Mamičky poraďte komu koľko váži dietatko v 3-mesiaci mne vraví doktorka že malo synček váži 5,36kil vopred ďakujem
@lalia333 naša ma 3 mesiace a 5300 g ...pôrodnú váhu mala 3530g .
@lalia333 Nasa mala na zaciatku 4teho mesiaca 5650 g a porodnu vahu 3330 g a nasa dr bola spokojna a to je vyslovene tabulkova. Nepribera ti malo a ked pekne papa, tak neries. Nasa v tom case tiez papala 120 ml a kazde 4 hodiny.
Sory, ale to je hrozne vseobecna otazka aj zaver. Moj syn vazil 5-6kg ked mal pol roka, 3 mesacny vazil 4kg a co teraz? Zacinal na 2300g a tym by som sa riadila-teda pociatocna vaha plus priemerne tyzdenne/mesacne priberanie. Ak stabilne normalne pribera, tak je ok
No a naša sa zas narodila ako 4300 gr a na začiatku tretieho mesiaca mala 5340 a MUDr to absolútne nijako neriešila.
@saskia_98 dieťa má na polroka svoju pôrodnú váhu zdvojnásobiť a na konci roku ztrojnásobiť...Takže ak malo bábo pôrod. váhu 4000 g na prvý rok by malo vážiť 3*4000 g . To je 12000 g Samozrejme odchýlky sú dovolené...
pozri percentilové grafy detí do 3 rokov...tam to máš presne napísané.
@deti95060810 ale ved ja viem jak to je, len teda ma zarazilo o kolko je rozdiel podla tabulky. Inac mne syn pribera tak 300g za 2 tyzdne este stale a to uz aj chodi aj vsetko, cize ja uz toto neriesim. Aj nasa dr povedala ze asi bude vysoky po tatovi (skoro 2m).
No nwm ako to je my mame mesiac a jeden týždeň pôrodná váha 3700 minuli týždeň 4400 a papa už 2 tyzdne 120ml
@saskia_98 nie všetky deti sú tabulkové....do tých tabuliek dali len priemerné deti aby mali svoj význam, ak by tam dali aj tie najchudšie a najväčšie - tak by boli uplne zbytočné lebo je reálne sú deti čo majú v roku 7kg a aj 15kg a sú uplne zdravé😉suseda má prvíka. chlapec vyzerá cca ba 4roky o hlavu menší ako rovesníci a chudunký ako vyžla, ale od mala do neho nevie dostať mäso, jediné z mäsa čo zje sú párky😉
@mogaa zalezi aj od rodicov akí sú. Jasne ze ked ma oco 2 metre a mama 1.70 jak u nas tak aj drobec bude velky. Len mi to take humorne prislo, lebo minule sme boli na prechadzke a jedna pani sa pyta, to už ma 2 roky syn či 3 ? Kukam ne pani, ten nema este ani rok. 😂
Kazde dieta si rastie svojou rychlostou, tempom a neriesila by som dajaku vysku vahu v 3 mesiacoch..
Tie tabuľky sú asi pokazené 😁 lebo mne malá mala 4950 pôrodnú s v 8mesiaci nemá ešte 10kg a to nieje kojena lebo ju naučili na fľašu v pôrodnici a aj dávkovanie som musela nastaviť vyššie ako bolo písané na obale.A nechcel dr.zobrat krv?keď sa mu nepáči priberanie a nieje kojene?
@lalia333 moja mala tiez porodnu 3500g a v polovici 3 mesiacoch mala 5 500g . Teraz ma 4 mesiace a este len vcera prekrocila 6kg a dr tvrdi ze pribera pekne a nie nejak zle. Podla mna je.uplne normalne pribera tyzdenne po 200 g
Ahojte,mám takú otázku koľko vážia vaše bábätko v 3 mesiaci ....moja mala má 3 mesiace a 7 kg ... Boli sme v poradni mala pribrala 200g za 3 týždne doktorka nás chcela poslať do nemocnice že na dokrmenie ..( Mala je kojena)
@lalia333 vychádza sa z pôrodnej váhy a jeden údaj o váhe nepovie ....ideálne priberanie je od 150-220g týždenne....máš kojené dieťa alebo na UM? bolo v poslednej dobe choré? napíš pôrodnú váhu a váhu pri predch.vážení + kedy bolo a ako dieťa priberalo od pôrodu....