Kolko mali vase dievčatka, my dnes mame 3 týždne a ideme prepichnut uska, dufam, ze dobre robím...
Sestra dala dcérke prepichnut uška ešte v pôrodnici
Prvej v šiestich týždňoch, podľa mňa už neskoro, furt si to chytala a bála som sa že si tam zanesie nejaku špinu. Mladšej v pôrodnici.
Rovno v pôrodnici 🙂
lepsie je nastrelit...je to rychle,bez bolesti a krvi...ani sa usi po nastreleni nezapaluju...u nas v porodnici,ani nechceli prepichnut,ze s tym mali casto problem neskor...dala som nastrelit,ked mala dcera nieoc cez 3mes.
A ako ste im to dezinfikovali? Mile mamicky? S cim jej to mam čistiť?
Päť dní.
Ničím som nedezinfikovala. Ošetrili v pôrodnici, a potom už nebolo potrebné.
3 dni, dezonfikovala som tým istým, čo sa dávalo na pupček, myslím že to bol lieh ...ale už si presne nepamätám
Ešte som nedala (6r a 22m). Je to proti mojmu presvedčeniu. Nie je to bezbolestné a je to úplné zbytočné. Žiaden medikálny akebo zmivotu dôležitý úkon to nie je. Nemá žiadnu funkciu. Keď budú chcieť dajú si uška prepichnúť/nastreliť keď budú pripravené.
Tri dni, ešte v pôrodnici 😊
nedala som, neberiem to ako samozrejmosť, že dievča musí mať prepichnuté uši... Dcera ma uz 12 a po naušniciach netúži.
V pôrodnici.
Sestre davali az niekedy v 4r-vtedy uz sama chcela, ja som citala ze do 1r rastie aj lalok, takze my davame az po roku🙂
V ca 3mes som dala nastrelit
Mesiac a pol alebo take cosi. Prva kontrola pri pediatricke v ordinacii.
Prepichnut by som nedala, dala som prestreliť a mala 3 mesiace
Dala som nastrelit v asi 6.mesiaci. Ušká si nechytala.
Ja som dávala dcére hneď v pôrodnici prepichovať uši.