Stačí aby spalo raz denne alebo je lepšie keď spí viac krát?
náš má 16 mes...........a väčšinou už spí 1x.......ale stane raz za týždeň, že chce 2x.....on si sám poobede donesie paplonik, že chce ísť spať, tak si pospí ale 20 min. potom..a je fit.....
Ahoj mne spi mala raz denne od roka o 12tej a staci jej to 🙂
moj ma 16mes. a este spi 2x okolo 9,30-11 a potom poobede od 14-16 🙂, ale su aj akcne dni ked spi len cez obed a len 30 min.☹, ja sa riadim podla potreby.ked zacina byt protivny a nic ho nebavi ide spat. vstava o 6,00 a spavat chodi o 20,00
Nasa bambula spi 1x denne 2-3hod.,ked to je menej tak si schrupne este okolo 16:00 na 20min.,ale vacsinou spi raz dlhsie
Moje deti od roka spali uz len raz denne - teda maly este stale spi raz denne a mala od 3 rokov nespava (len v skolke)
ja som neznasala tieto prechody na jeden spanok, pretoze 2x denne bolo vela, vecer potom neskoro zaspavali. tahali dlho do noci a 1x bolo malo, doobeda som to natahovala a vecer boli skoro unaveni... ani tak dobre, ani tak a miestami kazdy den inak 🙂 treba vydrzat, zlepsi sa to casom, nasi prechadzali na 1 spanok v tych 12-13 mesiaoch
zalezi aj ako dlho spi... moj starsi spaval 1x od asi 11 mesiacov, no spal 1x 3h (dovtedy sice 2x, no vzdy max. 1.5h) a mala zacina uz teraz spavat 1x, no potiahne aj 3.5h
moja žabka ma 10 mes a stále spáva 3x denne, vačšinou v kočíku doobeda na prechádzke, potom okolo 13tej na hodinku a okolo 17tej taky 30 min slofík, vyhovovalo by mi viac keby spala 2x denne a dlhsie, ale musím sa prispôsobit ja jej. 2 spánky som skusala a nevydrzala, bola mrzuta, takze aj tvoje dieta si samo nastaví rezim, kedy bude pripravené spat len 1x za den. starsí syn mi spával do roka a pol 2x denne, ale slo leto a tak som mu upravila rezim na 1 denny 3 hod spánok, ale bolo to s plačom.
no mne momentalne raz a aj to pol hodinu idu jej zuby a je to o nervy 😀
Moja 13 mesačná spinkáva ešte 2x. Stáršia spávala 1x o 11tich mesiacov.
V tomto veku je normalne, ked dieta spinka 1x denne zhruba 2 hodinky. Moja spavala do 13 mesiacov 2x po hodine a pol, teraz ma 15mes a spi 1x po hodine a pol.
Zavidim vam...nasa ma 8m a spava raz denne uz vyse tyzdna. Tak asi jej to uz ostane, starsi zacal spavat raz denne okolo 10m ja si myslim, ze v 13m je to uz ok ked vidis, ze nevyzaduje viac tak by som nenutila..
mojeo be dcerky v tomto veku spavali uz iba raz, asi tak 1-1,5 hod. Ale je to individualne, kamoska ma syna a ten spavala este dra razy
podla potreby dietata a podla toho,kolko spí v noci 🙂 Mne malá od 2 rokov nespí ani denne, zato spí celu noc v kuse 12 hodín 🙂
moja malá spala 2x asi do roku a pol potom už vôbec ale zato celú noc spí v kuse od tej 20:30 do 7:00
Moja má 11 a pol mesiaca a spí už asi 2 dni iba 1x denne, lebo som ju poobede už nešla nijako uspať a od 12.00 bola hore až do večera. Ale od pol roka mi spí celú noc 12 hodín, takže super. Dieťa si samé určí režim, keď ho už nebudeš vedieť druhýkrát uspať, prejdete na 1 spanie.
Dobrý naša malá ma 13 mesiacov, a od cca 9 mesiaca spi raz denne.... ráno sa zobudi okolo 7, o 11:00 ju ukladame a spi do 14:30 a večer chodi cca 19:30... Ivka
mame 14 mesiacov a spi cez obed raz denne hodinu max 1,5 hoda myslim,ze jej to staci
Je to urcite individualne, ale po roku sa vraj deti zacinaju orientovat na jeden spanok, vraj vypustaju dopoludnajsi a spia len raz popoludni. resp. poobede. my sme sa po 12 mes. zacali preorientovavat na jeden spanok, bolo to take "divne" obdobie, pretoze aj chcel spat, aj nechcel spat, nevedela som kedy ho uspat, takze spaval dvakrat este, niekedy raz, ale postupne sa to upravilo same. A urcite zalezi aj na tom, kolko a ako spava v noci, niektori spaci spia aj 12hod., my len 10hod. v noci. Teda maly ma skoro 16mes. a uz spi len raz priblizne od 12mes. - 13mes. po 1,5hod. - 3hodin. A je to zjavne aj podla nalady dietatka ci je vyspinkane alebo nie. 🙂
Kazde je ine,ja som si synove "spanie" uzila do jeho 10m. Za cely den mu dokopy stacilo 2 hodky a to mal 2 spanky dovtedy,takze na porazenie.On mi prestal spavat cez den uz od 12 tyzdna,no bolo to vesele,ho uspat a drzat vtom spanku 🙂 po 10mesiaci utalo,spanok si posunul na obedny a tahal aj 3,5 hodky v postielke! Od radosti som nevedela co skor,ci riadit,ci oddychovat ci co 😀
Môže byť,že mi malý takmer 11mesiacov už prechádza na 1spánok?Doteraz spal málo cca od pol roka 3x denne po 30minut a teraz posl.dni 2x 20minut dnes mal spanok že 10minuta druhy 20minut.Nezdá sa mi unavený,má dobrú náladu,spávať chodí od 3mesiacov okolo 18.30,v noci sa zobudí tak 3x na mlieko.Posledne dni spí do 7-7.15 ale predtým spal do 6tej.Ked sa snažím ho uspať reve ako o dušu nechce spať,kope atd.Asi nemá vyznam ho nutiť nie?Aj ked sa mi zdá malo spať 2x po 20minut
Ja som rada ze nasa v 14.mesiacoch da jeden aspon hodinovy a fakt vynimocne da dva spanky
nas spava dva razy a to uz ma 15 mes., predtym spaval 3 krat
aHOJ my spinkáme 3x cca po hodinke 😉 😀
Moja malá v 13 mesiacoch zacala rano vstavat okolo 8mej a tym padom sme uz vynechali doobedny spanok a zacali sme spinkat len raz za den okolo 11:30 -12:00 do 15tej niekedy aj dlhsie alebo kratsie....vecer chodi spinkat okolo 19:30 🙂
Moja mala ma 10 mesiacov a spi mi iba raz denne a tiez nespi dlho, maximalne hodinu a pol. Nema vyznam nutit, proste asi jej to staci. A vecer okolo 19 h uz spi a budi sa rano okolo 7 h, ale samozrejme v noci tak 3x na kojenie. 🙂
Maly bude mat rok. Doteraz spaval 2x(9-10), (13-14). Posledný týždeň je divoky....chce spat nechce spať. ..niekedy ani sam nievie. Unaveny je, ale nespi. Potom problemy s večerným spankom, co sme nikdy nemali. Prechadzame asi na 1 spanok, uz nech je to za nami.
Moja mala, prechadzala na 1spanok okolo prveho roku 😒
Môj bude mať 14 mesiacov a spí len raz 🙂 vstáva o 5tej ráno a o 11tej ho dávam spať , spí tak do jednej pol druhej a večer ho dávam spať o 7mej , kým zaspí je pol 8mej :D a stačí mu to 🙂
Moja mala zacala po roku spavat iba raz a stacilo jej to. Kazde dieta je ine, sama zistis ci staci spat raz.