Koľko času trávite s maminou a koľko so svokrou?

21. apr 2021

Máme malinké bábätko. Pre moju svokru aj maminu, je to prvé vnúčatko. Máme dobré vzťahy. S maminou mam veľmi dobrý vzťah odjakživa, chodila som k nej veľa aj pred tým ako som bola tehotná a aj v tehotenstve. K svokre chodíme tak raz, niekedy dva razy za mesiac aj to, keď ja navrhnem alebo ona nás zavolá, moj muž s ňou ma dobrý vztah ale tak dáko to musime organizovať my zeny 🙂 svokra byva v tom istom meste, cca dva kilometre od nás, mamina dakych 10km v obci neďaleko mesta.
Začínam mať pocit, že svokra chce byť s nami, teda skôr s malym častejšie, no často keď mi zavolá, som u maminy. Alebo aj u sestry, s tou mám tiež super vzťah. Proste to tak bolo doteraz, je mi to prirodzené byť s nimi veľa. Dokonca mamina bola u nás štyri dni, keď sa malý narodil, nie hneď, po dákych troch týždňoch, a muz mi povedal, ze veď aj moju maminu si zavolaj, ale proste to som si vzdy tak predstavovala, ako mi mamina trošku pomôže s bábom. A v podtste mi to aj stačilo. Nepotrebovala som volať hneď aj svokru, ved nehovorím, že v budúcnosti ju nebudem potrebovať. A aj to, že svokra je trošku taká premudrela zbytočne, je to učiteľka v škôlke, co je síce fajn, ale tvári sa že všetko vie najlepšie. A ja chcem na veľa vecí prísť sama a mamina to tak rešpektuje.
Ako to máte vy, ak ste v podobnej situácii ako ja?
Proste viem, že je to aj jej vnúčatko, ale viac sa stretávam s maminou a sestrou ako so svokrou a vyhovuje mi to tak.

mimka11111
21. apr 2021

Áno,je to prirodzené,že si častejšie s tvojou mamou,ale muž má tiež pravdu. A sama si to v príspevku napísala, zatiaľ svokru nepotrebuješ. Tzn.,keď ju budes potrebovať,nebude ti vadiť ani jej mudrovanie...

leuska15leuska15
21. apr 2021

Áno, aj ja to mam podobne ako ty. Proste sa cítim u našich ako doma, rada tam chodím. U svokrovcov som predsa len iba na návšteve. Ale máš pravdu, nemôžme zanedbávať ani druhu polku rodiny, sú presne rovnakou rodinou k našim deťom... 🙂

777januska777
21. apr 2021

Približne rovnako, mam dobre vzťahy aj aj a keďže chcem aby moje deti mali obe babičky radi, navštevujem ich rovnako. Mozno je to prirodzené, že máš lepší vzťah s mamou, ale keďže si už matka, tak máš svoje vzťahy trosku prehodnocovať. Za mňa je to skôr nepretrhnuta pupocna šnúra. Plus po pôrode prvého dieťatka som zavolala aj ja, keďže som chcela aby sa obe babky cítili dôležité a chcene.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezia323
21. apr 2021

Bývame cca 250 km od rodičov a svokrovcov (oni bývajú blízko seba). Chodíme cca rovnako k našim aj k svokrovcom. Predsa sú to rovnocenní starí rodičia a nechcem aby sa chlapci upli len na jednu stranu.

lublu
21. apr 2021

Pises, ze mas chlapceka. Tak si len predstav, ze aj ty raz budes svokra🙂

rajc1nka
21. apr 2021

Ja to mam skoro uplne rovnako, az na to, ze uz mam dve deti a svokra ma aj ine vnucata, moja mamina ma iba mojich (som jedinacik). K nasich chodim kazdy tyzden na minimalne dva dni aj s prespatim (mame vlastnu cast v ich dome), k svokre chodime kazdu nedelu na obed (iniciativa je skor u mna ako u partnera, kedze on ma k rodicom vlazny vztah, aj ked jeho mama je super). Moj syn (ma 2,5 roka) spal u nasich uz niekolkokrat bezo mna, u svokry nikdy, aj napriek tomu,ze je k nam blizsie ako nasi. Svokra je trochu nestastna,ze napr s nimi nechce ist ja chatu, alebo ma vylet (ja mu nebranim, len syn odmieta), aj mi to je trochu luto,lebo svokra si to trochu uvedomuje ten rozdiel. Ale snazim sa,aby mali dobry vztah medzi sebou, ale tak nedokazem sa preorientovat a chodit k nasim menej 🤷‍♀️ A tiez mam obcas taky pocit, ze nechcem svokrovcov obtazovat, lebo nasi ked im to nevyhovuje,tak mi to vklude povedia, ale bojim sa,ze svokrovci by mi nepovedali (aj ked moja svokra je dost uprimna a razna zena). Trosku ma to mrzi, ale tak snad budu mat ak napriek tomu pekny vztah vsetci 🙏 v to dufam

deti95060810
21. apr 2021

tiež tak to bolo ako ty....svokry ani súčasná ani ex sa mi do výchovy a starost- detí vôbec nestarali... Sem tam niečo akože poradili, ale zas nič prevratného...

titla
21. apr 2021

Ja som castejsie so svokrou, z prozaickeho dvovodu, ze moja mama byva 500km daleko a svokra 2km...
Mam dobru svokru, mame pekny vztah, syn je jej jedine vytuzene vnuca, ale ked sa narodil bola u nas denne... ano vela mi pomohla, poradi, ale svoj nazor nevnucuje, respektuje nasu vychovu, pekne spolu vychadzame, ale toto bolo pre mna prilis. Obmedzila som to na 3 navstevy tyzdenne a hned sa na nu viac tesim😀.
Na druhej strane mi velmi chyba, ze s mojimi rodicmi sme tak malo. Hlavne pandemia tie navstevy skomplikovala. Ked vidim, aky pekny ma syn vztah so svokrou je mi luto, ze nema taky aj s mojimi rodicmi. A mne mama velmi chyba.

zuvelyn
21. apr 2021

Rodičia sú rodičia, ale aj mužovi rodičia sú rodičia. My bývame v dedine mimo mesto tak sa snažíme aspon taz za týždeň, ale bývať blízko v meste chodím aj každý den na striedačku raz tam a raz tam

00ivi00
21. apr 2021

Ja som na tom tak isto, až na to, že môj partner má k svojim rodičom vlažný vzťah. Moja mama je v Rakúsku, takže malý by bol relatívne viac so svokrou ako s ňou, ale nie je. Ja si nemám so svokrou čo povedať, ona nemá žiadne záľuby ani nič, môj syn je prvé dieťa a už v tehotenstve sa chcela toľko zapájať, že mi bolo jasné, že to musím stopnúť už v zárodku. Tiež som viac so svojou rodinou a nevidím na tom nič zlé. Áno, aj ja budem raz svokra, ale dúfam, že syn ma bude chcieť vidieť a bude aj on iniciatívny a nie,že budem čakať od nevesty, že bude taká "lásky plná" a rozdeľovať vnúča pre mňa rovnako ako pre svojich rodičov.
Iné by bolo keby máme so svokrou viac spoločného, ale takto keď ani jej vlastný syn nejavi záujem o to aby bola s jeho dieťaťom neviem prečo by som sa ja mala premáhať a pretvarovať.
Dúfam, že som to napísala zrozumiteľne 😅

snuggling
25. nov 2022

Podľa mňa je to v poriadku. A mala by to rešpektovať, a keď tak veď môže s dieťaťom k nej muž chodiť, nemusíš len ty. A nemôže sa predsa ani hnevať, že máš silnejší vzťah k svojej mame a sestre. Ak je normálna, nikdy takéto veci ani riešiť nebude. Mňa samú by veľmi mrzelo, ak by moja dcéra uprednostňovala svokru predo mnou.

Inak, tá moja keď som ostala tehotná iné nemala len ako máme ísť bývať k nim, lebo ona chce, a ako sa budú všetci starať (podotýkam, v dome žijú ona, jej dcéra s priateľom a ešte svokrina mama, a my s mužom sme vtedy už niekoľko rokov bývali sami) a bla bla. Na to som reagovala, že veď keď budem chcieť tak pôjdem asi ku svojej mame v prvom rade. Na to prišla reakcia typu nechápem prečo by si mala ísť ku svojej mame keď ja ťa volám sem..... Takže, nie každá chápe, že mama je mama a to aj ona sama má dcéru. A je super ak ti iba manžel navrhol, že nech príde a ona sama sa nevtierala.

148terka148
25. nov 2022

Moja svokra to dodnes nechape a pred 5r. Mi po svsdbe hned zahlasila ze odteraz ju mam tiez volat mama a vtedy som jej dala jasne najavo,ze mama je len jedna

culienka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz