Baby plati sa za strihanie uzdiciek alebo to preplaca poistovna? Mame ist tak aby som nebola prekvapena 🙂 Dakujem
@nevestickaaaa okey vdaka lebo uz som sa parkrat takto prekvapila u dr ☺
@nikcabb určite to treba dať spraviť, z toho sa ráčkuje. Ale vôbec sa nemusíš báť, ja som z toho mala nočné mory a fakt to trvalo sekundu, doktorka chytila, spravila cvak a bolo. Majú to už v rukách 🙂
A platila by si jedine na nejakej súkromnej klinike, normálne na chirurgii neplatíš
A co poradite mne? Dat to spravit stvorricnemu chlapcovi? Zatial je o.k., aj celkom pekne rozprava, L sa mu podari, len zatial R nevieme. Neviem ci mam este pockat, alebo mu to dat spravit.
A ked nebude chciet spolupracovat a vypluvat krv? Preco ste sa rozhodli az v 5 rokoch to urobit? Neuspavali ju? Mne doktor spominal, ze ked sa pre to rozhodneme tak ho uspia
@nikcabb no tiez som bola hakliva na jeho plac a trha mi to srdce dodnes ked place :/ ale niekedy sa tomu vyhnut neda no :/ .. nam detsky tiez kazal ist odstrihnut hlavme kvoli tomu aby v buducnosti nemal problem s rozpravanim . Tak drzim palce a neboj vraj sa to rychlo hoji poplace len trosku 🙂 ..a bude hotovo ;)
@slamka555 s tym rozpravanim inak kecaju, mne to na ORL hovoril tiez a ked mal 4 roky a nevedel R, tak mi povedali, ze strihnut uzdicku a ja, ze ale jemu ju uz strihali... no, ze ono to moze niektorym detom zase prirast.
@senta_sofia To fakt ? Tak to som nevedela.. :/
Ja som tento rok platila za strihanie uzdicky 15€
@kacena4
@senta_sofia mne doktor vravel, ze moze mat problemy napr.nebude dobre vediet lizat zmrzlinu, bozkavat sa a tak , ale vzdy sa pytal ci slinta, ako rozprava a nam vravel o narkoze a zato ma to doteraz brzdilo lebo sa bojim ako zareaguje na to take male dieta, ci sa preberie a tak. Ale on mi ani neslinta, dost fajn rozprava az na to R tak neviem co urobit. A neviem si to predstavit to strihanie "za ziva" a co ked nevydrzi mat usta otvorene a tak ☹
@liaka tam nejde o otvorene usta je to ako u zubara ci na orl vysetreni povie a este raz a a je to nic viac. samozrejme predtym ho mas na kolenach a spravi sa vysetrenie za spolupraci matky ale to ste asi uz absolvovali kedze vas poslali na strihanie, to bez narkozi je presne take iste ako orl vys. strekne pod jazyk taky ten roztok na strpnutie predpokladam a sup a je to nic neciti len sok z toho ze krvaca tak ho treba na to pripravit ze bude vypluvat cervenu vodicku zo slinami ale aj to trva par minut unas tusim len 2-3 a bolo sliny super hoja takze hned to bolo dokonca sme tych zvysnych 8min cakali v cakarni znova to skontrolovala a sli sme domov neboj nie je to nic strasne vrtanie zubu je horsie dokonca aj preventivka u zubara jeh orsia lebo trva dlhsie ako sa mu tam spara pri kazdom zube toto je fakt chvilocka. v nasom pripade by to bola zbytocna narkoza
@liaka ja som bola u logopedicky, ked mal necele 4 roky a povedala, ze niektorym detom to pomoze a to R nabehne hned po nastrihnuti, niektorym nepomoze ani to, cize v tom R zaruku nemas. Ja som mu to uz v tomto veku 2x robit nedala, budem ho trapit a potom mi zase niekto povie, ze mu prirastla, ked sa nebude vediet bozkavat, vies, neverim im moc uz... Ked mu to robili ako babatku, tak to bola 5 sekundova zalezitost, plakal, lebo sme ho drzali, mal take noznicky, stikol, hotovo. Bavime sa o spodnej uzdicke pod jazykom. Lebo aj hornu robia a tu vacsinou v narkoze.
@senta_sofia ja to presne definovat neviem ci horna, dolna. Ma jazyk dole zrasteny. Bojim sa toho, ale musim sa k tomu dokopat. Dakujem za vysvetlenie baby.
@kacena4
Nam by to gratis strihli na orl ale sli sme na radu laktacnej na kliniku kde nam to strihol doktor za 10eur doplatok. Maly plakal na raty a plno krvi.. my sme plakali s nim, vratane babky a ospravedlnovala som sa babu ze som mu to spravila. Prisavanie sa zlepsilo o nula celych nula nic... strihal doktor hornu aj spodnu... 😓
Komplet prepláca zdravotná poisťovňa a trvá to asi 2 sekundy 🙂