Koľko denných spánkov u 6 mesačného ?

2812ivana
6. feb 2019

Milé maminky môj syncek má o týždeň 6 mesiacov. doteraz spinkal cez deň doobeda 1,5hod niekedy skoro 2hod potom okolo 13.00 na 1 hod a 3 spánok okolo 16.00 pól hod.
Rozmýšľala som kedy by mal začať spinkať len 2x za deň či mám ho ja trénovať na 2 spanky neviem. Teraz máme na návšteve svokra a on sa s ním prechadza vonku v kočíku a samozrejme doobeda spí 2hod a potom poobede 1.5hod ale noci spal horsie ako inokedy tak neviem...
čo si myslíte vy? ako ste riešili denné spanky vy? inak čoho sa obávam je ze keď kočík bude malý teraz v ňom spava v izbicke cez deň myslím že sa v ňom cíti utulne ale keď mu bude malý a bude musiet spať v postielke hmmm. to ako poriesim...akú máte skúsenosť ?ďakujem

deedol
6. feb 2019

ahoj, moj spal sice menej cez den (kratsie spanky), ale v 6m tiez este 3x. ja som ho prestala davat o tej 16, ked mi vecer nechcel zaspat pred 20. do isteho bodu zaspaval v pohode, a potom zrazu niekolko dni po sebe bo este o 20.30 hore. tak som skusila nedat ho spat o 16 a dat ho vecer skor, okolo 19.
neviem, kedy chodi tebe vecer spat a kedy rano vstava, mozno to mate posunute na neskor oproti nam.

zuzipolo
6. feb 2019

@2812ivana moja má 8 mesiacov a ešte má 3x,aj keď ten posledný už má len pol hodinu,takže u nás sa už bude rušiť v dohľadnej dobe,nie nasilu..ja byť tebou ešte nechám 3x,nemôžu to byť zúbky,keď spí horšie?? no a naučili ste si zaspávať dieťa v kočíku takže sa bude ťažko učiť na niečo iné,moja spí v noci v postieľke a cez deň jeden spánok vonku v kočíku a zvyšok pekne v posteli,kde ju uspávam,niekedy ju dám do postieľky..čím skôr učiť zaspať inak ako v kočíku lebo to už bude iba horšie..

marion09
6. feb 2019

Niektoré deti sa samé "preorientuju" a netreba ich "trénovať". moja mala spávala najprv 3x po max.hodke,potom 2x po skoro 2h a teraz(2r4m) spí raz poobede po max.3h

malinajahoda
6. feb 2019

Moja malá si takisto sama znížila počet spankov. V tých 6 mesiacoch mal 3 spanky, okolo 8 mesiaca 2 spanky a od 10 mesiaca fungujeme len na 1.

maciatkolulu
7. feb 2019

@2812ivana dieťa sa samé vie predstaviť a netreba nič trénovať. A spánok v kočíku nie je vôbec problém,veď budete mať aj športový,golfac atď. Nás keď má chuť si pospíšil v kočíku ešte aj teraz a má 5😁😁😁😁 a spával poobede iba v kočíku. Nám to vyhovovala,spaval vonku na terase,nebol problém keď sme niekam išli na celý deň so spánkom,nepotrebovali sme posteľ a reálne keď sme na výlete ešte aj teraz,celodenný,tak si pospíšil v golfkach a neriešim,čo kto povie alebo si myslí. Rob to čo vyhovuje tebe a tvojej rodine a malému.

evkamotka
7. feb 2019

Nic netrenuj. Nech spi kolko chce. Sama zistis, kedy ho na 3.spanok neukladat podla toho, ze uz proste nezaspi, bude culy alebo mrncat.
A kocik vs postielka-babatka maju stale ine fazy, vsetko sa meni. Teraz ma rad kocik, o dva tri mesiace postielku, potom xy. Rob ako to babu aj tebe momentálne vyhovuje, casom skus druhu moznost, uvidis ako bude reagovať.
U babatiek sa rezim a spanky budu menit ale riad sa tym, kedy vyzera babatko spokojne. Ak mrnci v postielke, vezmi do kocika. Ak ukladas a 40min nechce x krat po sebe zaspat, asi je cas dany spanok zrusit ;)