Koľko eur dávate za stráženie dieťaťa?

8. sep 2021

Koľko € dávate za stráženie dieťaťa na 3-4hodiny? 1-2x do týždňa.( 2,5r)
Ja som sa dohodla na 5e za hodinu. Ale mama moja sa do mna pustila ako je to hrozne veľa, keď sa ma pýtala koľko dávam.

michellia
8. sep 2021

Ale kdeze, to nie je vela. By som povedala, ze aj viacej si pytaju za strazenie.

zooeynka
8. sep 2021

Ved nech ti mama najde niekoho lacnejsieho ked si mysli ze to je vela za hodinu :D

autor
8. sep 2021

My si tiež myslíme, že je to úplne v pohode cena. A ona zas s malou nesedí, vezme ju po ihriskách čo máme blízko domu, do parku. Malá ju má veľmi rada
@michellia

zuvelyn
8. sep 2021

Veľa? Kamoška pýta 15/hodinu, pri deťoch do 3r 20/hodinu a kopec žien musí odmietať. Ale ona si uz vybudovala meno a ma svoje dlhodobé spokojné klientky. Ja osobne by som to za ani 5eur nerobila 🙂

michellia
8. sep 2021

Tak potom nemas nad cim vahat. Ked vies, ze je spolahliva, malej sa paci a cas s nou travi ozaj aktivne, ze len nesedi s mobilom v ruke, ked sa jej ma venovat. Tak tych 5 eur by som ani najmenej nelutovala.

meiwe
8. sep 2021

Ahoj ja som tiez tak platievala 5e a to mi pani malu zo skolky vyzdvihla a starsia sa k nim pripajala na hodinku az dve . Bolo to vsak v ramci dediny a susedskych vztahov a to som bola stasna ze sa niekto nasiel.

amelie2017
8. sep 2021

Sice nie na SK, ale ked sme potrebovali jednorazovo, tak 10€ a pravidelnejsie tak 6. Ale to bola znama. Inak vacsinou je tych 10-15.

autor
8. sep 2021

@michellia áno aj chlap hovorí, že 3hod welnes za 15e nemáš nikde 😀
Naša malá je naozaj dosť živá ( máme veľa detičiek v rodine, babka robila cely život v škôlke alebo v škole a sama povedala, že je veľmi živá a ani chlapci naši sa na ňu nechytajú 😀)
Ja už som popravde veľmi unavená , s mužom sme vobec neni spolu, večer zaspíme ani nevieme ako. A on tiež nie vždy má chuť utekat po práci s malou von, aby som aj ja mala pre seba aspoň chvíľu . On si tiež nemôže ani chvíľu oddýchnuť , malá po ňom len skáče stále a vymýšľa 😀a keď konečne zaspi tak ešte vždy niečo treba upratat a potom už sme naozaj k.o.

autor
8. sep 2021

@meiwe toto je moja sesternica a ona peniaze aj dosť potrebuje. Čiže ja som rada, neni to cudzie dievča, malú má veľmi rada🙂.
( na brigáde má 4€ , to som sa jej potom pýtala koľko tam dostáva )
Ja som tiež kedysi chodila za malou sesternicou takto strážiť 🙂

dusankomoj
8. sep 2021

5€ dávam,keď potrebujem pomocníkov okolo domu a záhrady. Práveže to vôbec nieje veľa😉

0silvia0
8. sep 2021

Minule tu bola takato tema. Babka nechcela strazit, zaplatili cudziu babu a zrazu babke zasvietili oci ze za take peniaze aj ona by strazila, nech daju radsej jej🙈

luccija
8. sep 2021

V Ba od 5-8 veď si pozri inzeráty na domelia.sk ak to je rodina o to lepšie.Pod 5 eur možno niekde v inom kraji

luccija
8. sep 2021

Babky často žijú v komunistických sumách môjmu otcovi je tiež všetko drahé, keď kupuje nejakú súčiastku či hmozdinku🙂

autor
8. sep 2021

@0silvia0 ona by nešla ani keby 😀lebo jej chlap je jak malé decko, ona je tu vážne pól hodinu s nami a už jej vypisuje ako mu chyba, ako ju miluje a kedy už príde 🙈že už jej chystá ranajocky ( to je u nič tak o 12-13h, kedy milostivý vstane lebo celu noc pozerá tv), ona hladná tiež lebo sa bez neho nenaje ani on bez nej 😀( jediný rozdiel medzi ním a mojou dcérou, je ze on chodí sám na záchod 😀)
Ona aj keď sa dohodneme, žeby prišla za nami tak on jej vždy nejaký program naplánuje ( nákupné centrum, kavicky, kúpať sa, kino), aj keď jej volám tak on jej do toho kecá a furt dáva radu každému ako ma deti vychovávať ( samozrejme všetci robime všetko zle podľa neho 😀) inak sú spolu 24hod 7 dni v týždni 😀všade spolu

Ja ju nenútim strážiť , len chcem aby trávila čas s vnučkou ( pre mna je to prirodzene, my sme chodili často k babke ) , malinka ju veľmi lubi a vypytuje sa stále na ňu. S jej voľným časom by ju určite nezabilo zobrať malú raz do týždňa na pár hodín von. Ale veď to je v podstate jedno. Nechce nechce, lebo musí byt s tým jej, takto to bolo aj so mnou keď som bola malá, hlavne ma niekam pichnúť prec aby mali pokoj

autor
8. sep 2021

@luccija ona má 45 🙂

0silvia0
8. sep 2021

To fakt? To ma ineho muza? Alebo sa s tvojim otcom tolke roky takto cukrikuju? To ten pan nepracuje, ked vstava na obed?

ivangeline
8. sep 2021

4 a po odskusani a vzajomnej spokojnost je to 5e hodina. 🙂

autor
8. sep 2021

@0silvia0 áno ma iného muža už asi 15 rokov . Pracujú len 2 dni v týždni aj to robí skoro všetko moja mama . Aj okolo domu aj doma, on akurát sem tam navari, pokosi a peniaze preje** na blbosti 😀. On je názoru, že deti sa majú postarať sami o seba a raz sa dokonca vyjadril, že sú deti príťaž . Najlepšie na tom je, že to povie niekto koho dotuje dcéra zo zahraničia 😀ktorá si tam našla chlapa, čiže vlastne jej muž mu posiela.

elizabet173
8. sep 2021

za takú sumu by som cudzie maličké dieťa nestrážila, môže sa prihodiť čokoľvek, 5 eur za hodinu si dokáže šikovný človek privyrobiť ináč s podstatne menšou zodpovednosťou. A okrem toho, ty nie si povinná zdôvodňovať mame svoje rozhodnutie. A keď si ešte spokojná, dieťa ju zbožňuje, čo viac si želať

autor
8. sep 2021

@elizabet173 máš pravdu je to veľká zodpovednosť..
ja som rada, že mi s ňou ide moja sesternica aspoň , cudziemu cloveku by som ju nedala

11iva11
8. sep 2021

@0silvia0 No zbohom 😂

luccija
8. sep 2021

Zaujímavý životný štýl majú a tebe bude vytykat 5 eur🙂ak by sa náhodou niekomu z nich niečo stalo či opustí ho zbláznia sa.Nie je dobrá taká upatost, ale ich život...

luccija
8. sep 2021

On asi nemá svoje vlastné deti, že?

rebellefleur
8. sep 2021

Ja dávam 7e/hod - bratislava

autor
8. sep 2021

@luccija má 3 deti . Ale vidí ich raz do roka, aj to až prídu samé
Starsej sa “zadarilo” vydat, keby nie by to aj horšie vyzeralo ako u mladšej ➡️ to je prípad sám o sebe, tej aj dieťa odobrali.
No a najmladšie, to je úplne v pohode ale tam sa nepodieľal on na výchove😀
On si aj veľmi myslí o sebe, prezentuje sa ako on si moju mamu vydrziava a pritom ona spláca jeho dlžoby alebo si od deciek pozica ( to lebo deti sú na príťaž 😅a len starosť )

hoslenka
9. sep 2021

To, čo opisuje je presne náš 2, 5 ročný chlapček. Energie ma brutálne veľa, niekedy ani nespí cez deň a keď sa stane, že zaspí, tak máme stále nejakú prácu v domácnosti, ktorá sa nedá urobiť, keď je on hore. A potom večer sme odrovnaní. V dnešnej dobe je strašne veľa takýchto detí. Je to veľmi náročné. Takže tú babenku za 5€ si určite nechaj a oddýchni si 😉

klip0
9. sep 2021

Ja som chodievala strážiť ešte ako študentka (naposledy 2 roky dozadu) a bolo to za 8€ za hodinu na noc kým dieťa spí a za 12€/h cez deň.
Tým nemyslím že máte dávať viac, ale tá osoba má.na starosti to najdôležitejšie čo v živote máte a 5e na hodinu je aj za nejakú brigádu s takmer žiadnou zodpovednosťou, veď koľko by mala mať ? Menej ako minimálnu hodinovú sadzbu ?

autor
9. sep 2021

@hoslenka to naša nespáva cez obed už od minuleho leta😀ozaj len výnimočne.ona je od narodenia taká,že jej stačí menej. No ona inak robí problém pri všetkom či treba jesť , prezliecť, umyť sa.. všetko je boj 🙄

elizabet173
9. sep 2021

@klip0 presne na toto som myslela, keď som písala svoj prvý príspevok. Toľko, ale väčšinou viac dostane žena za žehlenie alebo upratovanie a nedajú sa hádam porovnať zle vyleštené obloky, alebo zle vyžehlená košeľa s tým, ak sa dieťaťu niečo prihodí.

hoslenka
10. sep 2021

Presne ako môj a najhoršie na tom je, keď potrebujem odísť z domu do lekára na určitú hodinu a uteká lebo sa nechce obliekať. On len vidí ponožky alebo tričko a to sedí kľudne vedľa mňa a zrazu vyletí ako piga a uteká predtým.