Ahojte koľko vám spinka na obed 2 ročna ,moja spi max.30minut ... je hore od 7.00 cely den je v pohybe vonku chodi na prechadzky a spat ju davam o 13:00 ...ako chodia vaše detičky?
@zuzka1_zuzka1 večer 19:30 ..ale podľa mna je to malo už o 17:00 je nervozna stale plače as kim nepride jej čas spinkať .. už neviem ako ju unaviť aby si dlchšie pospala
Moja už v tom veku nezaspala vôbec 🤷🏽♀️ Akurát keď sme šli náhodou v tom čase autom, tam ju to utrmacalo. V noci spala 12-13 hodín, stačilo jej
@lucia147852 a nebola nervozna? Moja by bola mrzuta cely den
Moja spava cez den tu hodku a pol az 2 sem tam potiahne aj 3 ale to malokedy ale vecer chodi spat kolo 9-10 a rano uz o 7-8 vstava
Moja spavala 3-4 hodiny 😂🤦♀️ ale spat isla v noci medzi 23.-24. Ak som ju zobudila po hodine a pol, 2 hodinach, bola cele poobedie mrzuta a aj tak zaspala az po 23.
Preslo to az v 3 rokoch, ked nastupila do skolky, u nas v skolke nespia, tak bola ko a o 20. v posteli. Prve mesiace boli krute, ale prezili sme.
Môj vstava o 7.30, spat ide o 12.00 a spi tak 1.5h, včera napríklad spal 3 h, večer zaspi o 20.30
davaj spat skor...my vstavame okolo pol 7 a spat na obed o pol 12 a vecer o 19tej. spava hodinu az hodinu a pol.
Vstava okolo7-8hod, ide spat o 12stej spi hodinu az dve a vecer o osmej
@liwinka9 nie. Ona sa nejak sama tak nastavila. Uspať sa ju proste nedalo. Ak zaspala v tom aute, tak vždy šla spat strašne neskoro ale vstala medzi 7-8 a vtedy bola skôr nervóznejšia. Lebo ten jej rytmus bol narušený
Obe moje deti od 2 rokov už poobede spať nechceli. Mohla som čokoľvek vymýšľať, proste nezaspali. Ale poobede museli mať namiesto spánku 1 hodinu kľudový režim. Väčšinou som im čítala alebo sme spolu pozerali knižky. Ale ani takéto aktivity ich "neunudili" do spiaceho režimu😂
Jeden čas chodievala spať o pol12 ,lenže to bolo ešte horšie to som stihla akurat na wc zjest niečo a už bola aj hore ...
starsi nespal uz vobec, takze vecer chodil spavat okolo 17:30. spal normalne na nocny spanok, budil sa este ale v noci na mliecko a vycikanie. mladsi spal cez obed v tom veku 3 hodiny a vecer o 19tej zaspal. ten sa nebudil v noci vobec. kazde dieta je ine a aj iny cas na spanok potrebuje cez obed 🙂
A nemôže mať iba dvojročnú regresiu? https://www.lepsispanokbabatiek.sk/spankova-reg...
Naša 2 ročná spáva 2-2,5 hod., ale cez noc až 12 hodín vkuse. Jej sestry spávali poobede aj 3,5-4 hod.
@liwinka9 má 12h spánok za 24h ... Adekvátne.
Ak ti to nevyhovuje, buď ju ráno alebo večer neskôr ukladaj.
Moja bola slabší spáč, v noci spí cca 10h a cez deň Max 1h .
Preto okolo tohto veku som jej posunula večerný spánok na 21h a ráno vstávala presne o 7mej. Vtedy naobed spala tu 1h.
Teraz má už vyše troch rokov a spí cez deň už nastriedacku. Deň spí/dva nespí/ dva spí/ dva nespí atď.... A večer jej to prispôsobujem. Ak nespí, ide spať o pol 8, ak spí tak o pol 9. Ráno vstáva o 6tej.
Je to určite vysoko individuálne. Môj 2,5 ročný syn potrebuje tie 3 hodiny spánku. Aj v škôlke tak majú. Od 11:30 do 14:30 majú obedný spánok. Keď je doma, beskor obeduje (o 12tej), potom ide do izby, ešte sa niekedy o jednej hrá a potom zalahne a tie 3 hodiny spí vždy. Ráno vstáva okolo siedmej a chodí spať najneskôr 19:30. 12 hodín spánku potrebuje. Ale ako hovorím, každý je individuálny. Ja potrebujem 10 hodín nočného spánku a to nemám 2 roky. Sú ľudia, ktorým stačí menej spánku a sú takí, ktorí ho vyžadujú viac.
@liwinka9 Ten kľudový režim, ako som napísala vyššie. Väčšinou sme pozerali knižky, obrázky, rozprávali sme sa alebo som im čítala. Pri tom sme ležali alebo sedeli na gauči. Proste som chcela, aby aspoň hodinu oddychovali. Ale faktom je, že ja som mala obe deti kľudné. Mne by však bolo dosť "bodlo", keby poobede spali. Predsa len, keď dieťa poobede spí 2-3 hodinky, tak si žena aj niečo porobí, zacvičí, prečíta, oddýchne... Keď dieťa nespí, tak má väčšinou tendenciu venovať sa mu. Aspoň ja som to tak mala.
Nas vstava okolo pol 7, cez obed spi vacsinou hodinu a pol (naozaj ako hodinky), ked mame narocnejsi program dlhsie. Vecer zaspava medzi 8 a pol 9.
@liwinka9 moj 2r syn cez den vobec nespava vecierka o 19:30 vstava okolo 6:30rano. Spinka celu noc bez jefineho zobudenia. Tiez sa pocas dna nezsstavi ani na okamih 😊
Spanok mal 1,5 hod. Vstaval 6:30 a nocny spanok od 20:30. Zaspal 21:00
Mojho som okolo 2 rokov prestala uspavat. Dve hodiny som ho nutila spat a on o tretej vyluezol z postele a premestnil ju do stredu izby 😝 zbytocne. Par dni mal poobede okolo 16.-17.h krizu, ale preslo to. Naucil sa byt cely den hore
baby ja vam zavidim :D (samozrejme nic v zlom), moja ma nieco vyse 2r a uz prestala spavat cez den a aj v noci da ledva 11h, ide ma porazit niekedy 🙂
Moja mala 2 roky vo februari. Spat chodi o 13tej a spi 2 hodiny. Vcera dokonca 3 a stvrt 😁 vecer ide do postielky o 19tej, niekedy zaspi hned a niekedy caka potichu na starsieho brata, ktory chodi spat o 20tej. Vstavaju ako kedy, niekedy este pred 6tou, niekedy o 7mej...starsi uz v 2 rokoch davno nespal cez den.
No v problem je v tom že moja nevie obsediet ,nezaujimaju ju rozpravky ,hračky vobec max ked sa pohraje je 5minut.. mne bi ani nevadilo že spi malo cez ďen ,ale aspoň kebi obsedelaa človek by viac toho porobil .... 🙂 no v dnešnej dobe je malo takich deti asi :D
@liwinka9 V jasliach tak max. hodinu, doma zvyčajne vôbec.
Dôležité je, či jej to stačí. Kedy potom ide spinkať večer? Moja max hodinu a pol 🙂