My chodime hodinu a pol doobedu a hodinu niekedy aj viac podvecer. Nie su to ziadne nakupi a tak cisto jeho preliezky a na stvorkolke alebo len prechadzky. Pride mi to vela, ale chodime tak od zaciatku. Najprv spal v kociari, alebo sa vozil, potom tlacil atd. Lenze uz pol roka kociar nechce ani vidiet..a casto ho nosim na rukach.. som z toho vycerpana a ine nestiham.
V zime len 2 hodiny.Teraz, keď je teplejšie, tak pokojne aj 6.
Prečo dvojročné nosíš na rukách?
A musite chodit tak daleko? Nemate nieco blizsie kde dojde po svojich?
@januska12323 no lebo nechce chodit sam.. taha sa na ruky, pripadne si lahne na chodnik a nepohnem s nim, je nerbozny kope alebo len lezi, alebo ide opacnym smerom, na cestu do blata..
2x denne. Za každého počasia okrem hmly. Prvá prechádzka sme vonku cca hodinu a druha je aj dvoj trojhodinová. V lete keď bude teplo tak mame v pláne byť len vonku 🥰
@viestta nerozumiem ako daleko? Nepisem ze chodime daleko.. ale niest 2 rocne dieta aj 500 metrov je dost. Ale pytala som sa kolko travia casu vonku ine deti...napriklad tie tvoje 2rocne?
@jaass a ako to stihate? Kedy varis? Upratujes? Peries? Co robote vonku? Mate dvor? Lebo to je rozdiel flakat sa po meste kde su 4prudove cesty a na vlastnom dvore.
@mamamasama a ako to zvladas? Kedy varis? Jes? Upratujes? Peries? Riesis nejake veci, napriklad triedenie oblecenia, umyvanie kupelne kuchyne? ... kde ste vonku 6 hodin? Ako v parku na preliezkach?
@mamamasama a tiez to chodi stale po svojich?
ale 500 metrov hadam prejde. To, ze trucuje je ina vec, ale 500 metrov zvladne. Odchadzaj z ihriska skor, aby ste sa domov dostali aj ked sa bude predvadzat. A 2x denne je pre take dieta akurat.
@viestta ved on prejde aj 2 km ak chce ak nie tak lezi.. ale to nie je podstatne..
Nech trucuje, sadni si k nemu a čakaj kým to prejde. Keď nechce kočiar bude chodiť sám. Alebo zober odrazadlo a budeš ho ťahať.
@januska12323 odrazadlo je este horsie, tak nesiem odrazadlo aj jeho.. ono lahko sa to povie ale ked tam reve pol hodiny ludia pozeraju ako by nikdy nevideli plakat dieta hlavne tie starsie generacie. A ja si uvedomujem ze tam takto nemozme byt do nekonecna tak ho na tie ruky zoberiem.. a ked chce ist uplne opacnym smerom nez je domov napriklad tak to musim lebo to sa tak stale len vzdialujeme od domu..
Varím keď synček raňajkuje a sám sa zahrá cca mám na to hodinu. Upratujeme, perieme spolu. Do všetkého ho zapajam. Bývame v meste čiže ihrisko, prechádzka, centrum mesta. Stále sa dá všetko pokombinovať len si niekedy treba viac zamaknuť 💪😊
Ja som chodila denne doobeda aj poobede na 2-3 hodiny. Ano blbo sa stihaju ine veci ale urcila som si priority. Menej som varila, nezehlila, pracka perie sama to nie je take zle, nakupy robil manzel. Upratovanie 1x tyzdenne
@jaass moj teda nechce spolupracovat vobec... ani sma neje ani sa sam nezahra..
moje deti su cely deň vonku🤦máme dvor..Prechadzka ,buď bicykel alebo kolobežka 6-9km denne.( 6r , 3r a 23r deti, dcera už zriedkavo chodí lebo študuje)
Ja varim a upratujem v noci aby som sa cez deň mohla venovať detom, denne spím 2-3 hod.
Autorka
Hlavne neber všetko vážne, čo ti tu iné matky napíšu. Internet znesie veľa. Neviem si reálne predstaviť pri bežnom chode domácnosti byť denne celý deň vonku - čiže 8-10 hodín z dňa. Nereálne, výmysel.
Tvyj syn ma viac trpezlivosti ako ty. Nepride ti to cudne? A co ta trapia pohlady okoloiducich. Tak place, kazde dieta place. Plakali aj oni, plakali aj ich deti.
(A ani tolko trpezlivosti nemas aby si ho nechala sameho krmit sa. Ako sa to ma naucit?)
@zuzanockamt zas na druhej strane, ked si cely den vonku doma ti nema kto robit bordel, cize menej upratujes 😉
Ja vždy hneď ráno uvarím a ideme von na takú hodku, dve a potom keď sa vyspí ideme a to sme keď je dobré počasie až do nejakej 18 cca. Cez leto sme vonku v podstate stále 😂 animal skúste odrážadlo, môj na ňom prejde fakt ďaleko
Inak nič si z toho nerob a nevycitaj si že ho zoberies na ruky, aj keď ti budu písať iné. Môj syn mal tiež asi pol roka také obdobie do cca možno 2,5 roka ze som ho dosť nosila na rukách a tiež som už nevládala veľakrát, ale nemyslím si že by mu to dako uskodilo co sa týka výchovy, bude mať 3,5 roka a okrem obdobia, keď si nechcel dávať nové bundy alebo topánky, zatiaľ neviem co je to obdobie vzdoru. Aj keď je to môj maznak a vieme sa veľa pomojkat, rad chodí do škôlky a veľmi rád trávi čas so starými rodičmi. Je to také vďačne dieťa za odmenu, aj keď mal rôzne obdobia a je mi jasne ze ešte bude mať, ale už sa s ním dá veľmi pekne dohodnúť a samozrejme ze neskaceme ako on píska. Ale proste boli chvíle, keď mi prišlo jednoduchšie odniesť ho na rukách, ako zbytočne s nim bojovať na ulici.
@viestta odpovedz na otazku kolko si vonku ty so svojim 2 rocnym dietatom a ked take dieta nemas tak sa do takej diskusie nezapajaj.. reci typu ze 2 rocne dieta ma viac trpezlivosti si nechaj vies pre koho. To 2.rocne dieta si neuvedomuje kde sa nachadza, ze na cestu nesmie, ze nemoze lezat v januari vonku hodinu na zemy, ze treba aj nieco ine robit. Napriklad ist jest.. nerozumiem o com cely cas tocis ale uplne menis temu.. z temy ako dlho su deti vonku na temu ako sa spravam ja a ako sa sprava moje dieta.. neviem ako asi ho to mozes ty prist naucit.. odkial ty vies ze moje dieta sa nevie krmit samo. Napisala som ze neje sam.. ved predsa aj my s manzelom ranajkujeme.. nebudem varit obed ked som neranajkovala..
chodili sme cca 2h doobeda a 2 h poobede (v lete aj viac). byvame v meste, su tu aj cesty, ale aj vela ihrisk, tak sme sa motali po nich. neviem uz ako, ale stihala som aj navarit (rano aspon polievku, cez obed druhe), aj upratat (aspon ako-tak, vacsinou vecer). cez obed uz v tom case nespal a kocik nechcel (ani odrazadlo, ani kolobezku), ale vacsinou bol ochotny chodit. ked nie, tak som kusok odniesla a potom zas siel sam. vyhoda bola, ze muz robi z domu, tak ked som potrebovala napr. 10 min varit, tak bol so synom on. nevyhoda bola, ze som v tom case z domu pracovala uz aj ja, po veceroch/nociach. bolo to narocne, ale dalo sa 🙂
Nie nemam, ja som svoje kupila az ked slo do skoly, vychovane 🙄
A ano, chodili sme vonku aspon raz denne a aspon na hodinu. Ked bolo pekne pocasie tak aj 2x a aj na pol dna
@zuzanockamt neberiem a vies preco, lebo kazdy den ked ideme vonku ci uz doobeda alebo poobede su na ihriskach tak 2 deti vo veku do 3 rokov.. ratam ze nad 3 su v skolke.. a to zijeme na jednom z najvacsich sidlisk na SK kde kazdy rok nemaju miesto v skolkach pre polovicu deti.. tak rozmyslam kolko chodia von iny.. lebo mam vyhlad z okna na park a na dost velke ihriska, a pokial tam nepride nejaka trieda zo skoly tak tam nie je nik..
Ja mám 20mesacneho, a chodíme von na hodinku denne. Ako bude teplejšie a dlhšie vidno, bude viac. Tiež bývame v meste. Viac mi teraz nevychádza... Keď chcem aj variť, upratať.... Tiež ho do všetkého zapájam, ale ešte neje sám, ani sa nerád hra sám, takže všetko ide pomalšie.
Nosiť na rukách by som ho nenosila, môj na 10kg, a po chvíli je už ťažký. Ak nechce chodiť (500m pre 2rocneho je vzdialenosť, ktorú musí zvládnuť, nič náročné), tak by som s nim išla naspäť, alebo ako píšu baby, klakni si k nemu a počkaj, kým záchvat hnevu odznie... Ak ho vždy zoberieš na ruky, tak len znicis chrbticu a vždy sa bude opakovať ten istý scenár.... Lebo on je takto už naučený.
@viestta evidentne to bolo davno.. nechapem osoby co sa zapajaju do tem co pre nich nie su aktualne.. ved aj parky su ine, ihriska su ine.. cesty auta, kolebezky atd... ale ty sa asi zapajas do kazdej temy, neviem ci sa tak nudis alebo ti za to platia.ale je to az divne
Jasne. Upratujem, aj varim kazdy den. Vacsinou mam vsetko do 12-tej hotove. Jedlo si nosime na prechádzky so sebou. Na preliezkach sme cca 3 hodiny, lebo sa tam stretavame s maminkami, takze my si trocha oddychneme a deti sa nam vyhraju. Potom vacsinou este nakup a domov na dvor, takze potom ak treba prebalit, tak uz len vezmem plienku a utierky a prebalim na zahrade. 🙂 Mne osobne viac vyhovuje ak su deti na vzduchu, lebo ked rano upracem, mam cisto az kym nepridu naspat dnu 😅😂
Vacsinou tiez 2x, ale teda velakrat je to iba kratka prechadzka do obchodu, kde si posedi v kociku, schruma desiatu a ak zvysi cas, tak sa zastavime na ihrisku, ak nepotrebujem nakupit, tak sme na ihrisku. Doobedie a pobyt vonku zavisi od toho, co potrebujem spravit aj doma. Poobede je vsak niekedy vonku aj 3 hodiny, povacsine s otcom a tak ja mam cas bud na domacnost alebo na seba 🤗.