ako striháte deti(dievčatá) do školy? ja úplne na krátko, tesne pod uši, niekedy nechám max po ramená, ale dcéra by chcela dlhšie .. som divná, keď jej nedovolím dlhé vlasy? keď ja mám pocit, že potom všade nachádzam vlasy, treba to veľa česať, upravovať
@hanah_b ano, si divna. Mna a sestru mama strihala na kratko, neznasala som to. Jedina z triedy na chlapca 🙈 Az v 5.triede som sa uspesne vzburila.
Fíha ... a Tebe nepadajú vlasy? ... nie je od Teba kus sebecké, že jej nedovolíš dlhšie vlasy, lebo Ty "všade nachádzaš vlasy, treba to česať, upravovať" ... ja sa teda tiež nevyžívam v tom, keď musím každé ráno v tom zhone ešte vymýšľať mega, giga, cool účesy, no nikdy by som nestrihala dcéru nakrátko len kvôli svojej pohodlnosti, len preto, že sa mi nechce.
@hanah_b
Mojej ani nerastu. Len po plecia. Aj to sa jej tocia.
Tiež by som najradšej ostrihala, ale keď chce dlhé, má dlhé. Aj keď teda je to riadna oštara
Áno, je to divné. Aku to má logiku? Mňa tak mama vždy strihala, kúsok pod bradu, nenávidela som to. Nechcela mi dovoliť ani po plecia. Zrovna nedávno sme sa o tom bavili, keď som našla nejaké fotky zo ZŠ a už ani ona nevedela, prečo vlastne na tom tak trvala.
Ja som mala dlhé, teraz mám ostrihané pod uši a teda nijak výrazne tej "roboty" s vlasmi neubudlo. Umývam rovnako dlho, češem trochu kratšie, to je fakt, ale spraviť obyčajný cop predsa netrvá s dlhými tak výrazne dlhšie 😅 a za seba hovorím, že oveľa viac upravovania je s krátkymi.
Mne príde divné keď niekto tak ostrihá dievčatko na chlapca. Moja malá sestra je na 1.stupni ZŠ a má nádherné blond vlásky skoro po pás . Veľa jej ich chvália. Za mňa ju nechať nech má tiež vlásky aké chce a nestrihať! Neviem si predstaviť že by ma dakto nútil strihať vlasy.
Mám 4r a má dlhé. Nemám pocit, že by to bola extra robota. Umývať treba krátke aj dlhé vlasy. A urobiť ráno cop a sponky zas nie je taká robota.
Keď mala 2r tiež som ju ostrihala, odmietala sponky a gumicky. Ale väčšiemu dievčaťu a zvlášť, keď si to želá, nevidím dôvod nedovoliť a strihať ju.
Je to smutné ako to vidíš ty.
Načo ju trapis? Nechaj jej vlasy tak ako chce. Nerozumiem načo ju hentak strihas
pocuvala som doea .. do 9 mala dlhe potom sama chcela nakratko .... nikdy by som nestrihala len kvoly vlastnemu pohodliu ...dieta ma pravo vyjadrit sa ..
Pred viac ako 100 rokmi bol vymyslený vysávač. To len tak na okraj. A z druhej strany: Vlasy padajú ci sú dlhé, či sú krátke, takže ak krátke napadane nevidíš, treba ísť na očné
@maryetta neskúšali ste niečo na rast vlasov ?
vdaka, mozno ste ma aj prehovorili, manzel ju chcel po novom roku zobrat opäť zostrihat, asi sme aj my stara skola, skusime to komunikovat
Toto sa robilo za socializmu. Že dievčatá strihali podľa hrnca ako chlapcov. Ako dievča som to ťažko znášala.
Krátke vlasy netreba cesat a upravovať? Česanie a zapletenie copu trva pár minút, nie tri hodiny. Vlasy padajú rovnako ci sú krátke alebo dlhé, len dlhé si skôr všimneš.
Moja dcera ma takmer 9 rokov, krasne blond vlnite vlasy po zadok, nosi cop, rozpustene nema rada a kratke nechce. Urcite by som dceru nestrihala keby nechcela, ja som nosila kratke, ale chcela som.
@deti95060810 nie. Ani nemam v plane. Raz sa to mozno zmeni 🙂 ona celkovo prve 2-3roky zivota nemala vobec vlasy.
Mna vzdy doma ostrihali, strasne som plakala, lebo ja som chcela mat dlhsie vlasy. Ani nie po pas, aspon po lopatky. Mojej nechavam rast dlhšie vlasy, ma 4 r a chodim s nou len na podstrihavanie, lebo ich ma jemne a riedke. Ved nechce od teba pirsing do nosa preboha, su to len vlasy.
@hanah_b Nie je to dobré nasilu strihať. Nevidím v tom význam ju strihať až tak nakrátko. Skôr si myslím, že vlasy po uši sú veľmi nepraktické lebo si ich nemôže zopnúť do vrkoča, na telesnej jej to môže zavadzať. Veď nemusí mať vlasy po pás, po zadok. Urobte kompromis nechajte jej vlasy po plecia, pod plecia takú strednú dĺžku.
nechapem, aka je praca s dlhymi vlasmi? ja som tiez mala od detstva do 14 kratke, a teda viem, ze dlhe vlasy su uplna pohoda, nemam ziadne starosti s nimi, za to s kratkymi je to horor, stale mi rano niekde stali, nedalo sa to upravit dobre
Nechajte jej dlhé. Zarábate jej na kvalitný psychický problém, keď dievča chce dlhé. Trošku sa s mužom preberte. Nežite v stredoveku.
@hanah_b Aj seba strihas podla hrnca ako ju? Ved to musi byt utrpenie pre nu. Moja 8 rocna ma vlasy po pas. Blond a dlhe ako ona chce, len konce upravujeme. Umyvat musis oboje a cop so sponkami mas do minuty hotovy.
Si divna. V mojich casoch nam mamy riadili dlzku vlasov, citila som sa strasne ponizena. Poomdemy socik. Nikdy som nepochopila, preco. Az na strednej som si presadila svoje, ked uz na mna nemala dosah. A ked skonstatovala, ake pekne vlasy mam, akurat sa mi otvaral nozik vo vrecku. To preco ma zena potrebu robit svojej dcere? My sme v tej dobe takto ako ja boli priblizne 50:50, lepsie sa to znasalo. Ale ako sa ma citit tvoja dcera ako jedna z mala s kratkymi vlasmi? V kazdom dievcatku je niekde skryta tuzba mat dlhe vlasy. My sme s kamoskami imitovali pri hrach dlhe vlasy pancuchami. Bolo to otrasne.
Dopraj jej po com tuzi, bud na jej strane. Co uz len chlap do toho ma kecat? Podpor v nej tu malu zenu, ktora z nej rastie. Nech raz nema.take negativne spomienky ako napr ja🙏
@hanah_b ja nechapem zas chorobnu fixaciu na dlhe vlasy. Je to nechutne, mam v okoli takych muzov. Hocijake riedke cúny ci pomaly plesina hore, hlavne ze z hlavy visia dlhe vlasy na zene.
Ale keby som mala dceru a ona by znasala rozcesavanie a vsetky tie otravne veci okolo, obetovala by som sa.
Ja tiez nosim dlhe, lebo kratke mi uz nesvedcia ako zamlada 😃
Ale nie som s tym uplne stotoznena, keby bolo jedno, ako vyzeram, niekde v klastore, tak si oholim hlavu.
@hanah_b áno, je to divné za mňa. Kým by chcela ostrihané, mala by krátke, ale ak by chcela dlhé, nenútila by som ju strihať.. ale musela by nosiť v škole vypnuté hore, nech nej nezavadzaju pri písaní, ak je ešte príliš malá