Koľko spia vaše 8 mesačné detičky?

bubu1111
23. jan 2013

Ahojte maminy, mam 8 mesacneho synceka, ktory poslednou dobou spava v noci ( klasika 😀 ), zaspi o 20.00 a spi cca do 8 rana a potom spi na prechadzke v kociku 1, 5 hod.. Ide o to, ze doma poobede uz vobec nechce spat aja nemam nervy ho hodinu a pol uspavat a on spi 20 min. Pokila s nim nejdem kocikom von tak tiez moc tolho nenaspi... Obcas je aj taky unaveny, zeby spinkal, ale este sa nestalo, ze by sa hral v postielke a odkvacol.... neviem ci ho mam nasilu uspavat, stale sa dava na 4 smeje sa, uteka prec....uz to chvilu vyzerťa, ze zaspava z nicoho nic otvori oci dokoran a zasa sa hra.... Ako to bolo u vas zo spankokm u takto starych deti??? dakujem

brumka
23. jan 2013

ked si ja tak spomynam, mne dcerka ako 8mesacna spavala 2x cez den dokopy 3h a v noci od 23h-5rana, prvu noc sme prespali ako 15mesacna a od 2r nepavame cez den. podla mna ti este dobre spava.

annia
23. jan 2013

Tak ja by som bola vdacna za ten nocny spanok 🙂 Posledny mesiac je to katastrofa...zaspi pekne okolo pol deviatej,ale potom sa budi dost casto v noci, vstava okolo osmej rano. Ale zas cez den spi pekne...doobeda aj hodinku, poobede aj dve. V kociku tiez pekne spi. Ale mali sme tiez take obdobie ze spal cez den len hodinku , detickam , co pocuvam , sa v tomto obdobi dost meni rezim, mozno su to ja zubky 😉

eviikuu
23. jan 2013

@bubu1111 Tak to Ti zavidim. Nas spi doobeda pol hodinu, poobede tiez pol hodinu a niekedy poobede vobec nespi a ked sme na vychadzke to vobec nezaspi ☹ a v noci je kazde tri hodiny hore.

katkaseiner
23. jan 2013

ten nocny spanok tiez zavidim...mala ma sice len takmer 5 mesiacov, ale najlepsia noc bola 22.00-8.30 s 'len' 3 prebudeniami :D
Podla mna ti spi celkom dobre, ani to denne spanie nie je zle hlavne ked ti prespi noc. V takom veku uz spinkaju fakt menej

bubu1111
autor
23. jan 2013

@brumka
@annia
@annia
@eviikuu
@katkaseiner zienky mna by len zaujimalo ci vase deticky uspavate poobede, lebo neviem ci ho mam uspat, alebo nechat tak...nemam nato nervy, ked sa mi stale otaca a pritom je aj vidiet, ze by spal....vecer zaspi pekne sam, ale cez den iba v tom kociku, alebo s velkym trapenim...ja by som ho aj neuspavala, len ho nechala sa hrat v ohradke, ale on moze byt akokolkvek unaveny nezaspi pri hre,neodpadne od unavy

mogyi
23. jan 2013

mno my sme na tom skoro podobne 😀 Cez deň spinkáme do obeda hodinku niekedy 2 a poobede tiež. Niekedy dokopy 3 hodiny niekedy 2 a niekedy iba hodinku, to je už nám jedno či sme vonka v kočíku alebo spinká dnuka. V noci sa budíme 3 až 5 krát. Takže ani u nás to nie je ružové 😀

brumka
23. jan 2013

@bubu1111 ja som sa od narodenia snazila vsemozne,zial ako novorodenec mi prespala v noci 4h a cez den do 3,takze u nas to bola asi chronicka nespavost, doktorka ze su take deti. Nam ani spanok v kociku nepomahal a snazila som sa uspavat len v postielke jedina moznost u mna sa najest.

culia1
23. jan 2013

bubu 1111 Nasho drobca (dnes presne 8. mesiacov) uspavam tak okolo 19:30, rano sa budi cca okolo 6:30, ale najnovsi nocny mores je, ze sa v noci zobudi a je tak dve, tri hodiny hore a potom zaspi do rana. A cez den? Niekedy je den, ked spi polhodinu doobeda, polhodinu poobede a niekedy skacem od radosti, ked mi doobeda pospi tak hodinu, hodinu a pol. Zaspi mi vyhradne v manduce, na prse alebo v kociku. Take, ze odkvecne sam od únavy - nepoznam ani ja 😀 a len ticho zavidim mamickam, ktore maju take deti 🙂

bubu1111
autor
23. jan 2013

@brumka No ved aj nam, ked bol malicky spal v noci cca 4 hod aj to s prestavkami,,,cize nevyspati nahovado sme boli..nam praveze pomahal iba ten kocar, lenze chod s nim cez den na prechadzku, ked si envyspana.... priatel bol dokonca raz sa prejst o polnoci s kocikom okolo baraku, co uz to bolo neunosne 😀 teraz spava dobre, len ten poobednajsi ma trapi ci ho nutit spat, alebo nechat tak, lebo ako som pisala sam nezaspi ☹

annia
23. jan 2013

Ja kojim, a maly mi zaspava len a len pri kojeni...v kociku vonku zaspi ako nic. Ale zeby doma sam odseba zaspal, to nehrozi, to mozem aj neviem ako skusat,ale nezaspi...len pri papani...pocucka a spi.

domcekh
23. jan 2013

naš jakub má presne 8 mesiacov. ide spať večer o 19.OO budí sa okolo 23.00 potom o 1.00 potom o 4.00 potom o 6:00 to už nezaspí . O 10:00 je brutálne unavený, ale v postielke nezaspí max na 20 min,takže ho dám do kočíka a tam spí cca hodinku. potom ide papať a znova ide spať okolo 14.00, snažím sa do postielky. tam pospí max 40 min. Niekedy potom vydrží až do tej 19.00 kedy ide spať na noc. Moja dcérka staršia v tomto veku prespala celú noc. max. ráno o 6 som jej dalamliečko a spala do 9. to boli časy ....

katjuscha123
23. jan 2013

mam ten isty problem akurat mala ma 10 mesiacov a tiez riesim ci ju nasilu uspat v kociku poobede lenze ja tento problem mam aj doobeda inak ako v kociku nezaspi

brumka
23. jan 2013

@bubu1111 u nas vecerne uspavanie trvalo takmer vzdy 4h teraz ked mi poobede nespava tak sa tesim ze zaspi do polhodiny. Rezignovala som a uspavli len na prsniku, ked som skusila dat pred spanim um nemalo efekt tak som len dojcila. Aale prvy polrok sme mali zaludocne problemy cize preto vyzadovala len ruky.

bubu1111
autor
23. jan 2013

@annia
@katjuscha123
@brumka
@domcekh no ja som si to predstavovala tak, ze ked uz bude takyto vacsi tak ho dam do ohradky hrat, on zaspi, ked bude chcie, len ho prikryjem a hotovka 😀 😀 ja viem blba uvaha, ale mojej svagriny syn tak zaspal hocikde...hral sa, zrazu ticho a on spal medzi kockami, ale to bol asi vacsi...

tinka9000
23. jan 2013

Ja mám 8,5 mes. dcérku, cez deň spí tak 30-45 min. doobeda a poobede ak sme doma tak hodinku, von v kočíku cca 1,5 až 2 hoďky, a v noci, spať ide okolo 19.30 a budí sa až ráno okolo 5.30-6.30 a spíme ešte cca do 7.30. Občas sa stane že spí až do tej 7.30. Keď dieťa cez deň nechce viac spať, asi ho nútiť netreba,to som už rezignovala aj ja, unavené dieťa zaspí. Tak možno skúsiť skumulovať 2 spánky len na 1 cez deň. Ak dobre spí v noci, tak mu to asi stačí.

lea641981
23. jan 2013

moja za den 3hodiny

katjuscha123
23. jan 2013

moja zaspava tak ze o pol osmej vecer prve mliecko - davam um potom s nami je hore do takej 21 30 a potom ju ukocikujem a dam este trosku mliecka - spi do 7 30 potom kebyzee ju neukocikujem tak neviem kedy by vlastne zaspala

marcelka2980
23. jan 2013

kolko dievcat,tolko nazorov,bud stastna,ze nemusis v noci vstavat,urcite ho nenut na silu spat ak mu staci tych 20 min.,nevadi ak ti doobeda pospi 1.5,tak mu to zrejma staci,nebud nervozna,vela mamiciek sme nevyspatych a hlavne v noci,moj ma za chvilku 17 mesiacov a v noci spim asi 5 hodin,kojim,tak som vacsinou hore a ten spanok,neboj vyspis sa este ked bude starsi,tes sa zdravemu dietatku aj ked viem,ze mas zlost,to i ja,ale najdi pozitivim a nebud z toho smutna,chce to hlavne predychavat a byt trpezlivym🙂

baryana
23. jan 2013

@bubu1111 bubu1111moj ked mal osem mesiacov, vstaval o siedmej, papal, hrali sme sa, o cca 9-10 vypil mliecko a siel spat. asi na hodinku. potom papanie, hranie, prechadzka, o cca 14 mliecko a spinkat. a vecer o 18,30 kupanie, kasa, mliecko a spinkat. vzdy zaspal pekne sam. a je to tak az doteraz. bude mat rok. akurat ze niekedy ide spat az okolo 11 asi na dve hodinky a potom uz ide az vecer o pol siedmej, ale to uz ani nevidi. niekedy je unaveny okolo 15,30, dostane mliecko, u nas je to taky ritual, mliecko pred spanim. ulozim ho do postielky a necham to na nom, ci zaspinka. niekedy mu staci len si trochu polezat. oddychnut. ja by som to spinkanie nesilila. ked vidis, ze sa hra, tak ho nenut spinkat. nechaj to na nom.vyber ho, nech sa pohra a skus ho ulozit neskor. ale nespoliehala by som sa, ze zaspi medzi hrackami. mozno su pre nho tie hracky taky rusivy element. aspon moj chrust ked ma nejaku hracku v postielke, tak sa s nou bavi. v postielke mu nechavam len jedneho plysaka, s ktorym ho vzdy ukladam. nenechavam ho hravat sa v postielke. naucil sa na taky rezim, ze ked sa da do postielky, tak sa ide spinkat. ale je zbytocne ho tam ukladat, ked sa mu spinkat nechce len kvoli tomu, ze je ten konkretny cas na spanie. vonku v kociku uz dlho nespava. tak sme sa naucili, ze von sa ideme vyvetrat medzi spankom a potom spinka doma v postielke, kym ja mam "volno" 🙂 , alebo hura domace prace 🙂

anicka87
23. jan 2013

@bubu1111 mne spaval ako 8mesacny 17 hodin, to boli casy 😀 ale do 8m to bola katastrofa, nasilu som ho uspavala aj hodinu a pol na fit lopte, sam nevedel zaspat. a po 8m akoby utalo, zacal zaspavat krasne sam aj doobeda aj poobede aj vecer.
vstaval okolo 8,30 od 10 do12 spal, potom od 14 do 16 spal a o 19 hajde na nocny spanok 🙂

bubu1111
autor
23. jan 2013

@marcelka2980
@baryana
@anicka87
@katjuscha123
@lea641981
@tinka9000
@brumka
@katjuscha123
@domcekh
@annia
@culia1
@mogyi
@katkaseiner
@eviikuu
@annia
@brumka babenky dakujem za vase odpovede.nebudem to silit, len nemam vacsej zlosti, ked vidim, ze si zmoli ocka dam ho lazkat, on chvilku podudka cumlik, polezka a zasa nanovo jak Duracell.asi mu staci len sa trosku vydychat a supito zasa....len mna to vzdy vytoci, lebo si chcem od neho oddychnut.sak to poznate, lubime ich, ale najviac, ked spia🙂) ale nie srandujem stale a vzdy🙂) drzte sa a dakujem za odpovede a vela spavych noci

tamarik
23. jan 2013

moja malá ked mala 8mesiacov spala 2krát za den- doobeda2hod, poobede 2hod v kočiku aj dnu, ked bolo zlé počasie, od 1.roka spí 1krát denne 2-3hod, až doteraz- ked má 2roky, a od 3mesiachov spíme pekne celú noc od 21.00 do pol8-8 rána.

miushak
26. jan 2013

@bubu1111 zkusila sis s nim jit lehnout? nebo ho treba uspat na rukach? my sme dost bojovali s dennim spankem, protoze mala byla od malinka jak Duracell jak hovoris a spat vubec nechtela, natoz sama (kdyz uz usla na rukach tak se ju nedalo polozit, jinak byla okamzite hore a uplne cila, plna energie) .. bylo to dost vycerpavajici jen s ni nonstop..naucila jsem ji spat pres den tak, ze jsem si s ni vzdycky lehla a ona mi spala pul hodky pak postupne byla schopna spat i 2 hodiny..ted uz je taka zvykla ze se spinka, ze s ni lezet nemusim..zahuskam ju na rukach a za 5 minut je tuha, tak ji polozim do postylky a hodinku si pospi 2x denne takto.. vyzkusaj..hodne zdraru!

mata128
26. jan 2013

no to my spinkame cez den este 3krat po hodinke.vecer zaspinkame cca o deviatej,zobudime sa medzi 1-2hod.,vypijeme mliecko a spime do 8