Ahojte mamičky, som prvorodička a chcem si ísť nakúpiť kozmetiku pre bábo, nech mám všetko nachystané, kým sa k nám pripojí o pár týždňov. Akú kozmetiku odporúčate? Myslím na kúpanie, plus olejček po kúpaní, krémik na zadoček a pod. A hlavne, používali ste niečo na pupočník? Lebo v tomto ohľade sa názory lekárov a vedcov dosť líšia (podľa toho, čo som čítala).
Ďakujem za rady ☺️
Najlepšia kozmentika pre novorodenca? Žiadna kozmetika
Na zadoček mu kúp seba-med mydlo a na zapareniny napr sudocrem. To je všetko.
Žiadne sampony, gély, mlieka a iné veci…..to je len a len marketing firiem
Dieťa so zdravou pokožkou nič take nepotrebuje
Používam LA Roche Posay Lipikar, vhodný aj pre novorodencov. Dávala som ho len na ritku, aby som ho poriadne umyla. Ostatné netreba nič. Istý čas sa supal a mal suchú kožu, tak Lipikar krém. A keď ma zapareniny, tak Sudokrem alebo Cicaplast. Inak netreba nič, ak nebude mať vyslovene problém. Pahylok v nemocnici ošetrovali liehom, doma som to už ale nerobila.
Nič netreba. Na riťku sudokrem a na pupok 60% lieh z lekárne. Kúpať v čistej vode, moja sa dosť šúpala tak nám doktorka predpísala nejaký olej do kúpeľa.
Nepotrebuje nic specialne.
Staci cista voda a mydlo. My kupujeme pre deti od narodenia Weledu (zltu), mydlo s nechtikom. Je velmi dobre, zozeniete v Dmke (kazdy mesiac si mozete uplatnit viacnasobok bodov na detsky sortiment) 🙂
A na zadok tiez krem proti zapareninam od Weledy.
Bábätko stačí kúpať v čistej vode, na zadok používame pastu s rybim olejom (sú rôzne značky) ak sa spraví zaparanenina či už na zadku alebo v lete ak je bábo baculate tak napr po krkom používali sme pastu imazol. No úplne stačí natierať aj s lanolinom (krém na bradavky) len treba predtým poriadne poumývať napr s hypermanganom alebo detským antibakteriálnym mydlom. Čo sa týka popocnika ak je suchý tak sa vytiera peroxidom vodíka, ak mokva tak liehom. Po kúpaní som používala krém od značky weleda ale mne napr vôňou vôbec nesadol takze som neskôr prešla na babylove.
Žiadnu kozmetiku, iba na zadoček sudocrem alebo bepanthem, a až keď bude väčšie nám kožná povedala že na kúpanie je najlepšie mydlo Bupi 😊
Jedine som šampón používala aby nemali kozmu na hlave, lebo mali dlhé vlasy.Som používala penaten ale v de som kupovala alebo dove..
Na zadok žiadny sudokrem, ani puder , je to o ničom z lekárne phytiol masť, ten je najlepší, a nam to dávali naše mamky
Ja používam od narodenia na vlásky šampón Hipp a po kúpaní olej Hipp (u nás v pôrodnici používali túto kozmetiku tak som pri nej ostala). Na zadoček sudokrem, pri zaparenine imazol.
🛀Weleda- šampón a sprchac spolu,je to bez ,,mydla,, takze to nepeni a nemusi sa oplachovat.
A na ritku rybaciu mast (taka v zelenom obale).
Olej maximálne nejaky prírodný na masírovanie, inak netreba davat. Na pupok sme tiez nic nedávali.
Extra: biogaia probiotika, vzorka krému na bradavky (na skusku a ci bude treba) +plus tie vlozky do podprdy
Uz kombinacia kozmetika a novorodenec znie hrozivo. Preboha troska zdraveho rozumu staci mat!!!
Moj zdravy rozum mi hovori…pouzivam hipp aj pri kupani aj po kupani…na pupcek klasicky lieh z lekarne ale to len kym sa zahojil a sudokrem na ritku
@jj298 ano liech som tiez davala, pritom uz teraz neodporúčaju, ale podla mna to neskodí..roky sa to davalo ale daaký mudrý clovek stale vymislí nieco čo netreba , tak isto ako ani široko baliť, no ja pre istotu vsetky 3 deti široko balila do 3mes.Radsej obísť problem ako pozdejsie to riešiť..
Pre novorodenca žiadna kozmetika, len čistá voda.
Na pupček lieh a na zadoček Rybilka
Bupi mydlo a olivový olej
@guliver19 Hlavne, ze ty ho mas dostatok.
Autorka sa normalne opytala.. je prvorodicka nema skusenosti. Fakt bol potrebny takyto komentar? 🙂
Pokial babo nema vyslovene problem s pokozkou nedavala by som ani pri kupani, ani po kupani nic. Ak uz kremovat po kupani radsej nieco ako Bioderma ABC alebo ten lipikar. Ziadne oleje. Pre zdravu detsku pokozku je to len zatazujuce..
Na ritku po 💩 som mala Biodermu ABC a ostala aj na kupanie. Doteraz nebola este ani raz nakremovana (15M) ak nepocitam opalovaci krem a vo velkej zime krem na tvar.
Inak bepanthen/sudokrem/pasta s rybim olejom (ta schova s prehladom do vrecka aj sudokrem aj bepanthen, len smrdi 😝). Mala ma jednoducho zdravu pokozku, za co som vdacna a nejdem do toho nasilu sprtat kremom. Ak bude treba, budeme kremovat.
Zalezi od pokozky dietata. Okrem kremu na zadok samozrejme (ja pouzivam weledu a bepathem) pouzivam este sampon od cca tretieho mesiaca (proti mliecnej chraste) - keby ju nemala, tak ziadny a po kupani trocha oleja na telo, kedze ma suchsiu kozu asi po mne. Na celo len obcasne zarobeny mastny krem z lekarne (tiez proti mliecnej chraste). Inak samozrejme cim menej, tym lepsie.
Čistá voda je super ale na ogrckane ci okakane miesta nestačí...používali sme na zadocek jemne detske mydlo z drogerie, neskôr sme prešli na weleda sprchac a šampón 2v1...weleda je certifikovaná prírodná kozmetika, žltá nechtikova rada nám super sadla. Od pôrodnice mala supinkatu kožu takže sme po kúpaní jemne mastili nechtikovym olejcekom weleda...je na to určený,pokožka sa jej po pár týždňoch krásne zacelila...na ritku mame tiež weleda krém, rovnako na tvár keďže v zimnom studenom počasí treba pokožku ochranit
Ďakujem Vám veľmi pekne za rady ☺️ určite mi to pomôže pri výbere a nákupe 🙏
Nic som nepotrebovala, pri mladsom kupila len sudokrem.kup stredne, nie to najvacsie balenie,lebo sa prstom zle vytiera 😀 k tomu kup male balenie do kocika,ked pojdes mimo domu
Na pupcek je taky alkohol,neviem,ci to nedostanes v porodnici alebo ti to predpise pediatricka(?)
Olejcek sme pouzivali pri starsom v 2.m, ked sme davali babo na brusko a masirovali sme mu tym chrbatik,pekne sa prehynal. Ten fialovy od johnonsu krasne vonia, ale ked nebudes nicim natierat, nic sa nestane. Ak bude mat suchu pokozku, dr ti povie
Mne sa velmi osvedcila slovenska prirodna kozmetika od Tuli a tuly - olejcek na zadocek (udrzuje ho vlacny, nie ako ked sa davaju kremy na zapareniny...) a olejova emulzia do kupela, neskutocne to zjemni vodu. Nic ine netreba
Detske mydlo, Sudokrem, Dettol na pupok
Nič..prírodnú kozmetiku len na zadoček..vsetky tie maste,ktoré tu boli vymenované sú chémia,vysušujú pokožku...olejček na telo naozaj len pri masáži. Nie bežne po kúpaní...a hlavne netreba kúpať každý deň...stačí každý druhý deň,niektoré mamky len 2x týždenne kúpu
Myslim ze akokolvek sa rozhodnes neurobis zle..my mame napr tvrdu vodu takze olej bolo treba…aj vo vode z vodovodu mas vela chemie..my napr kupeme kazdy den od narodenia..je to panska chvilka iba on a manzel a presne vie ze bude kupel, mliecko a ide sa spat..
Ziadnu - nie je potrebne zbytocne to male telicko zatazovat chemiou. Podstatna je pravidelna hygiena.