Maminy ukludnite ma, koľko vážili vaši chlapci v tomto veku? - o 2 týždne má syn 19m. má výšku okolo 85cm a váhu okolo 12.5kg, už mi niekedy aj 13kg ukázalo. Je to papkáč, kvôli jedlu aj vystrája niekedy. Starší 6 ročný zas od narodenia jedáva málo.
Už si úplne nepamätám koľko priberal starší syn, ale ten má momentálne 24kg a výšku 124cm a 6 rokov.
Viem, že je to individuálne, ale už premýšľam, ako to priberanie nejako spomaliť aspoň, keď ho vezmem na ruky, tak ho nevládzem ani zodvihnúť už 😀
@ivangeline no na 85% co je celkom vela 🤯 ale nie je vyslovene velmi pribraty, len sa obavam, ako to bude pokracovat. Jedava normalne veci, ziadne somariny.
12kg nema moje 3 rocne dieta... takze netreba pozerat vahu ako taku, ale krivku od narodenia a uvidis, ci ide po krivke, alebo ci zmenilo
Nas ma 85 cm a 12,3 kg ( 19 mesiacov bude mat 18/2 ) vobec sa mi nezda ze by mal vela kilo a to je zje celkom malo aspon podla mna ale je aj kojeny a obcas dostane flasku UM
@minesasubu ja tiez este davam moje mlieko, ale odstriekavam si, lebo ma hryzol. 🙂
@minesasubu aj nas ma 19m 18.2. 😃
@ema22270 náš má rok 80 cm a 10,5 kg a nie je ani omylom pribratý skôr chudší ja by som sa vôbec neorientovala týmto ale skôr pohľadom veď keď vidíš na pohľad že je ok tak čo riešiš ak.do neho vyslovene netlačiš sladkosti a blbosti čo predpokladám nie tak by som to neriešila
každé dieťa je iné takže pohoda...pre tvoj pokoj na duši (Môj syn mal takú váhu v 15 mesiacoch 13 kg/85cm🤣 a ako dvojročný mal 15,3kg a cca 90cm) teraz má +0.5kg za 1,5mesiaca a vizuálne nie je tučko je taký akurát v pomere výška/váha.
@ema22270 krivka berie do uvahy nerovnomerne priberanie. Pretoze ked napriklad deti zacnu chodit, minu viac energie a priberanie sa spomali. Prave preto treba pozerat krivku. Nehovoriac o tom, ze vacsinou (nie je to systematicke) dievcata rastu a priberaju. Chlapci bud priberu alebo podrastu, nie oboje naraz.
Nestresuj sa, este je to male dieta a vahu ma v norme. V lete zacne viac behat, vytiahne sa, mozno aj prestane tolko jest. Obe moje deti boli papkaci, zjedli vsetko a od 2 rokov zacali preberat, uz im nechutilo vsetko a z dobrych jedakov musim obe nutit.
Moj ma 19 mesiacov a cca 13 kg, tiez zje vsetko, co nezje jeho 😁.
@ema22270 🙂
Dakujem Vam vsetkym za reakcie, upokojili ste ma. 😃😃😃 ale som rada, ze mu chuti... ja som ked som bola malicka, tiez som bola taka baculka a obaja sme aj dost vysoki s manzelom. 😅
Môj má 2.5 r a 12,5 kg
Môj ma 9 mesiacov a 11,5 kila, ma 80cm, a všetko v pohode... každé dieťa je iné
Ahoj, vobec nerieš váhu, tabulky netreba brat tak vážne (som lekárka), moj maly je zas opak tvojho, v roku ledva 9 kg a teraz ma 20 mesiacov a ma 10,5 kg, neriesim, pokial je dieta spokojne bud aj ty
Ja tak rada čítam, keď mamičky píšu o váhe 🤣🤣🤣 moje dieťa 17 mesiacov, 92cm! a 16 kíl..lekárka na 1 kontrole po narodení skonštatovala, že podľa tabuliek sa riadiť asi nebudeme 🤣🤣🤣
Su tabulky a stale si v norme.