Maminky prosím poradte,kolko krát za den spinká vaše 13 mesačné dietatko? Stačí ak bude spinka už len raz a to na obed? Moj malý do teraz pekne spinkával 2 krát denne doobeda a potom poobede,za posledný týžden ho nieje možné už poobede uspat,keby dokázal prespat aspom tie 2 hodiny tak by mu možno aj stačilo spinkat len raz denne,ale on spáva velmi krátko len tak max.45 minut a to mi príde velmi málo nato aby spal len raz preto som sa ho snažila dávat spinkat 2 krát denne...aj dnes sme mali problémi ho uspat,samozrejme nezaspal poobede a chýbalo mu to,bol velmi zlý a uplakaný,ako to robíte vy?
skus ho dat raz,ale az okolo 11.00-11:30,...a uvidis,ze ako dlho bude spinkat,...nas tiez v takom veku prestal spinkat 2x,...a tak to mame doteraz,ze chodi okolo 11:30-12:00 a spi 1,5-2hodky,...
musíš vydržat to prechodné obdobie, ked dva spánky su už vela a jeden nestačí...on časom začne spávat dlhšie, bude mu to stačiť...starší tiež okolo roka začal spávat len raz...to mu ostalo až kým šiel do školy 🙂
od 11 mesiacov iba raz, ale vie potiahnut aj vyse 2 hodin
Aj naša slečna spava uz iba raz cca od roku a stačí jej to. Chodíme tak okolo 11:30 a prespi podľa potreby niekedy hodinku a niekedy aj 2,5 hodky
Ahoj, my sme asi do 13 mesiacov spávali 2x denne po 40 - 45 minút. Potom som už aj ja mala problém malého poobede uspať, alebo mi zaspal veľmi neskoro. Tak sme išli doobeda von, aspon do tej 11:00 aby som ho udržala hore, potom som ho dala spinkat a pekne sa mi naučil spinkať len raz a tým pádom si aj sám predĺžil spinkanie na cca 90 minút. Napr. dnes spal 3 hodiny, že woooow 😀 jasné, že to nepôjde zo dňa na deň, ale myslím si, že v priebehu týždňa si na nový režim zvykne.
V tom veku mi uz maly davno spinkaval len,raz (a o dva mesiace zacal,obcas popoludnajsi spanok vynechavat obcas).
aj dcerka spavala len,raz (2-3,5 hodiny). Vlastne ona tak,od narodenia. Bud mala niekolko polhodinoviek,alebo tahal 1dlhy spanok.
U nas sa to prave v 13 mesiacoch zacalo menit, tiez bol odrazu problem uspat ju 2x za den, jeden den spala 1x na dalsi 2x, to trvalo asi 2 tyzdne a potom zacala spavat iba raz denne , tak sme to poposuvali na obed, to spavala 45minut - 1,5 hodiny a asi po troch mesiacoch sa poobedny spanok u nas predlzil na 2 hodiny. (Nocny spanok sme mali aj mame od 21 do cca 7 hodiny, ale este sa nam v noci budi)
presne toto mame my posledny tyzden (buduci tyzden bude mat rok). problem uspat na oba spanky, musela som nosit v nosici na prse a aj tak zaspala len na pol max. hodinu. tak sme dnes ulozili az poobede o jednej a pospala 2 hodiny. zvladla to, ale mala vela podnetov a vecer sme ulozili o polhodku skor a zaspala cobydub. kazdy den to asi este nezvladne, ale asi uz tiez zacneme vynechavat.
To je to prechodove obdobie. Treba si urobiť systém tak aby pasoval malému ale aj vám. Naša začala spávať v tomto obdobi len raz. Ráno stáva o 6:30h a už o 10h ide spať a spí mi 3h a viac. Niekedy menej. Večer je o 19h v posteli a spí.
Aj maleho som mala takto naučeného a v noci sa nebudil ani on ani malá. Držím palce
moja spavala do 14 mesiacov 2x, mozno by potiahla aj dlhsie takto, lebo spavala oba razy po dve hodiny, ale zatrhla som jej to ja, lebo potom vecer som ju nemohla uspat, strasila aj do desiatej alebo dlhsie, takze som ju zacala davat raz a je to ovela lepsie. poobede ide spat okolo jednej, pospi 2 - 3 hodiny a vecer o deviatej uz spi. najhorsie bolo to prechodne obdobie, kym si zvykla na ten jeden spanok, spavala kratko a bola mrzuta, no po niekolkych dnoch to preslo a aj spanok sa predlzil a stabilizoval.
mne starsi spaval 2x denne asi do 13-14 mesiacov, mladsi uz rocny spaval jedenkrat. kazde dieta je ine a ked su mu zjavne uz dva spanky vela, tak je cas len na jeden 🙂
1 x denne od cca 11,30 spí 1,5 až 2 hodiny (dnes to akurát bolo posunuté). Vstáva okolo 6,30 - 7,00 a okolo 18,30 sa už pýta do postele
občas ešte dá aj 2 spánky ale to vtedy ak vstane veľmi zavčasu (napr. 5,00) tak to okolo 10,00 už tak mrnčí že musí ísť spať, ale to spí len tak 30 - 40 minút a potom popoludní okolo 15,00-16,00 ale to je taký na nič deň vtedy
Aj my uz prechadzame na spanok1x denne- okolo obeda tiez..Predtym spavala 2x denne , o 10tej a o 16 tej, inac vstava medzi 7-8mou a chodi spavat o 20tej..ale ak ideme von doobeda, tak zaspi v kociku na hodinku a potom ju skusam dat este o 16tej, niekedy chce, niekedy nie..ak nejdeme doobeda von,tak zaspi okolo obeda,ale pospi aj 2 hodky, vonku max hod, lebo ju hocico vyrusi, zobudi..skus ho potom davat skor spavat, oni este nevladzu tahat 6-7 hodin..su potom podrazdene, vymyslaju, a niekedy uz nevedia od unavy zaspat..
môj syn veľmi málo spal. Ako 13 mesačný spal 1x denne a aj to bol problém ho uspať. Keďže som čakala druhé dieťatko a bola som unavená, lekár mi poradil toto. Dieťa potrebuje kľud a nie spánok...takže tesne po obede som zatiahla závesy, položila som ho do postieľky a dala mu hračky. Ja som si pri ňom pospala a on sa pohral. Bolo že pospal, inokedy nie...
Deti sú rôzne, s rôznými potrebami 🙂
aj moj syn uz nechce spinkat 2x, ale len raz. On vstava rano okolo piatej (dnes ma budil uz o stvrtej), doobeda sa mu uz spinkat nechce - vydrzi tak do 10-10,30 a potom uz od unavy zaspava aj po sediacky 🙂 pospi si tak 1-1,5 hodky a vecer ide spinkat o pol siedmej. Len teraz neviem, ako budem chodievat pre dceru do skolky, kedze ju davam iba na pol dna. Budem musiet dat spat do kocika asi. 🙂
Starsia dcera tiez asi takto spinkavala. A ked mala skoro dva roky, nespala uz cez obed vobec. Teraz ma 3,5 roka a chodi spavat vecer okolo siedmej a vstava ako kedy - ale vacsinou okolo siestej rano.
len 1 krat a len v kociku
Moja najmladšia dcérka bude mať síce za 5 dní už 18 mesiacov, ale keď mala 12 mesiacov tak odvtedy až doteraz nám spáva už len 1x za deň max hod a pol a potom ide spať okolo 20h a spí až do 7h ráno.
Maly mi zacal spavat 1 x denne (tesne po obede) od 11 mesiacov. Stacilo mu.