Ahojte . Chcem sa opytat mamiciek co maju opatrovatelku zo slovenska a ziju v zahranici. Kde ste ju hladali? Kolko to stoji po financnej stranke. Platite jej aj zdravotne poistenie. Proste vsetko co to obnasa Ja uvazujem o jednej k nam do Talianska. Dakujem
@sense to sa nejak riesi cez urady? Lebo neviem nic okolo toho
@pillipilli nezijem v taliansku, ale potom sme ju riadne prihlasili na migracny urad, socialku, dane, odvody, jazykovy kurz
my sme ju nasli cez portal www.aupairworld.com, mas tam aj informacie ake podmienky su v kt. krajine , len to asi nie je v slovencine
@sense dakujem
@pillipilli ono zalezi aj ci chces ozaj au pair alebo opatrovatelku lebo sice na slovensku je pomaly au pair kazdy kto sa stara o deti, tak au pair je vlastne mlade dievca kt. je v krajine za ucelom spoznania krajiny a naucenie sa jazyka, s tym ze byva u rodiny , dostava vreckove a pomaha s detmi resp je kvazi akoby dalsi clen rodiny nie vyslovene pracovna sila , preto je tam vreckove plus povinna skola a nie plat
@sense to skorej tu opatrovatelku
@pillipilli tak to bude potom normalne zamestnanec ak ho chces teda oficialne...len ten potom stoji viacej,
@sense udem to musiet pozistovat kolko to bude stat ,ci to vlastne bude mat zmysle potom ist do roboty,alebo hladat zasa nejaku inu alternativu. Lebo ja by som potrebovala v podstate ked je v tyzdni nejaky sviatok,alebo prazdniny ako vianoce ...
@pillipilli a neoplatilo by sa ti najst skor len nejaku babysitterku tam? kt. by prisla obcas? pokial ju teda nepotrebujes stale,
,
skus pozriet ci cerveny kriz nema nieco take v ponuke...aspon teda u nas robi cerveny kriz kurzy pre babysitterky a vie aj sprostredkovat babysitterku, za celkom prijatelnu cenu
@sense asi budem musie tam najst nejaku zenu co by mi ho niekedy postrazila.
@pillipilli ja som robila niekolko rokov aupair.Na Slovensku som bola ako dobrovolne nezamestnana platila som si odvody a v rodine mi davali peniaze a bola som tam ako turista bez uradov bez vsetkeho ak chces vediet viac napis mi postu zodpoviem na vsetko
@pillipilli Ja som sla cez agenturu slovensku a ta spolupracovala s francuzskou agenturou. Cize klient oslovil tu francuzsku a oslovovali cez agentury nych krajin dievcata. Ale ja som bola klasicka au-pair cize byvala som u rodiny,chodila na kurz. Ale netusim,ake naklady mali oni so mnou,no myslim,ze platili aj nejake nemocenske a socialne (okrem stravy a elektricenky). Doma som bola ako samoplatca.
@siska53 ak by ti tam platili nrhake odvody, tak by si doma nebola ako samoplatca, lebo poistena mozes byt iba v jednej kranine..
@pillipilli ja som bola v Spanielsku, platili mi smiesnu sumu, ziadny kurz. Ale ja som nechcela, lebo som studovala na vyske a nie este aj cez leto. A nebola som nikde prihlasena.. bola som plan turista.
@amelie2017 Ja viem,ale to uz bolo davno a moja mama aj do vtedajsej poistovne (uz zanikla) volala a tam jej toto povedali,ze si mam platit odvody ako samoplatca. Bola som mlada a neskumala to,lebo som to mala cez agenturu,ktora vsetko zabezpecovala. Mnr sa zda,ze tam aj sa malo daco platit-bola som tam aj chora,lekar ma kukol,dal lieky,ale ako to bolo s platenim,netusim,lebo to zariadovala "moja" rodina.
My sme mali au pair so slovemska, oficialne podla podmienok krajiny kde zijeme, ...a nasli sme ju cez jednu stranku pre aupair a rodiny...