Koliky u 7-týždňového bábätka

veroni8383
3. jan 2020

Ahojte
Mame 7 tyzdnove babatko, trpi kolikami. Od 19 do cca 22 (niekedy aj dlhsie), nepretrzity srdvevruci plac na ktory takmer nic nepomaha... ked zaspi, spanok je velmi lahky, aj pocas spanku stone, puci sa... dojcenie v noci kazde 2 hodiny, pocas bdenia niekedy aj po pol hodine.

Starostlivost pocas dna je tiez celkom narocna, spi iba v kociku, samozrejme len za jazdy. Nosic odmieta, fanusik zavinovania tiez moc nie sme.

Mate niekto podobne skusenosti? Viem, ze z doktorskeho pohladu je to normalne, ale mam pocit ze starostlivost o nase babetko je ovela narocnejsia ako znamych v mojom okoli.

Vopred dakujem za vase rady/skusenosti

nika4495
3. jan 2020

áno mali sme to podobne koliky po každom jedle milion vymenených mliek, rôzne kvapky nepomohlo nič len čas...momentálne má 9 mesiacov koliky nemá no so spánkom je to stále zlé vkuse jedovanie cez deň keď má spať musíš asi len vydržať...🙂 a skús kvapky coliprev nášmu nepomohli ale dosť ich chváli, dávali sme aj pupík na brucho

mamina2217
3. jan 2020

@veroni8383 dobrý deň,viem poradiť bio produkt pomohol aj na dobrý spánok aj keď malo dieťatko koliky.

mamapise
3. jan 2020

@veroni8383 mali sme presne toto iste.. ja som bol v koncoch priateľ tiež, ale dali sme to. Hlavne treba kľud, rozvahu a veľa členov rodiny, ktorí sú ochotní, a pomôžu. Má ukludnovslo hlavne to, že som si povedala že každým dnom to buď elen a len lepšie-veď predsa horšie už nemôže byt 😏 prajem Vám nech to rýchlo prejde, a máte už len krásne dni ❣️

veroni8383
autor
3. jan 2020

@mamapise dakujem pekne za povzbudive slova, Vam kedy preslo toto krusne obdobie?

janynyna
3. jan 2020

Nám pomohol jedine espumisan. Žiadne iné kvapky. Ale každé bábätko je iné.

mamapise
3. jan 2020

@veroni8383 presne padli tri mesiace a skončil sa doslova horor..všetci si vydýchli no a ani sme sa nenazdali, a prišli zuby 🤦🏼‍♀️ Treba si povedať že to je len obdobie a každé obdobie prejde. Inak sa z toho mi matky fakt načisto zbláznime.. hlavu hore, nervy pripraviť, trpezlivosť naliať lievikom, a bude dobre 🙏🏼 My sme aplikovali SAB Simplex, a tiež espumisan a pupik masírovať bruško a pritláčať kolienka k brušku.. alebo ešte skúste pritlačiť kolienka k brušku, a robiť krúživé pohyby.. malého to ukľudnovalo.. my sme možno škoda možno chvalabohu teraz neviem 😅 nenaučili v tom obdobi na dudel.. čiže on sa mi ukludnoval a aj ukľudňuje doteraz na prsníku.. vyskúšajte doslova “pchať” každú chvíľku dudlik. Pevne nervy a kolikam zdar 🤔😏

macica1706
19. aug 2021

Moji obaja synovia to mali,pomohlo zmeniť D vitamín.miesto vigantolu som kúpila Baby D a sem tam som dala EspumisanL a odvtedy sme mali pokoj