Koľko má spať 8 mesačné dieťa?

slnecnica333
28. okt 2016

Moja mala trucuje a nechce cez den spat.Pospi vecer od tej 8-9 do pol 9 rano.Okolo 11 ide spat pospi tak hodinu nanajvvys hodinu a pol a poobede uz nechce spat ma iba jeden denny spanok a to sa mi zda ze je malo.Potom vecer je samozrejme nervozna.Vidim aj na nej ze chce spat lebo si sucha ocka sama si lahne no vzapati sa posadi.Nepomoze ani ked si k nej lahnem.hned vstava.kamosky mi vraveli ze to az od roka deti prechadzaju na jeden denny spanok ktory by mal trvat aj 2 hodiny.ona ani teraz nespi 2hodiny cez den.uz ako babatko nespala dobre urcite nie 20 hodin ako uvadzaju knihy ale toto sa mi zda extrem aby 8mesacne dieta spalo len raz cez den a aj to iba hodinu.takze zaujima ma kolkokrat denne by malo spa0 8mesacne dieta?

alenkay7
28. okt 2016

naštuduj si to v knihach kolko a budes este viac na nervi. kazde dieta spi kolko chce a nedonutis ho, ono vie kolko potrebuje. opat každe dieta je ine, každe je vynimočné. poznam jedno co nespalo v tom veku vobec cez den. Možno len jedna rada skus ho začat ukladat už od tej 6tej vecer. a pred tym ho skus nejak unavit ak je velmi aktivne. a ak to nebude fungovat tak ok. ono je proste take a nic s tym neurobis.

kaja73
28. okt 2016

moji obaja spali raz za den od 9m....a starsi od 18m uz nespaval nikdy cez den..ani v skolke ani raz ua 4 roky nezaspal...mladsi cez den nespal o 2 ,5 roka.
..ale vecre by mala ist citelne skor spat..ak sa da najneskor o 19h,ale skor uz o 18h.

bets
28. okt 2016

Však spi dost v noci, ak dobre čítam, tak 12 hodín plus hodinu cez deň, spolu 13 hodín. Neviem, ci je moja mala extrém, ale 3 mes. spávala max. 11 hod. dokopy. Teraz ako 13m. spáva v noci okolo 8 hod a cez deň 2 hod. Ked spi v noci viac čiže cca 9 hodín aj cez deň spi menej. Máva obdobia kedy spáva len 9 hodín (nočný spánok vrátane denného) a v noci sa štandardne budí každú hodinu, ked idu zuby tak každých 15-20 min.
V zaujme svojho zdravia musím ísť s malou hneď večer spat a niekedy po nočnom maratóne som ráno na kolaps, kebyže nemám podporu zo strany manžela, tak neviem. Mne by nevadilo, ze spi malo, keby sa tak často nebudila.

lumma
28. okt 2016

12 hodín za noc? Tak to by som neriešila či cez deň pospí hodinu alebo 4 hodiny.

alby2014
28. okt 2016

No moja rada sa ti pacit nebude, na jeden spanok chodi spat velmi neskoro, na tvojom mieste ukladam skor okolo 19tej a asi budes musiet aktivne uspavat, cize nestaci si lahnut, ale skus ju kolisat, alebo nieco, v podstate by mala mat este dva spanky. Ak pojde spat o 19tej, bude spat tak do 7dmej, stavim sa, ze okolo 10tej ti pospi a potom skus tak o 3-4 hodiny ulozit zas...Moj presiel na jeden spanok, ked mal cca 11 mesiacov a nieco...