Ahojte, potrebovala by som info ohľadne spánku vašich detičiek vo veku 7-8 mesiacov. Moje dieťa spí 3 krát denne, spolu to činí 4 hodiny počas celého dňa. Keď sa ma pýtali známe, ako dlho malá spí a koľkokrát denne, zostali zaskočené, že v tomto veku je 3 krát priveľa. Je to naozaj tak? Nám sa intervaly medzi jednotlivými spánkami nijako nepredlžujú, stále je hore cca 2 hod., akurát pred posledným nočným je hore 3 hodiny. Mám s tým niečo urobiť, ak áno, ako?
moja spi tak isto 🙂
@mikavo nas maly spi presne 4 krat 🙂 , vydrzi byt hore asi dve hodiny a potom sa uz kruti, mrvi, fnuka, proste chce spat, pospi 40- 50 min a ideme dalej 🙂, cez obed potiahne aj dlhsie, pritom spat chodim o 20.30 a vstavame o 7.00
nezda sa mi to vela, ma taku potrebu a hotovo, co ho mam nasilu drzat hore?
uznavam vsak, ze su aj take deti, ktore tolko spat nepotrebuju 😔
moj maly spi vecer od 7-8 ej do 7-8 ej rana🙂) vzdy ani sa nezobudi od svojich 3 mesiacoch.potom o 9 ej sa uz pyta spat a dneska o 12.15 sa zobudil uplne vysmiaty.potom este si hodi spanok od 2-3 ej do tej 4-5 ej a ked skorsie vstane cez de myslim na obed tak este od 5 ej do tej 6 ej si v pohode pospi ale vecer o 7-8 je vzdy v postielke a aj zaspi uplne sam🙂) nechcem niak sa chvalit ale aj mne kamosky vela krat hovorili ze toto neni normalne to je uz velmi vela tolko nemoze spat ale to je OK.to len zavist ked ti nieco take nieco povie...deti si maju pospat tolko kolko si vyziadaju..niekto nespi niekto sppi menej a niekto velmi velaaa..to len super pre nas ja si uzivam kazdu sekundu materskej lebo maly je fakt kludak a spi velmi veaaaaaa🙂) to sa raz otoci a potom budeme moct aj my byt vo forme🙂)UZIVAJ SI MATERSKU A NEROB SI HLAVU
toto vobec neries, kazde dieta spi inak a ak potrebuje spinkat viac krat za den tak ho nechaj ...
tvoje zname neries....este aby cudzi ludia riesili ako moje dietatko spi a ako to potrebuje...smiesne 😀 ako to tvoje dietatko potrebuje tak spinka kazde dietatko je uplne ine..najhorsie ked sa maminky porovnavuju....ty si tu pre svoj poklad a ako potrebuje nech ma..nic s tym robit nemusiis 😀 moja malinka ked mala tolko tak spavala kazde 2 al.3 hodiny a to uz bola vtedy fakt unavena a spinkala tak dlho ako to chcela....niekedy 2 hod. niekedy 3....
nasa mala spavala tiez takto-teraz je to 1-2x.....
náš drobec sa ráno budí okolo 7mej. asi 7.30 papá, potom je hodinku hore a okolo 9tej vačšinou zaspí. spí do takej 11tej. potom o 12tej máme obed, chvílu sa pohráme a okolo 13tej zaspinká asi na hodinku. potom zaspáva až okolo 16tej. niekedy sa nám to nepodarí a zaspí až okolo 18tej. to potiahne hodinku-dve. ako kedy. večer chodíme spinkat o 20.30 a spí až do rána.
tiež sme spávali 3x denne a skoro do roka a pol spával cez den 2x. Napočuvala som sa dosť rečí ohladne toho, že jedenapolročné dieťa by malo spávať len raz a to cez obed. Ale kedže som odolná voči takymto radám a jednym uchom dnu a druhym von (: Vždy si urobím podla seba, lebo ako matka viem, čo je pre moje dieťa najlepšie. Takže nepočuvaj rady a názory inych, každy nech si hovorí čo chce, urob si vždy podla seba.
vtedy spaval este tri krat denne naposledy okolo piatej na polhodku
ahoj netrap sa ako tvoji znami reaguju na to kolko tvoje babo spi ja mam 9 mesacneho syna a tiez tak spava to zalezi od babetiek niektore potrebuje viac spat niektore menej aj mi dospeli sme odlisny je to dobre aspon si odychneme a nase deti su kludnejsie
absoltune tych ludi nepocuvaj!!
moj maly nema cez den pevne stanovene spanky, ma 9,5 mesiaca a cez den si pospi 4x, niekedy len 3.
Tiez sa mu spankove intervaly nepredlzuju, je hore tak 2,5 -3 hod a uz je naozaj unaveny.
Riad sa biorytmom dietata, nie tym co povedia zname.Ide predsa o to, aby ste vy boli doma spokojni. 😉
to mas ako odopierat svojmu dietatku spanok? moj ma 10 mesiacvo a niekedy spi tiez 3x za den, niekedy len 2x, ako kedy, ak je tvoje dietatko spokojne a spanok mu pomaha, prospieva, tak to netreba riesit.
moj maly spinka tak isto..niekedy dva, niekedy tri krát...dokopy je to okolo 4 hodín...takže nepočuvaj rady od známych, každé dieťa je individuálne...
Môj syn spí presne tak isto, a niekedy aj 4x, keď na ňom vidím, že už je unavený ideme spinkať. Z ostatných si hlavu nerob, ty si maminka, ty vieš najlepšie čo potrebuje. A každé dieťa je jedinečné, a preto sú také úžasné 😉
Moja dcera ma 8 mesiacov a spi 2x denne. Doobeda 1,5-2 hodiny (malokedy menej) a poobede 30min. az 1 hod. Niekedy vydrzi byt hore aj 5-6 hodin a vobec nie je unavena, aj ked ju ulozim spat, smeje sa a hra sa v postielke (to iste v kociku). Od malicka chodila spat, ked bola unavena (ked to potrebovala) a mne bolo jedno kedy a ci to je 5krat za den alebo 2krat. Kazde dieta je individualne.
Ahoj, ja mám tiež 8 mesačného synčeka. Tiež mi hovorili, že spinkáva priveľa. Vydrží mi hore asi 2 - 2,5 hodiny a už chce spinkať. A čo s ním mám urobiť? Mám ho nechať hore, aj keď mu už hlavička padá? On si tomu sám rozumie. Je to 3 krát denne po hodinke a pol. Skôr buď rada, že takto pekne spinkáva. Lebo moja neterka spala sotva hodinku poobede. a teraz keď má 20 mesiacov, tak sa stáva, že nespí ani poobede. Stále musí za ňou behať, nič nestíha doma urobiť.
Tak snad Te povzbudim, i kdyz zadnou radou neprispeju 😒
(a snad tim nikoho nepohorsim 😢 )
Moje deti nemely a nemaji zadny "spankovy rezim". Od narozeni jsem se prizpusobila ja jim.
Je ale take nutne dodat, ze jsem mela stesti, vsechny 4 byly miminka, ktere spaly celou noc a na krmeni jsem je musela obcas dokonce vzbudit....(dodnes mam jedno z dvojcatek, ktere je "spave" a dodrzuje "ukazkove-rezimove" spani, pritom ho nikdy nemela 😉)
Nikdy jsem je nenutila ke spanku a to trva dodnes...deti jsou klidnejsi, znaji sve meze a sve povinnosti... ( samozrejme i vekem)
Myslim si, ze jejich klidne usinani se vytvorilo prave bezrezimovym spankem...uz jako malicke odchazeli do postylek "dobrovolne" a kdykoliv citili potrebu..bud jen protahnout brisko, prolistovat knizku a nebo spinkat.
Nikdy mi nevadila jejich vecerni pritomnost, oni jsou "vdecni", ze jsou "pany sveho casu" a i se podle toho chovaji...pokud mame vecerni navstevu, vedi, ze jejich prostor je jejich pokojicek, kde je postylka ale i misto na hrani a cteni...
Velkou vyhodou byla i nase mobilnost, nebyli jsme nikdy vazani na rezim a tim padem jsme se mohli kamkoliv a hlavne kdykoliv vydat bez koukani na hodinky..(+- tento (ne)rezim jsme meli a mame i s (ne)dodrzovanim casu na "krmeni" 😉 )
Neni to moje rada, ale je to priklad mozne alternativy,-moje kamaradka adoptovala nas nerezim a pomohlo ji to se "nezblaznit" 😀
Moja malá začala 2x spávať až medzi 10-tým/11-tým mesiacom, takže to spanie u vás je úplne v pohode a tak ako píšu iné maminky je to na dieťatku a jeho potrebe 😉 ....teraz riešim prechod na jeden spánok denne, kvôli horúčavam cez obed, no asi to ešte chvíľu potrvá, lebo je dosť mrzutá, čo svedčí o tom, že ešte nie je ten správny čas 🙂
Podľa mňa si "nevyrábaj" problém tam, kde nie je. Ak je dieťa spokojné, zdravé, priberá na váhe tak nie je čo riešiť. Napr. synček mojej známej spí od narodenia tak max. 30 min. denne 😝 Tak sa teš z toho, aké máš úžasné bábo 🙂 Moja malá už je staršia no cca od toho 8 M spinká 2x denne spolu tak 3 niekedy potiahne aj 4 hod. dodnes.
Aj moja mala vela spavala, v uvedenom obdobi tiez zo trikrat. Ja som to nijako neriesila, mala si sama postupne upravila pocet spani. Teraz ma 10 mesiacov a niektore dni spi raz denne a inokedy aj trikrat. Dokopy pocas dna su to 2-4 hodiny spanku.
no my máme opačný ´problém´ moja 8 mesačná dcérka posledné dni začala spinkávať len 1x za deň a to len na 1/2 -1 hodinku(teda ak spí sama. ak som počas celého spánku s ňou, dá sa tá doba predĺžiť). je veľmi aktívna,neviem ju však prinútiť spať viac. zrejme jej to nechýba lebo nie je nepokojná, skôr naopak...
ja by som to na tvojom mieste vobec neriesila. hlavne ze ti spinka a je spokojna. nasa tatianka spi od 20,00 do 7,30 rano a potom od 8,30 do cca 12,00 a potom okolo 16-17,00 ide spinkat este na cca 1,5hodinky. hlavne ze je spokojna. potom somaj ja.
mne moj 3-mesačný spáva len raz za den, tak ak to takto pôjde dalej ako 8-mesačný nebude cez den spať vôbec 😠
co by som ja za to dala keby moja mala cez den tolko spala ako tvoja v jej veku moja mala vtedy spavala cez den len 2 krat po 20 minut bola som vtedy zufala a to este preplakala od 15.00 do 2.00 v kuse bud stastna ze ti tolko spi vravi sa v spanku deti rastu moja mala zacala poriadne cez den spat az ked mala rok a to spavala 2 hodiny cez obed a mala som kamaratku a jej syn spaval 2 hodiny doobede a 3 poobede super moja nie hlavne ze tvoje babo je spokojne a stastne a nech spi kolko sa mu raci moja ma teraz 2 roky a 9 mesiacov a spi raz denne cez obed 3 hodinky a noc prespi celu od 20.30 do 7.30
No sak bud rada, ze tolko spinka, moje dieta v tom veku spalo dva krat po 20 minut a to sa mi zdalo malo, ale aj ked som sa skusala na hlavu postavit, npomahalo, takze NERIES, kazde dieta vie najlepsie co potrebuje, ked sa mu chce spat daj ho spat, ked sa chce hrat, hraj sa s nim, atd... 😉
Jezisi, co by som ja dala zo to, keby moje dieta, tak vela spalo, ako tu niektore pisete, normalne to nemozem ani vsetko citat, lebo, ide zo mna zavist 😀
moja spi tiez 3 krat denne 🙂
nas drobec ma tiez tri spanky, obcas styri. Ma ich vtedy ked da najavo ze chce ist spinkat - sucha si oci, usi, pripadne az place od unavy. Hlaska, ze je to vela mi pride normalne jednoducho sprosta. Take zname vobec nepocuvaj. To akoze ked sa dieta pyta spat, tak mu mas ten spanok odopriet? Pocuvaj v tomto signaly svojho dietatka, ono vie presne kolko spanku mu treba.
Inak podobne ako u vas, ani nam sa nepredlzuju intervaly medzi spankami, niekedy mi dokonca zaspi po hodine a pol od posledneho spanku. A niekedy potiahne aj styri hodiny, ale potom doslova odpadava. Priemerne ale stale tie dve hodky su to, co vydrzi byt hore.
jaj baby budte rady ze vam tolko spia moj maly bude mat 9mes. za dva dni a spava tri krat dakedy sa stane ze dva alebo 4krat ale tie spanky su velmi kratke fakt len 20-30minut a vynimocne da 40-60minut ale to fakt raz za nejaky dlhy cas......
je to des a uz som skusala vselico a nic nezabera na dlhsi spanok jeho aj ked som ho dlhsie potiahla ze bol hore vtedy spal dokonca menej ako ked ho dam po tych 2-2.5hodinach
vecer zaspava +-19.30-21.00 podla toho ako sa zobudi posledne....a rano vstava okolo 6-7.00 dakedy vynimocne 7.30 je to dost narocne s nim lebo furt je v pohybe a za tych 20-30minut sa nestihnem ani otocit takze v tedy akoze oddychujem so starsou dcerou daco robime a ked je hore tak robime v byte co treba...perieme varime a tak spolu vsetko ....
Ako by som si priala aby moje dieta spalo viac aspon tu hodinu súvislého spanku ☹
Mne v tom veku tiež maly spaval tri dokonca obcas-napr na letnej dovolenke-aj 4 krat za den.Tak ako pises v cca 2h intervaloch.Ak to malej-malemu tak vyhovuje,tak naco to menit? Niektore deti spia 2 krat po 2h,niektore 4 ktrat po 30min,no a co.Každe babo je ine.A napr moj potom od cca 11m začal spavat už len raz-islo to doslova skokom.Ale ja som to nesilila,len som sa prisposobila malemu a jeho potrebam. 😉 A starši mi napr. už od 18m cez den nespaval a vo veku 8m spal len raz aj to len necelu hodinku.Babo same vie,čo potrebuje-mamina ho ma len počuvat a vyhoviet.