Ahojte,
prosím poradte co vsetko si mám zadováziť pre mna (vložky do podprsenky, jednorazove nohavicky, kruh na sedenie? ....)a pre cerstvo narodene dietatko (dupačky, overal, sudocrem, postielka ....), od oblecenia cez drogeriu a "chuvicky" (obyč alebo video, sterelizator ...)
na nete je toho sialene vela ale ja nechcem kupovať zbytocne hluposti, a nakolko som prvorodicka a nevyznam sa tak si necham rada poradit.
dakujem za vase rady maminky 🙂
marlen🙂
Pokial budes dojcit, sterilizator netreba, ine je to s flaskami a odsavackou, sterilizátor mi ušetril cas. Kupis si vela veci podla potreby potom, v dnesnej eshopovej dobe lahko a rychlo, poradis sa tuto na konikovi a mozno aj nakupis.
@lusyc
Presne tak, ries za pochodu, dnes netreba zhanat dopredu nic
ja idem tiež druhýkrát rodiť...a tak isto som sterilizátor nemala ani kruh na sedenie som nemala....ja som používala do postieľky monotir dychu, pre môj pokoj
@katulka1992
Presne monitor aj ja pol roka, odvtedy je mala s nami v posteli. Planujem aj teraz rovnako a po pol roku oredam konecne postielku, nech tu nezavadzia
Za mňa kruh na sedenie určite áno. Inak som sa neposadila. Sterilizátor nemám.
A tiež som bola rozhodnutá že budem len kojiť ale to si proste nenaplanujes takže bud pripravená na všetko maj aj odsávačku aj fľašky atď. Tiež som vôbec nechcela aby mal malý dudel a dala som mu ho ešte v pôrodnici lebo ho ukludnuje. Pre teba nočné košele. Poporodne vložky. Jednorazové nohavičky... A pre babo oblečenie všetko možné ale najpraktickejsie sú asi overaliky. Čiapočky. Ponožky. Hrubý overal. Fusak. Deka. Detská kozmetika. Monitor dychu. Postieľka. Vanička. Zavinovačka. Plienky. Vlhčené utierky. Látkové plienky. Sudocrem. Neviem co ešte na veľa vecí prídeš aj sama. Uvidíš čo budeš potrebovať tak dokúpiš a pozri aj na nete co píšu.
No ja som mala velky nastrih,aj som bola dotrhana dost,a moja najvacia zachrana bol prave poporodny vankus 😀
Baby z izby si ho potom poziciavali 😀
A pravda,nekupuj zbytocne vela,radsej potom,ten stelilizator a tak 🙂
Este ti treba poporodne vlozky,podlozky,ja som mala aj cicaterma krem na bradavky,aj tak mi ich dozuzlal do krvi 😀
Pre babatko som mala aj kosielky,ale ja som mavala maleho v perinke. A super su aj bodiky take co sa daju cele rozopnut,lahsie sa obliekaju 🙂 Monitor sme mali pozicany z nemocky.
a ako je to vlastne prve dni tyzdne... dietatko spi v zavinovacke alebo "spacom vaku"?
@marlen_ka87
Spi tam, kam ho das 😂 moja sa narodila koncom marca a v zavinovacke ani raz nebola, okrem porodnice, aj tam som ju ju vyberala a spavala som s nou. Kazdy ti povie inak, pre niekoho je zavinovacka nutnost, pre mna blbost. Nebudem tam davat ani maleho
@marlen_ka87
A pre novorodenca staci aj perinka, ten sa este neodkope, nepotrebuje spaci vak, ale je to jedno v podstate
@marlen_ka87 v zavinovacke vacsinou 🙂 povacsine sa tak detickam dobre spinka,lebo ze im to pripomina brusko a je im tam teplucko.
A moj maly v spacom vaku ani nechcel byt,plakal v nom ako divy ale to uz mal 5mes,ked som ho tam chcela dat 🙂
@marlen_ka87 zavinovačka záleží od dieťaťa, syn spával oveľa lepšie v zavinovačke, dcéra tam nechcela byť vôbec....
@lindusss2016 pretoze nad tym som rozmyslala ze to zase nechcem uplne zbytocne kupovat tie zavinovacky ak je to zbytocnost ale dakde som citala (co nemusi byt zarucene pravda :D) ze deti okolo seba dost sermuju a takto maju pocit ako v brusku ze maju urcity vyhradeny priestor
Skus kupit 1 zavinovacku-perinku a uvidis 🙂
Ja som musela v 2mes.zavazovat rucky do perinky malemu,lebo sa s nimi zacal bit v spanku a budit sa.
Ja som mala klasicku perinku bielu.
@marlen_ka87
Sermuju, ale mojej stacilo prikryt rucky aj dekou. Zalezi to anozaj od babstka (alebo mozno aj od mamicky), nvm, moja velmi malo spavala sama v postielke a ked bola so mnou, tak som ju chcela citit a nie mat v zavinovacke. Ale ak uz kupis, tak jedine klasicku snurovaciu.
deticky "sermuju" rukami lebo maju pocit ze padaju ked lezia na chrbate..ja by som bez ulitky neprezila ;) navyse sa tych ruciciek aj boja kedze ani nevedia ze su ich a potom placu ;)
a ja teda vobec niesom za klasiku snurovaciu..staci ulitka od ulitky v ktorej moze spat aj do 9.mesiacov(ziadna ina tak dlho nevydrzi)...aj take su deticky
@lavieenrose
To som sa ta chcela spytat, ze kdesi si minule pisala o nejakej znacke ulitky. Aka to bola, prosim ta?
@lavieenrose
Uz si ma aj predbehla 😂
@lindusss2016 ulitka- ulitka sije to nejaka mamicka z vychodu..kvalitna latka kvalitny suchy zips aj kvalitne usite...
@lavieenrose
A ktoru z nich si mala? Ma tam ze perinkove a male a velke ulitky
Tak zaklad pre matku : podložky , vložky poporodne, jednorazove nohavičky, vložky do podprsenky-mast na bradavky, labelo, hygienicke potreby (sprchač,šampon,toaletak, kefka-pasta atd podla toho čo použivaš) Nočne košele aspon 2ks, papuče aj do sprchy vhodne,
Pre dieta : oblečenie stači zakladne a na cestu domov podla roč. obdobia. autosedačka (vajičko) Plienky, vlhke servitky , krem na ritku (napr. sudocrem), cumel, flasa 1x, postielka odporučam monitor dychu no nemusi byt, perinku ak ju chceš použivat, male babo sa kupe v čistej vode ked tak olej/krem ked ma suchu kožičku ked bude trochu vacsie už si dokupiš čo treba.
Atd netreba nič viac dopredu všetko sa da rychlo a lahko postupne dokupit podla toho čo budete potrebovat a bude vam vyhovovat. Niekto si to chvali pre ineho zbytočnost- takto je to s vela vecami. Takže si musiš len sama vyskušat a rozhodnut sa. Vela veci je "naviac" ked sa pozrieme do historie ale zase nam vedia ulahčit život. Nekupovala by som to dopredu lebo darmo nakupiš 20 flašiek ked možno budeš kojit a využiješ jednu-dve na čajik. Flasky a podobne veci su skoro v každej drogerke/nakupaku atd. Tak isto odsavačku na mlieko/sterilizator na flašky a pod. Nevieš či to budeš potrebovat. Každe dieta je ine aj mu vyhovuje ina značka flašky/plienok/kozmetiky atd tak najlepšie je najskor skusit jednu a ked mu vyhovuje kupit viac. Pestunka tak isto zaleži kde chceš mat dieta či pri sebe či bude vo svojej izbe, byvaš v dome velkom alebo v byte? atd. Ja mam dve deti a nemala som ju a nepotrebovala. Ked boli maly spavali v postielke na monitore dychu takže sa im nemalo čo stat a ked sa zobudil ho počujem aj do inej izby. Proste tažko sa radi, hore som pisala zaklad čo treba do nemocnice a na prve dni/tyždne a potom sa da dokupit podla uvaženia a situacie.
Moja bola do pol roka v zavinovacke na snurovanie, potom v spacom vaku a ked bolo moc teplo, tak pod makkuckou dekou.
@lindusss2016 velku ulitku som kupovala.. som rozmyslala ze si potom do porodnice kupim tu perinkovu lebo z tej padavej detskej hlavicky mam fobiu a predsa v perinke sa lepsie chyta :D moja mala mala hypertonus tej hlava vobec nepadala ulahcila mi to :D
Este dojciaci vankus, mozno ano, ja som nemala, ani ale nedojcim. No malu som si davala na obycajny vankus 50x60 cm, ked som ju krmila a pokusala prikladat, ked bola tak do polroka veku. Potom uz bola velka, netrebalo nic pod nu.
@lavieenrose a aka bola velka pri porode? Nestracala sa v tej velkej ulitk? Popozeram ich, aj takked este nemammi nic pre malehomna na spanie
@lindusss2016 no ja som si myslela ze tiez to dame v perinkach po mne a sestre ale nedali..potom som kupila swaddle me a ta sa doslova rozpadla...ulitku som kupila asi az ked mala 2.5mesiaca alebo 3...tu vacsiu..lebo predsa to nieje mala investicia oproti tym lacotam co nic nevydrzia...ale myslim ze ked kupis perinko ulitku alebo tu mensiu ulitku bude dobra ;) mala mala 50 cm 4100g ked sa narodila cize bola vzdy buchticka...tam ide o to ze potom staci vyzliect nozky a da sa dalej vyuzivat
@lavieenrose aha, tak ja by som ju chcela od narodenia, tak asi tu malu teda, tu perinko moc nechcem, to bude isto hrube. Moja mala 2,5 kg, takze ta by sa stracala aj v tej mini. Asi.to dostane maly od svokry k, narodeniu teda 😀
@petuska2110
skvele dakujem!!!!
@lusyc ja som kojilamala 18 m a dojciaci vankus som nikdy nepotrebovala
@marlen_ka87
No ja za chvilu rodim druhykrat a doteraz.nvm, co je kruh na.sedenie, takze asi tak ho potrebujes. A sterilizator som tiez nemala, niekto.sa vraj bez toho nezaobide, za mna zbytocnost napr