Koľko spáva vaše dvojročné dieťa?

liwinka9
8. apr 2022

Ahojte koľko vám spinka na obed 2 ročna ,moja spi max.30minut ... je hore od 7.00 cely den je v pohybe vonku chodi na prechadzky a spat ju davam o 13:00 ...ako chodia vaše detičky?

zuzka1_zuzka1
8. apr 2022

Dôležité je, či jej to stačí. Kedy potom ide spinkať večer? Moja max hodinu a pol 🙂

liwinka9
autor
8. apr 2022

@zuzka1_zuzka1 večer 19:30 ..ale podľa mna je to malo už o 17:00 je nervozna stale plače as kim nepride jej čas spinkať .. už neviem ako ju unaviť aby si dlchšie pospala

lucia147852
8. apr 2022

Moja už v tom veku nezaspala vôbec 🤷🏽‍♀️ Akurát keď sme šli náhodou v tom čase autom, tam ju to utrmacalo. V noci spala 12-13 hodín, stačilo jej

liwinka9
autor
8. apr 2022

@lucia147852 a nebola nervozna? Moja by bola mrzuta cely den

kacena1991
8. apr 2022

Moja spava cez den tu hodku a pol az 2 sem tam potiahne aj 3 ale to malokedy ale vecer chodi spat kolo 9-10 a rano uz o 7-8 vstava

amelie2017
8. apr 2022

Moja spavala 3-4 hodiny 😂🤦‍♀️ ale spat isla v noci medzi 23.-24. Ak som ju zobudila po hodine a pol, 2 hodinach, bola cele poobedie mrzuta a aj tak zaspala az po 23.
Preslo to az v 3 rokoch, ked nastupila do skolky, u nas v skolke nespia, tak bola ko a o 20. v posteli. Prve mesiace boli krute, ale prezili sme.

patricka
8. apr 2022

Môj vstava o 7.30, spat ide o 12.00 a spi tak 1.5h, včera napríklad spal 3 h, večer zaspi o 20.30

ivangeline
8. apr 2022

davaj spat skor...my vstavame okolo pol 7 a spat na obed o pol 12 a vecer o 19tej. spava hodinu az hodinu a pol.

x_mery_x
8. apr 2022

Vstava okolo7-8hod, ide spat o 12stej spi hodinu az dve a vecer o osmej

lucia147852
8. apr 2022

@liwinka9 nie. Ona sa nejak sama tak nastavila. Uspať sa ju proste nedalo. Ak zaspala v tom aute, tak vždy šla spat strašne neskoro ale vstala medzi 7-8 a vtedy bola skôr nervóznejšia. Lebo ten jej rytmus bol narušený

cezpat
8. apr 2022

@liwinka9 Ja by som ju tiež skúsila dať spať skôr. Môj syn vymýšľal so spánkom, až som mu ho presunula na jednu, pol druhú, nechcel spať a nakoniec spal len krátko. Napokon som zistila, že ho musím uložiť už o pol 12, zaspí skôr a spí dlhšie 😉.

sovica
8. apr 2022

Obe moje deti od 2 rokov už poobede spať nechceli. Mohla som čokoľvek vymýšľať, proste nezaspali. Ale poobede museli mať namiesto spánku 1 hodinu kľudový režim. Väčšinou som im čítala alebo sme spolu pozerali knižky. Ale ani takéto aktivity ich "neunudili" do spiaceho režimu😂

liwinka9
autor
8. apr 2022

Jeden čas chodievala spať o pol12 ,lenže to bolo ešte horšie to som stihla akurat na wc zjest niečo a už bola aj hore ...

liwinka9
autor
8. apr 2022

@sovica ten kľudovi režim ako travili tvoje deti ...u mojjej si neviem predstaviť ten kľudovi režim .. :D

danulicek
8. apr 2022

starsi nespal uz vobec, takze vecer chodil spavat okolo 17:30. spal normalne na nocny spanok, budil sa este ale v noci na mliecko a vycikanie. mladsi spal cez obed v tom veku 3 hodiny a vecer o 19tej zaspal. ten sa nebudil v noci vobec. kazde dieta je ine a aj iny cas na spanok potrebuje cez obed 🙂

drews_beauty
8. apr 2022

A nemôže mať iba dvojročnú regresiu? https://www.lepsispanokbabatiek.sk/spankova-reg...

lilyianka
8. apr 2022

@liwinka9 náš ma o 3m viac,ale aj keď mal 2r tak ráno vstal cca o 8h, pred obedom šiel spať na 1 -2,5h,ako kedy. Večer ide do postieľky okolo 19:30

sazumak
8. apr 2022

Naša 2 ročná spáva 2-2,5 hod., ale cez noc až 12 hodín vkuse. Jej sestry spávali poobede aj 3,5-4 hod.

diamond007
8. apr 2022

@liwinka9 má 12h spánok za 24h ... Adekvátne.
Ak ti to nevyhovuje, buď ju ráno alebo večer neskôr ukladaj.
Moja bola slabší spáč, v noci spí cca 10h a cez deň Max 1h .
Preto okolo tohto veku som jej posunula večerný spánok na 21h a ráno vstávala presne o 7mej. Vtedy naobed spala tu 1h.
Teraz má už vyše troch rokov a spí cez deň už nastriedacku. Deň spí/dva nespí/ dva spí/ dva nespí atď.... A večer jej to prispôsobujem. Ak nespí, ide spať o pol 8, ak spí tak o pol 9. Ráno vstáva o 6tej.

elementissa
8. apr 2022

Je to určite vysoko individuálne. Môj 2,5 ročný syn potrebuje tie 3 hodiny spánku. Aj v škôlke tak majú. Od 11:30 do 14:30 majú obedný spánok. Keď je doma, beskor obeduje (o 12tej), potom ide do izby, ešte sa niekedy o jednej hrá a potom zalahne a tie 3 hodiny spí vždy. Ráno vstáva okolo siedmej a chodí spať najneskôr 19:30. 12 hodín spánku potrebuje. Ale ako hovorím, každý je individuálny. Ja potrebujem 10 hodín nočného spánku a to nemám 2 roky. Sú ľudia, ktorým stačí menej spánku a sú takí, ktorí ho vyžadujú viac.

sovica
8. apr 2022

@liwinka9 Ten kľudový režim, ako som napísala vyššie. Väčšinou sme pozerali knižky, obrázky, rozprávali sme sa alebo som im čítala. Pri tom sme ležali alebo sedeli na gauči. Proste som chcela, aby aspoň hodinu oddychovali. Ale faktom je, že ja som mala obe deti kľudné. Mne by však bolo dosť "bodlo", keby poobede spali. Predsa len, keď dieťa poobede spí 2-3 hodinky, tak si žena aj niečo porobí, zacvičí, prečíta, oddýchne... Keď dieťa nespí, tak má väčšinou tendenciu venovať sa mu. Aspoň ja som to tak mala.

zuzuliatko18
8. apr 2022

Nas vstava okolo pol 7, cez obed spi vacsinou hodinu a pol (naozaj ako hodinky), ked mame narocnejsi program dlhsie. Vecer zaspava medzi 8 a pol 9.

kulumulu123
8. apr 2022

@liwinka9 moj 2r syn cez den vobec nespava vecierka o 19:30 vstava okolo 6:30rano. Spinka celu noc bez jefineho zobudenia. Tiez sa pocas dna nezsstavi ani na okamih 😊

beata_k
8. apr 2022

Spanok mal 1,5 hod. Vstaval 6:30 a nocny spanok od 20:30. Zaspal 21:00

zorkahorka
8. apr 2022

Mojho som okolo 2 rokov prestala uspavat. Dve hodiny som ho nutila spat a on o tretej vyluezol z postele a premestnil ju do stredu izby 😝 zbytocne. Par dni mal poobede okolo 16.-17.h krizu, ale preslo to. Naucil sa byt cely den hore

stannkal
9. apr 2022

baby ja vam zavidim :D (samozrejme nic v zlom), moja ma nieco vyse 2r a uz prestala spavat cez den a aj v noci da ledva 11h, ide ma porazit niekedy 🙂

mirka438
9. apr 2022

Moja mala 2 roky vo februari. Spat chodi o 13tej a spi 2 hodiny. Vcera dokonca 3 a stvrt 😁 vecer ide do postielky o 19tej, niekedy zaspi hned a niekedy caka potichu na starsieho brata, ktory chodi spat o 20tej. Vstavaju ako kedy, niekedy este pred 6tou, niekedy o 7mej...starsi uz v 2 rokoch davno nespal cez den.

liwinka9
autor
9. apr 2022

No v problem je v tom že moja nevie obsediet ,nezaujimaju ju rozpravky ,hračky vobec max ked sa pohraje je 5minut.. mne bi ani nevadilo že spi malo cez ďen ,ale aspoň kebi obsedelaa človek by viac toho porobil .... 🙂 no v dnešnej dobe je malo takich deti asi :D

liwinka9
autor
9. apr 2022

@stannkal to by som nezvladala cely den plus neskory spanok večer

zuzanockamt
9. apr 2022

@liwinka9 V jasliach tak max. hodinu, doma zvyčajne vôbec.

olafienko
9. apr 2022

@stannkal moj takisto, ledva 11h v noci.cez den som ho mohla aj hodinu uspavat a nic, akurat seba som uspala