Koniec cumlíka

zuzana061215
16. dec 2021

Ahojte,chcem Vás poprosiť o Radu.

Dcérka 2 roky 3 mesiace závislá na Cumľoch (Bibs) keď ide spinkať má aj 3 jeden v ústach, druhý priložený o noštek a 3 drží v ruke 🤣

Navštívili sme už aj Zubára,aby si zvykla zúbky v poriadku,ale predné jej idú kúsok do predu 😔 povedal že už by nemala mať dávno cumle ( viem )

Len ako ju od naučiť,neskutočne plače až sa zajakava. Keď zistí že duda už nie je. Má bračeka 8 mesačného a keď vidí u neho dudu napadne ju že kde je jej dudička 🧐

Je veľmi šikovná,krásne rozpráva,od 1.5 r je bez plienky,sama sa už naje,oblečie,obuje. Je už ako 4 ročná slečna vývojovo aj výzorom. Len tá Duda 😢

janetinka27
16. dec 2021

u segry pomohlo, ked potroske z cumla odstrihavala. naozaj len maly kusok, potom viac a viac. sama ho potom uz odhodila, bol zly.

ivetamigalova
16. dec 2021

@zuzana061215 my sme podobne ako janetinka, avšak raznejsie 😄 proste sme ho zvykli po spanku dat pod vankus, a jeden obedny spanok si ho tam našiel odstrihnuty 🤷🏼‍♀️😄 asi 3 dní trosku ťažšie zaspaval, ale zvykol si. Aj tvoja sa raz odnauci, neboj, nikto dospelý s cumlom nie je 🙂

mauduska
16. dec 2021

ja som mala cumeľ do štyroch.. :D mamka ma potom nahovorila, keď sme videli zajaca blízko domu, že je ti zajačica a zháňa detské vecičky pre svoje deti. a keďže ja som mala zeleno oranžový cumeľ, tak mi navrhla, že by som jej ho mohla dať pre jej deti, lebo že je taký mrkvičkový a že sa mu potešia.. zabralo to a vyhodila som cumeľ z balkóna :D deti treba len trochu ošidiť :D

dejna_
16. dec 2021

@zuzana061215 tiez by som zvolila jemne odstrihnutie ..nás malý si dudky rozhryzol s tým že on nechcel už nové tak keď mu stare nechutili a nové nechcel spaval s nimi nejaký čas v ruke a potom si odvykol s bol to fakt veľký dudkac ale odvykol si keď mal 2.5 roka asi

silviazlat
17. dec 2021

Jedna pani každý den z dudla kúsok odstrihla az kým prisla po koniec. Druhé dieťa tiež zbytočne neuč na dudel cez deň. Daj mu ho len na noc

kinlly7
17. dec 2021

Naša ma 2,5r... Tiez ma dudu 😶 raz si ju hodila do koša a zavrela kos, reku dobre, paráda. Vytiahla som ich a odložila, preistotu. Týždeň boli muky pri zaspávani. Revu. Nechcela zaspať na obed, večer. Keď zaspala tak za 1,5h 🙈 stále ju pýtala, cely týždeň.... Nakoniec som jej ju dala, do 5min.spala. Som si povedala, keď pôjde do škôlky, tam ju nebude môcť mať, tak sa snáď postupne zruší. Dúfam. Ma dudu len na spanie, ona sa s tým proste ukludni. 😉