Ahojte,moj maly ma dnes 4mesiace.Vecer papava okolo 21.00,v noci okolo 1-3hod. si cmula prsty na lavej ruke,skusala som mu dat aj rukavicky,no aj tak si cmulal,nevadilo mu ze cmula rukavice,cumel som mu davala do ust,no zakazdym ho vyplul,skusala som mu aj ruky privezovat k telu,no okolo 1-3hod sa hadzal v postielke ako ryba na suchu.Mam pocit ze je hladny,no on spi tak tvrdo,ze ho nezobudi nic,skusala som zasvietit svetlo,niecim buchnut,no nic...Mozem ho nakrmit,dat cajik aj pocas spanku?
@petrowna šak mu daj najesť preboha!! to je úplne jasné, že je hladný!!! môj syn v takomto veku jedával každé 4 hodiny aj v noci!!! a ty ako matka máš takéto veci vedieť. je jasné že cumeľ vypľúva lebo stadiaľ mu nejde mliečko, čo na tom keď tvrdo spí, ponúkni mu prsník ak kojíš, ak nie tak fľašu s mliekom a uvidíš ako sa chytí!!...ale priväzovať ruky k telu to čo je za nápad??? čaj mu nedávaj...to sa dáva len v lete, keď je teplo a keď bude starší a budeš odnaúčať od nočného papania.... žena ty máš koľko rokov že toto nevieš???
ale ste sa pustili do petrowna
nik z neba mudri nespadol,si pamätam ked som mala prvu dcerku a tuzila som po tom aby mi mal kto poradit
dnes mam tri dcerky a vsetky to v zdravi prezili,tak sa neboj ze narobis strasnu chybu,
urob co myslis ze je spravne a hotovo
skús aj počas spánku či sa nechytí ja by som normálne aj odgrcnúť dala a uvidíš ako sa mu bude s plným bruškom lačo-dzifes hajať 😉
a tiež ju tu nemusíte takto urážať áno priviazať bábu ruky k telu to už je nápad...Ale čo ak je to prvorodička a niekto "múdry" jej takú somarinu poradil....Myslím že ju to tiež trápi že sprostosť spravila len mňa fakt až udivuje koľko je tu dokonalých a bezchybných žien na tomto Mk...
@ellca123 presne tak ako laila...aj ja mám jedno dieťa, a keď sa narodilo neexistoval žiadny modrý koník a vedela som si dať rady aj bez neho!!! tak nerob z komára somár že sme jej vytkli niečo nenormálne čo robí- priväzovať ruky k telu, šak aj môj muž keď to počul sa chytil za hlavu a vraví že keď sa jej pretočí a zadusí, potom bude čo hovoriť???? ... ako matka má vedieť ako často dieťa papá.... keď bola v pôrodnici, tiež jej dieťa nosili na krmenie, alebo ho mala pri sebe, tak ho isto aj v noci kojila...... koľko nás bolo žien čo sme deti vychovali aj bez modrého koníka.... asi nemá správny materinský inštinkt......
@muchacc presne tak ako laila...aj ja mám jedno dieťa, a keď sa narodilo neexistoval žiadny modrý koník a vedela som si dať rady aj bez neho!!! tak nerob z komára somár že sme jej vytkli niečo nenormálne čo robí- priväzovať ruky k telu, šak aj môj muž keď to počul sa chytil za hlavu a vraví že keď sa jej pretočí a zadusí, potom bude čo hovoriť???? ... ako matka má vedieť ako často dieťa papá.... keď bola v pôrodnici, tiež jej dieťa nosili na krmenie, alebo ho mala pri sebe, tak ho isto aj v noci kojila...... koľko nás bolo žien čo sme deti vychovali aj bez modrého koníka.... asi nemá správny materinský inštinkt......
@laila22 ešte mu tak mala rovno do očí namieriť svetlo a bolo by.... z takýchto "zúfaliek" som ja zúfalá.... ja som mala dieťa, bola sama v cudzom meste, MK neexistoval a musela som si poradiť.... budili sme sa každé 3-4 hodky, do 2 rokov syna som sa vôbec nevyspala, popri tom študovala výšku, a zvládla som...
@laila22
@ena70 my sme sa odsťahovali do cudzieho mesta od svokry ani mamku som nemala pri sebe mala mi stále plakala ked bola maličká a ani hladná nebola,bbruško ju tiež nebolelo,teplotu nemala....a ja vytiahla kočiar a po byte malú kočikujem to ona chcela 😉 muž príde v noci o domov a ja na stoličke opretá o kočiar a spím 😀
@muchacc aj ja som malého takto do polnoci po byte kočíkovala, lebo on mal 3-mesačnú koliku, o polnoci šla spať, a o 5.00 som vstávala / to som medzitým v kuse nespala/ lebo som cestovala 150km ďaleko do iného mesta kde som diaľkovo študovala výšku.... matka si musí vedieť poradiť, keď už sa dala na to, že bude mať bábätko...
podla mna ruky k telu myslela do perinky alebo zavinovacky, niekto je taky zastanca perinky, ze ine ani nerobi, napevno zavinut a hotovo, niekedy sa tym dieta ukludni, mne tiez kazali, ked som bola s malym v nemocnici, ze pevne zavinut, doma som to nerobila...
urcite nie zviazat ruky lanom 😉
@zabina27 citujem "skusala som mu aj ruky privezovat k telu" (ešte aj gramaticky chybne to napisala namiesto "priväzovať")....tak si myslim ze to myslela doslovne.... keby nie, tak zrejme napise rovno ze mu dala ruky do zavinovacky, aby sa upokojil...ved napisat o par písmeniek viac ju to tak vela casu nestoji 😉 ...to len na margo...
@petrowna Dieta sa takto NIKDY nebudi. Ci cez den ci v noci. A ked nexces, aby si cmulalo ruky, existuju aj prijatelnejsie sposoby nez priviazat ruky k telu. Neviem, kto Ti to poradil, ale ak nejaka "skusena" matka, je mi luto jej deti.
Kazdopadne, ak mas pocit, ze je dieta hladne, daj mu - ci prsnik ci flasku. Nepises, ci kojis. Ja som mala problem s tym, ze mi syn odmietal UM, zazili sme si svoje. A istu dobu jediny sposob ako ho v pokoji nakrmit bolo, ked spal. Cez den som ho musela najskor uspat a tak mu dat flasu, v noci som musela vystihnut ten spravny moment, ked uz sa pomaly zacinal mrvit, preberat na hlad, ale este sa uplne nezobudil. Takze ano, da sa to. AK je dieta hladne, vezme flasu a vypije aj v spanku. Alebo prsnik. Ak hladne nie je, vypluje flasu/prsnik a spi dalej.
Este jedna vec na zaver. Ked dopapa, neber ho na ruky na odgrgnutie. Pretoc ho na brusko, on si grgne v spanku. Malemu to takto niekedy trvalo aj hodinu, kym si grgol. Potom som ho zase otocila (lebo v tej dobe velmi na brusku spavat nexcel a po grgnuti sa zacal preberat) a spali sme dalej. Ale toto zase vyzaduje, aby si mala dieta pri sebe. Bud postielka prirazena k posteli a bocnica prec alebo priamo v posteli.
@petrowna ja som mala malu dojcit aj v noci,lebo slabsie priberala a pokial nemalakoliky,tak prespala celu noc. No ona nie a nie sa zobudit. Dr.mi radila rozbalit ju a prebalit skus aj to..hoci moju nezobudili ani to.
Ona si sice rucicky necmulala,ani nemetala. Tak som si davala budik a dojcila ju v spanku. Neskor som si povedala,ze to uz necham na nu jedine pred mojim spankom som ju spiacu nadojcila.
Urcite mu nezvazuj rucicky. Svetlo len tlmene a nebuchaj chuda,ved sa moze zlaknut.
Male babatka -,mnohe piju castoaj v noci,obzvlast dojcene,ale aj nedojcene si ziadaju svoje v pravidelnych intervaloch.
@petrowna ahoj vpohode je hladný daj mu papať 😀 moja robi to iste dávam jej papať tak o desiatej skôr spať nechce a potom o tretej v noci sa zobudim na to že si cmúľa prsty až to mľaska ale so zatvorenými očami aj som sa jej prihovárala svetlo som zapálila nič proste nechce vstať 😀 tak som doniesla fľašu a normálne so zatvorenými očami ju vypila a spala ďalej, len nechcela si odgrgnúť ale spala ďalej aj 5 hodin a vstala s úsmevom 😀 robila som to asi mesiac približne od 3-4mes teraz má 5mes a sem tam sa to zopakuje
ked to tu človek číta, ako osočujete ostatných, to až pekné nie je (a ked riešite aj gramatické chyby, to už je vrchol. nie každý ovláda pravopis). človek si sem príde pre radu s dobrým úmyslom, ale potom aj ľutuje, že niečo napísal. presne ako napísala zabina27, možno jej kázali priväzovať ruky do perinky, aj v pôrodnici to robili xy deťom. A ked máte osočovať a urážať, tak sa radšej zdržte komentára
Tebe by som priviazla ruky k telu a dala ta spat...