Kto riešil odplienkovanie s psychológom?

janapeterjana
22. okt 2022

Prosím vás, je tu niekto kto riešil odplienkovanie s psychológom? Lebo my sme sa dostali do bodu, že je to asi nutné. Tak by som chcela vedieť nejaké skúsenosti.

andrejka1974
22. okt 2022

A koľko má sú deti,ktoré na to musia dozrieť a trvá to dlhšie

lucyk1992
22. okt 2022

@janapeterjana ahoj 🙂 a ako sa chová malý? Aj si sadne na nočník/záchod? Alebo ho úplne odmieta a plače?

janapeterjana
autor
22. okt 2022

@lucyk1992 má 3,5 roka, na nočník si sadne, ale nič tam neurobí. Nechce naň ísť, ale keď už to žiadame, sadne si, hrá sa tam, ale nevyciká sa, nevykaká. Odplienkovať sme sa ho priebežne snažili asi rok, ale urobili sme veľa chýb, vždy sme si dali pauzu, keď sme videli, že to nikam nevedie. Celá tá snaha trvá už tak dlho, že sme z toho znechutení my aj on. Keď plienku nemá, zadrží aj na 5 hodín. Keď ju má, nevadí mu byť pokakaný a smrdieť. Nezaberajú odmeny ani tresty (napríklad zákaz rozprávok). Aktuálne ho už 2 týždne berávam na veľké WC, nech si sadne na redukciu, vysvetľujem, ukazujem, oblečený si sadne. Neviem, akú motiváciu zvoliť, ako to celé prelomiť. Keď vidí alebo cíti svoje h.... naťahuje ho na vracanie.

svetlonos
22. okt 2022

Autorka,
mas absolutnu pravdu! Psychog bol potrebny iz pred polrokom! A to pre teby. 🙈
Este by mal vediet celu abecedu, malu nasobilku a samozrejme aj citat a minimalne sa podpisat! Uz to vie?
Vy dospely nie ste kompletni, takto si dodrbat vlastne dieta. Pokial je maly zdravy inak, vyserte sa na odplienkivanie a nedeptajte ho. Ziadne zdrave dieta neslo so skoly s plienkou. Poznam chlapca, s ktorym si v 1,5 roku mohla diskutovat a odpovedal ti v zlozenych vetach. Nocnik mal na okrasu a pre medvedika. Odplienkoval sa sam v 4 rokoch zo dna na den. Kazde dieta ma ine tempo a pokial je zdravy, neboj sa.
Ja som zacala davat maleho na wc teraz, ma 2,5. Niekedy sa vypyta sam. Niekedy sa ho opytam ja. Som proti sladkostiam pre deti, ale. Ked sa vycura na wc, dostane gumoveho medvedika. Funguje to super. Vecer mu poviem, ze az rano dostane, lebo ma iz umyte zuby. A je s tym v pohode. Ja viem ze na SK je to blbe v skolkach a robia s tym problemy. to ta chapem. Ale tu tresty nepomozu.
A neries, ze ine deti iz v roku plienku nemali, na to sa vykasli. Beboj, on sa nauci 🙂 ved je urcite sikovny.

janapeterjana
autor
22. okt 2022

@svetlonos stále tvrdím, že najviac vedia byť mamy odporné na seba navzájom a opäť sa to potvrdilo.

euka210
22. okt 2022

@janapeterjana no tak asi musite este pockat...su aj take pripady. Brat mal deti, co nechceli kakat, tak sa blokli ze potom ani do plienky nechcelo jedno a zadrziavalo stolicu...a cipky...trapenie.
Znamy ma chlapca, co 3,5r kakal len do plienky...prisiel zo skolky, dali plienku a vykakal sa do nej...prestal z dna na den. Netlacili na dieta, dali mu cas. Teraz je chlapec uz na gymnaziu.
Mozes s nim ist za psychologom, ale zazraky necakaj, skor len rady pre Teba. On za vas tu pracu neurobi. Neurologicky a vyvino je inak v norme?

lucyk1992
23. okt 2022

@janapeterjana a chodí ešte do tých jasličiek, prípadne škôlky? Tam má plienku, alebo nie? Ja by som mu už nedávala vôbec, iba na spánok. Možno to bude trvať dlhšie, ale raz sa určite naučí, neboj sa ❤️

janapeterjana
autor
23. okt 2022

@lucyk1992 aj keď to zadrží vždy až dokým ide spať? Lebo toto je už pre mňa taký výkričník, keď 5 hodín neurobí potrebu

lucyk1992
23. okt 2022

@janapeterjana neviem ako poradia iné maminy, ale ja by som nedala vôbec plienku. Iba na spinkanie. Skús ho každú cca hodinku posadiť na záchod/nočník podľa toho čo mu je lepšie. Ideálne na záchod s redukciou a pustiť mu vodu. To u nás zabralo na sto percent a potom som mu tlieskala ako o život 😅😅

bluka2
23. okt 2022

V profile vidím, že máš bábätko. To vtedy starší súrodenci zvyknú urobiť krok vzad, respektíve na progres to nie je najlepší čas...akurát cítia nejakú neistotu, že už nie sú jediní pre matku a pozornosť sa delí. Takže podľa mňa nie je najlepší čas, asi by som tomu dala pauzu, aj keď 3,5 r. a plienka mi je tá predstava samej trochu nepríjemná

svetlonos
23. okt 2022

@janapeterjana
No jasne, sorry zabudla som. Rodicia predsa mozu byt na deti hnusny a deptat ich od mala. Len Boh uchovaj, ked to niekto neodobry. Na tychto rodicov zato ini dospeli hnusny byt nesmu, o jee.