Maminky koľko vážia vaše 19 mesačne deticky, ktoré boli narodené medzi 1000-1300g? 🙏
Moja dcera sa síce narodila s ,, normálnou,, váhou 3 050 ale teraz v 18 mesiacoch má cca 9 kíl. Všade je najmenšia a aj veľkosť nosí 80tku. 🤷♀️ Ale doktorom to príde normálne tak neriešim 🤷♀️
Naša je termínová, malá 3300g. Teraz má 20mesiacov a ledva 10kg. Myslím, že pokiaľ je čiperný, má chuť do jedla tak by som to vôbec neriešila ,predsa sa narodil ako aj s nízkou pôrodnou váhou 😊
Moja sa narodila s hmotnosťou 3900g a má v 16mes 7,8kg. A tak mali aj ostatné deti. Kým ti je normálne a pobehuje, tak váhu nerieš. 🙂
Niektoré deti majú v 1,5r aj 12kg, iné ani 7kg. U mňa mala dcéra 12kg keď mala 3 roky a pár mesiacov. A to ma aj valčeky tuku na zadku 😀 nechápem, že tak málo akoby vazila.
@alenkatt áno, mame známych doktorov, ti sa čudujú, koľko dokáže behať 🙏 chvalabohu aj papanie je dobre
@lenkakravcova a papa dobre?
Áno, je dobre. Aspoň myslím. Liter mlieka na deň a pomedzi to jedlo po troške, ale myslím že dostatočne.
Papa ako kedy niekedy papa málo inokedy veľa podľa zubkov a tak... Prvé 4 mesiace bola kojená a ja ako prvorodička som bola vystresovaná lebo priberala málo potom sme začali dávať aj UM a cca po mesiaci bola už iba na umelom. ( Lebo samozrejme o svoje som prišla ). Aj tak priberala málo. Potom sme začali aj s prikrmami aj tak priberala málo. Dva krát jej doktorka brala krv či je všetko v poriadku a samozrejme že bolo. Už to neriešim.
To je velmi individualne. Kolko vazi tvoje? Chalan ci baba?
Ja nemozem inak prispiet ale aspon okomentovat sucasny stav mozeme