Koľko vážia vaše 19-mesačné deti?

20. jún 2024

Maminky koľko vážia vaše 19 mesačne deticky, ktoré boli narodené medzi 1000-1300g? 🙏

kitycat
20. jún 2024

To je velmi individualne. Kolko vazi tvoje? Chalan ci baba?

Ja nemozem inak prispiet ale aspon okomentovat sucasny stav mozeme

jankassa
25. jún 2024

Moja dcera sa síce narodila s ,, normálnou,, váhou 3 050 ale teraz v 18 mesiacoch má cca 9 kíl. Všade je najmenšia a aj veľkosť nosí 80tku. 🤷‍♀️ Ale doktorom to príde normálne tak neriešim 🤷‍♀️

autor
25. jún 2024

@kitycat chlapček 8000g. Prešli sme všetky vyšetrenia a chvalabohu všetko ok. Ale aj tak sa bojím ☹️ je pravda, že cely deň behá, neposedí ani minútu.
@jankassa Papá dobre?

alenkatt
25. jún 2024

Naša je termínová, malá 3300g. Teraz má 20mesiacov a ledva 10kg. Myslím, že pokiaľ je čiperný, má chuť do jedla tak by som to vôbec neriešila ,predsa sa narodil ako aj s nízkou pôrodnou váhou 😊

lenkakravcova
25. jún 2024

Moja sa narodila s hmotnosťou 3900g a má v 16mes 7,8kg. A tak mali aj ostatné deti. Kým ti je normálne a pobehuje, tak váhu nerieš. 🙂
Niektoré deti majú v 1,5r aj 12kg, iné ani 7kg. U mňa mala dcéra 12kg keď mala 3 roky a pár mesiacov. A to ma aj valčeky tuku na zadku 😀 nechápem, že tak málo akoby vazila.

autor
25. jún 2024

@alenkatt áno, mame známych doktorov, ti sa čudujú, koľko dokáže behať 🙏 chvalabohu aj papanie je dobre
@lenkakravcova a papa dobre?

lenkakravcova
26. jún 2024

Áno, je dobre. Aspoň myslím. Liter mlieka na deň a pomedzi to jedlo po troške, ale myslím že dostatočne.

jankassa
26. jún 2024

Papa ako kedy niekedy papa málo inokedy veľa podľa zubkov a tak... Prvé 4 mesiace bola kojená a ja ako prvorodička som bola vystresovaná lebo priberala málo potom sme začali dávať aj UM a cca po mesiaci bola už iba na umelom. ( Lebo samozrejme o svoje som prišla ). Aj tak priberala málo. Potom sme začali aj s prikrmami aj tak priberala málo. Dva krát jej doktorka brala krv či je všetko v poriadku a samozrejme že bolo. Už to neriešim.