Komu dieťa spalo dobre v noci aj po spánkovej regresii?

21. aug 2022

Ahojte vsade pocuvam ze spanok nasho babatka sa zmeni pocas 4-5 mesiaca ze sa bude budit castejsie v noci a nevyspim sa...momentalne ma mesiac a pol a v noci super spi 6-8 hodin odkedy zhasneme svetlo a potom este zopar dalsich hodin. Cez den je to horsie a meni sa to kazdy den, ale ten nocny spanok je fajn. Mali ste to niekto podobne a ostal vam nocny spanok v pohode aj po spankovej regresii?

zuzanalukasko
21. aug 2022

Ahoj, môj má za chvíľu sedem rokov a okrem doby bolenia bruška, či neskôr nejakej choroby stále spinká celú noc, keď bol bábätko o 10 večer sa dojčil ešte a spal do 6 rána, vždy, okrem toho bruška, to som ťahala nočné.

jaond19
21. aug 2022

Ano pri oboch detoch v noci nebol problem, stale som dodrziavala vecerny ritual a rutinu, kúpel, tlmené svetlo a minimum zvukov, neprihovárala som sa, pri tretom to robim takisto (zatial ma len 3mesiace ale od prichodu z porodnice takto fungujeme, este mi ani raz nereval v noci). Problemy boli len v case chorob/teplôt...

annelise17
21. aug 2022

Moja veľmi skoro, asi v druhom mesiaci začala prespávať celú noc.. od cca 20:00 do cca 7:00, cez deň bieda, ale vyspinkala sa v noci to bol základ. Potom prišiel tretí mesiac a jediné čo sa stalo bolo, že sa niekedy v noci zobudí, podám cumlík, niekedy pustím biely šum a spinká ďalej. Potom asi od štvrtého mesiaca sa cez deň ustálila na 3 spánky, 2x45 minút a jeden aj 2 hodiny. Takže nám sa regresia vyhla, resp nás lízla len minimálne a ešte prínos sú oveľa lepšie spánky cez deň. Predtým spala 4x tak 45 min max, väčšinou aj 15 min, 20...

autor
21. aug 2022

Super, dobre pocut ze su aj take pripady lebo ja pocuvam len ako kazdemu sa zacalo babo budit casto a nech si uzivame kym takto spi. Tiez sa snazime dodrziavat vecerny ritual tak snad to ako tak pomoze. Rano mam pocit ze sa budi ked zacina svitat tak mozno nejake zatemnovacie zaclony kupime.

ailiba
21. aug 2022

Vsetko zalezi od dietata. Mam 2 deti a kazde uplne ine. Starsi nespavec, mladsi spachtos... A maju rovnake rituali. Bud rada, ze ti tak dobre spi a dakuj Bohu🙏. Pravdaze zmenit sa to moze, ale vacsinou sa to nemeni (pravdaze choroba, zubky sa nerataju).

autor
21. aug 2022

@ailiba Tak ja len z kazdej strany pocuvam nech si to uzivame kym je taka malicka a spinka, ze sa to len zhorsi, takze som chcela pocut aj to ci mal niekto pozitivnu skusenost. Cez den nech si spi ako chce ale hlavne ten nocny spanok keby jej ostane....

ailiba
21. aug 2022

Z mojej skusenosti, ked dobre spalo take male babo, tak sa to nezhorsilo, prave naopak. Casom sa spanok predlzuje a zlepsuje. Nepoznam nikoho, komu babatko spalo tak dobre a casom sa to zhorsilo. Iste, ked pridu zubky, tak sa to docasne zhorsi.

ukulela
21. aug 2022

Starsi spaval od porodnice cele noci. Budit sa zacal v 9mes kvoli zubom, ked vyslu, zasa drichmal ako dudok.

zuzuliennka1
21. aug 2022

Spanok mojho syna sa nezmenil ani pocas 4. ani 5. mesiaca.
Od narodenia v podstate prespal noc, najhorsie noci si pamatam dve - jednu po ockovani (uz ani neviem ktorom) a jednu taku, ani nie ze zobudil sa velakrat, ale neskoro zaspal a bol skoro hore, tusim 2:00. A uz nespal. Ale taka bola jedna noc.
Inak spi cely cas ukazkovo, mali sme akurat jedno obd. okolo 2rokov - kedy vstaval skoro. Zaspal medzi 20:00 a 21:00 a budicek okolo 3:00 alebo 4:00, medzitym sa ale nebudil.
Ale to trvalo asi len pol roka. Budenie viac ako 2x za noc som nepoznala. A aj to sa stalo vynimocne. Inak proste zaspi a spi 🙂 Teraz ma 4,5r, vstava 7:30/8:00

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
konikkon
21. aug 2022

Dcéra má 8 mesiacov a od narodenia v noci spáva dobre, každým mesiacom sa to zlepšuje. Pár krát sa stane, že za noc vstane viac krát, ale to je normálne. U nás žiadne nočné párty nepoznáme, zhasneme, dostane mliečko a spí. Žiadne natriasanie v kočíku na fitlopte či v nosiči.... Po 5-6 mesiaci sa výrazne zlepšil aj denný spánok.

cyberk
22. aug 2022

Nasa spavala dobre v noci od 2mesiaca ked presli koliky, najprv vydrzala 6-8hodin, postupne spala dlhsie a dlhsie, momentalne ma 6🌛a spi 10-12h bez prebudenia a to cestuje po postielke kvalitne 🙏 skor sa bojim ze ked zacnu zubky aby sa nam to nepokazilo 😅 cez den jej ocividne uz stacia len polhodinove spanky ale za tu noc to nejak prezijem 🙏🤣

feketekocur
22. aug 2022

@ailiba , tak to sa zjavne nepozname. Mam dieta, ktore spalo krasne od navratu z porodnice. Ku koncu tretieho mesiaca obvykle prespalo 8 hodin a po nakrmeni dalsie tri. Doslova zo dna na den sa zacalo budit kazdu hodinu, maximalne dve. Bez zmeny vecerneho ritualu, po uplne normalnom dni. Za toho 2,5 mesiaca, co to uz trva, som spala aspon 3 hodiny vkuse presne dvakrat. Nastastie sa stale vyborne uspava (ziadne nosenie, ani fitlopty)...

Autorke samozrejme uprimne prajem, aby sa jej to nestalo, pamatam si, ake to bolo super, konecne sa po tehotenstve vyspat 🙂

autor
22. aug 2022

@feketekocur vdaka za nazor, no dufam ze budem v tej druhej skupine komu sa dieta nezacne budit tak casto :D ...no a ja napriklad som sa pocas celeho tehotenstva super vyspala 🙂 ....

ailiba
22. aug 2022

@feketekocur to je mi luto... Vsetko je mozne🤷‍♀️