Ahojte mamičky mam 3 mesačne bábätko vedeli by ste mi doporučiť nejaký dobrý krém proti slniečku
@kvetinka1405 hehe, proti slniečku bojovať nemusíš, drobca chráň proti škodlivým účinkom UV žiarenia. 🌞 A teraz už vážne. 😁 Také malé dieťatko na slniečko nedávaj. To asi vieš. Len ráno (ja by som dala max. do 10.00) a potom až takmer podvečer (za mňa- až okolo 17.00). Myslím, že na D vitamín to stačí a opaľovať sa drobec bude keď bude starší. 😊🤗
ziadny, take male dieta sa nesmie slnit na priamom slnku.
@kvetinka1405 tak ako pisu ostatne, ziadny a ziade priame slnko 🙂
Myslím, že autorka neplánuje vyvaliť dieťa na pláž a opaľovať ho do hneda. Súhlasím, že bábätká na priame slnko nepatria, ale občas sa jednoducho niekam ísť musí, slnko-neslnko. Najmä, ak sú aj staršie deti, ktoré potrebujú ísť von, aj keď je slnečno. A ako všetci vieme, opaľuje aj v tieni ;) bábätká majú veľmi jemnú a tenkú pokožku a je dôležité ju ochrániť. Mne najviac odporúčali malinový olej, dá sa použiť aj na varenie, ale má veľmi vysokú UV faktor a nie je to chémia.
@kvetinka1405 urcite babatko na slniecko neber, zostavaj s nim v tieni. ale aj v tieni je dolezite kozu chranit takze urcite natierat - aj ked sedis na kupalisku/plazi cely den v tieni tak to slnko ma dosah a potrebujes chranit ako pred UVA tak aj UVB. Za mna osobne je opalovaci krem od Mary Kay - je vhodna aj pre babatka. Je 30ka aj 50ka. Pripadne pozri ine zncky v lekarni, hlavne hladaj vysoky faktor a krem bez parfumacie.
@mijunik len pre spresnenie, na vitamin D to nestaci. Najviac Dcka chytis z priameho slnka prave v case kedy je opalovanie povazovane za najnebezpecnejsie a to medzi 11 a 14tou. Ide tam o uhol a goegraficku polohu, pod ktorym dopada ziarenie na nase uzemie. Vitamin D nie je schopny len zo slnka nachytat ani dospely. Nie v dostatocnom mnozstve lebo sa vystavuje vacsiemu riziku - rakovine. Dcko treba prijmat hlavne v strave, ak je ho malo tak umelo.
@kvetinka1405 objavila som krem s 50 faktorom znacky hipp, vyzera ze tam je minimum chemikalii, este la roche possay robia dobre pre babatka, inac pre damy vyssie aj v chladku opaluje a aj pod slnecnikom sa viete spalit...takze na plazi treba byt urcite natrety alebo kompletne obleceny.
@kvetinka1405 anthyllis je bio specialny pre novorodencov.natierala som malu este doma ked mala len plienku a potom sme sli von, samozrejme som ju nevystavila opalovat sa to nerobim ani ja, ale v lete sa mozes spalit aj v tieni.ked sme boli pri mori sme boli na plazi max do 11 a potom az po 16.
@thoughtfulweirdo konečne ma niekto pochopil ako som to myslela jasne ze ho nejdem vystavovať na slniečko ale podľa mňa ho treba natierať aj keď len pôjdeme von v kočiku
@babi81 a môžem sa spýtať kde sa dá zohnat
Ja používam Nivea 50 pre deti a mala má.3 mesiace.Ziadne problémy nemáme
@kvetinka1405 ja som kupila cez internet aj ked do it chodime casto
@littleslovak ale čoby sa nedalo? Mne dr pozerala d niekedy na jar A teda mala som ho skoro maximum. Z jedla d? A ktorého?
Kľudne. Stačí ruky vystaviť nieje to až taká katastrofa žeby sa nedalo chytit. Áno s tými hodinami máš pravdu.
@littleslovak jaj Áno ryby, ale kto ich je tak pravidelne plus, nemyslím, že akurát Z nich by mal človek dostatok d. Takže ja som stále za slnko stačí 10,15 minút.
@littleslovak to je zaujímavé, o tom vit D že počas tejto doby je to naj som nevedela, ďakujem
osobne som za žiaden - zbytočná dalšia chemia na detskú kožu, ked už tak nie je problem za par eur urobiť doma bez škodlivín s mineralnym filtrom - časovo to trva asi pol hodinu ho spraviť, ale ak sa nebude opalovať netreba naozaj žiadne kremy, ak je v kočiku. Je to na Vás - ja deti natieram iba a iba ked ideme k vode a viem že budu dlhodobejšie na slnku v obednom čase. Krem som si minuly rok urobila, tento rok planujem tiež
@nela6 nie nie, ja som reagovala, že zo slnka sa nedá získať. U dospelého. Jasne, že sa dá.A ryby jem teda veľmi sporadicky, takže mám d jedine zo slnka. A nakoniec aj s bábätkom sa dá na slnko tak sadnúť aby len ruky prípadne trocha nohy zachytilo nie samozrejme keď je už vonku 34 stupňov a nie novorodena samozrejme. Reagovala som na dospelého A d dcére som dávala tiež.
Ináč. Si tykame na mk tu.
So slnieckom pri detickach opatrne netreba to prehanat, vitamin D je dolezity, ano ziskava sa zo slniecka, ale aj preto sa detom dava vitamin D v kvapkach, lebo by nebolo vhodne tak male dietatko vystavovat hned slniecku na nejaku dlhsiu dobu
@sono2 na dennu odporucanu davku nestaci 15 minut... ale nie je to doleite. k tomu jedlu som chcela, ze nie len z ryb... ale aj z mlieka a mliecnych produktov zvierat ako su ovce ci kozy pripadne aj kravy, ktore sa volne pasu zelenou travou rastucou na slnku... atd.
@thoughtfulweirdo súhlasím, my tiež používame bio malinový olej s UV faktorom 30-50...https://imunita.online/malinovy-olej-bio-oleador/
len malinovy olej obsahuje len jeden UV filter - teraz si nie som ista ale myslim že len UVA a ten druhy ktry je nebezpečnejší na kožu ten neobsahuje , preto sa odporuča ked už tak pridať mineralny filter a to prave ten oxid zinku
už mam na ceste objednavku cez vikend idem robiť kremik , aj ked už vidim ako mi zostane 😀 lebo moc tomu natieraniu nedavam
Mne kožna odporucila Daylong baby.
Tien. Ja mam 4 mesacnu a natierat ju nebudem este