Môj syn bol predčasne narodený, pôrodná váha 2100g 45cm
Teraz má 8 rokov 127cm a 23kg
@veronikaszabova môj je taký strašne drobný, chuďučký kde nič tu nič len ruky nohy, z triedy je najmenší tie dievčatá sú od neho snáď o hlavu vyššie
V puberte dobehne, neboj 🙂
Dievcata sa v 8-10 rokoch uz rozbiehaju rastom a su casto vyssie ako chlapci...oni rastu neskor... moj ma 9 a tiez 127cm, ano je siroko-daleko najmensi, ale kil ma 28 (same svaly, sportuje. 2675g mal pri narodeni...
@anjelicek26 joj ten môj zďaleka nevyzerá ako tretiak 😄
Minule šiel s nami do škôlky pre mladšieho a zabehol sa medzi predškolákov,sa stratil medzi nimi 😄
Tak my sme nizky rodicia, lekarka ho sleduje, teraz ideme este na endokrinologiu... syn je tiez tretiak, mal rok odklad, aj tak je najmensi 😅
Dievcata rastu rychlejsie nez chlapci v tomto veku. Mam desatrocneho syna a osemrocnu dcerku a uz sa ma dvakrat za polroka spytali cudzi ludia, ci su dvojicky 😀. Syn ma 147 cm a 37 kg, dcerka ma 139 cm a 34 kg.
@anjelicek26 no otec má 190 cm a ja 169 tak vysoký má byť po kom
Tak to potom urcite spomen pediatricke... mame tu skupinu - nase dieta rastie pod 3 percentilom...baby super poradia... my mame 153+174cm ako rodicia, tam je uplne ina ocakavana vyska, ako u vas...
Dcéra má 8 rokov, asi 141cm a 35kg. Ona bola vždy vysoká, či v škôlke alebo teraz v škole ma pod dozorom celú triedu 😃 najhoršie,že si to už začína uvedomovať a začínajú také frflacky, že ona je vždy vsade ta najvyssia 🙄
@anjelicek26 nemáš prosím link? Nie som veľmi dlho na koníku, som tu teraz od februára
Skus takto https://www.modrykonik.sk/group/4386/
@anjelicek26 ďakujem pekne a môžem tam rovno napísať?
Ano kludne napis, @majamat ti to prerata ked si najde cas, idealne ked rovno napises, kolko meral v akom veku, pomoze jej to vyratat rychlost ci spomalenie rastu.
Podľa mňa nie je až taký malý, môj syn je momentálne na 30.percentile (tiež malilinky pri narodení) a predpoklad rastu v apke mi ukazuje na jeho percentil výšku v 8r a 2 mesiacoch 125cm. Takže tvoje dieťa vôbec nerastie nejako pozadu ani nie je pod 3.percentilom. Nič také. Práveže, čo mi ukazuje aplikácia, tak pre 8 rokov je medián pod 130 cm, príde mi to ako 127-128. To je absolútny priemer. To, že deti sú dnes extrémne vysoké, lebo strava, ktorú im rodičia dávajú obsahuje kopu umelých hormónov, to je generačný problém. WHO hovorí, že medián je v 8 rokoch pod 130cm. Stiahni si Child Growth apku z Google play a nahod si tam údaje, pekne ti to ukáže percentil aj očakávaný nárast atď. Predpokladám, že dieťa chodí na výročné prehliadky k doktorovi a ak by bol nejako zaostalý v raste, tak to doktor rieši.
Môj starší syn v maji bude mať 5rokov, teraz nosi 134.oblečenie a 33topanky, vahu ma 27kg
Moja este nema 8r bude mat o 5+ mesiacov vysku mà 128cm a vahu 24kg . Podla mna uplne dokonala. Atleticka postava. Chlapci v triede su nizsi. Co je normalne chlapci rastu v inom veku. Neskor zas z neho nerob umpa lumpa. Ja si pamatam baby co boli najvyzsie na zske boli nizsie odomna ked som bola na strednej. Finalnu vysku uvidis okolo 20r. Urcite nevyzera ako predskolak 😂matky zvyknu tak prehanat .
Netráp sa kvôli tomu. Syn má síce 10 rokov, ale má 140 CM a 26 kíl. Ten tvoj je celkom ok. Robím s tretiakmi a majú váhu a výšku niektorí aj podstatne nizsiu ako tvoje dieťa (niektorí samozrejme aj podstatne vyššiu). Je úplne ok.
Moja dcéra má presne rovnaké miery 🙂
Mam dve baby jedna 5rocna(v apríli 6) ma 125cm a 23kg,9rocna 140cm a 32kg.
No môj má síce len 7 a pol ale výška 142 a váha cca 40kg...obaja sme ale vysoky
Moj tiež vyzerá ako školkár (9r,123cm) a ja zapadnem zas medzi žiačky 1.stupňa 😂
Ja mam inu skusenost. Mam pocit ze vsade su velmi vysoke deti. Moj ma este 8 ale coskoro 9r a ma 146cm a 40kg. A zdaleka nie je najvyšší a ani nijako nevynika výškou. Skoro sa najde naopak vynimocne jeden max dve deti z 20 co su ohlavu nizssi. Inac same vysoke deti. A preto mam aj obavy o mladsieho. Teraz mal 4r. a 100cm a 13kg. Ale ja som uz riesila s pediatrickou a sledujeme ho,
nasa bude mat v aprili 9 rokov. Porodne miery 48cm a 2850g, teraz ma 137cm a medzi 26-27kg 🙂
@veroniq85 presne..tiez mam pocit, ze vsade su dost vysoke tie deti..moja 11 rocna ma 138cm a 29kg - najmensia z triedy..syn 8 rocny 130cm a 29kg - taky stred v triede..
Moja 8 ročná má 17.9kg 😉 116cm / sme pod všetkými tabuľkami, je sledovaná, všetky výsledky má ok/
Dcerka 7 a pol roka, tiez je chudunka, cca 125 cm a 22 kg.
Vyska okolo 132cm, 29kg. - chlapec.
Porodna vaha 4kg