Koliky - ich priebeh a vymiznutie

kvetinka1405
25. mar 2018

Mamičky ake mate skúsenosti s kolikami?v ktorom mesiaci to vašim bábätkám prešlo?

evittam
25. mar 2018

Našťastie nikdy nezacalo.
Davas Vigantol? Vysad.

luciq13
25. mar 2018

Asi dva mesiace a bol to des.

conspi
25. mar 2018

@evittam mohol by mať vigantol vplyv aj na problémy s kakaním? Je aj nejaká iná alternatíva vitamínu D ?

siska53
25. mar 2018

@kvetinka1405 necele 4.m..,ked to preslo

evittam
25. mar 2018

@conspi Samozrejme. A ano su. Je to len vitamin.

kvetinka1405
autor
25. mar 2018

@luciq13 a nic vam nepomahalo?my mame 5 tyzdnov a tiez hruza aj sa vykaka aj vyprdka len ma krce stale a vyskusali sme uz troje kvapky a nič

kvetinka1405
autor
25. mar 2018

@evittam nedavam vysadila som ale aj tak mame bolesti

sedmokraska11
25. mar 2018

Vobec to nesuvisi s vigantolom, vitamin D je nesmierne dolezity, urcite nevysadzuj. A koliky sme mali asi pol roka, potom z toho mala vyrastla.

zuzu1122
25. mar 2018

@conspi Jamieson D3 vitamíny je náhrada za vigantol

zuzu1122
25. mar 2018

@kvetinka1405 koliky sme mali skoro do pol roka. nám pomohla jedna dula, ktorá je zároveň homeopatka. Našu trápili takmer každý večer hodinku a pol až dve. Potom zaspala. Ale boli to muky aj pre mňa. Ani lietadielko nepomáhalo, ani pasenie koníkov, ani masáž bruška mastičkou Pupík. Už sme boli zúfalí. Preto sme skúsili tú homoepatiu a bolesti začali pozvolna ustupovať.

d_ika
25. mar 2018

Nám koliky začali na začiatku druhého mesiaca a trvali mesiac, neprajem nikomu..... Sapsymplex nám nezaberal, dávali sme Coliprev, po ňom sa dcérke trosku uľavilo. Veľa pomohli aj teple kúpele a obklady na bruško. Mala je dojčena, brala som vtedy vitamíny na laktaciu a po ich vysadení sme tiež videli zlepšenie. Kamarátka zas dávala Colostrum a veľmi si pochvaľovala. Každopádne je dobre poradiť sa s lekárom, aby za “kolikami” nebolo niečo iné ( napr bacil v brušku )
Držím palce !

evittam
25. mar 2018

@sedmokraska11 Nesmierne dolezity je vitamín D a nie s.acka ako Vigantol. Keby si zazila dieta co v kuse reve a vysadis ho a zrazu pokojne dieta tak potom konštatuj to čo pises.
A homeo?! Voda s cukrom v inom skupenstve...

luciq13
25. mar 2018

@kvetinka1405 nam najviac pomahl infacol a rektalna rurka a zmierenie sa s tym. To asi pomohlo najviac prezit tie dva mesiace 🙂

kostrmenka
25. mar 2018

@kvetinka1405 aj my sme si tym prešli bolo hrozné plakal mi 4 hodinky v kuse. pomohli nam kvapky infakol,masirovanie, toplomer do dupky a vigandol som dava iba občas cca 2, 3do týždňa

conspi
25. mar 2018

@zuzu1122 Jamieson D3 je na predpis alebo sa dá voľne kúpiť?

eririka
25. mar 2018

Nám jedine pomohla rektálna rúrka, používala som viac krát denne !!! Tiež teplomerom pohrať v zadku, trošku poposúvať, a potom sa tak uľavilo !

laurita13
25. mar 2018

Vitamin D od Jamieson sa da volne kupit a je lepsi ako vigantol. Vigantol sposobuje niektorym detickam krce alebo bolesti bruska. Pediater mojej malej nam to odporucil. Tiez sme skusali rektarnu rurku a sapsymplex, nakolko sme s doktorom mysleli ze je to kolika. Akurat ze nakoniec doktor zistil ze malá nemala koliku, ale akutnu herniu a ako mesacna sa musela podrobit operacii.

nherry
25. mar 2018

Baby nam najlepsie na koliky zabera tymianovy krem od JUST. Okamzita ulava, muz posunul aj kolegovi co ma 2 mesacne babo a hned si ho objednal. A nie ja JUST nepredavama 🙂

zuzu1122
25. mar 2018

@conspi áno, sú voľnopredajné. Nám predpísala prediatrička vigantol a keď som jej povedala, že malá mi dostala ako mesačná koliky a že som našla náhradu, tento Jamieson, tak len chcela aby som jej doniesla ukázať čo to je a že teda aby som vigantol nepoužívala.

conspi
26. mar 2018

@zuzu1122 ďakujem 🙂 vyskúšame teda ten 🙂

gabinka01
26. mar 2018

my sme mali koliky od 6t do 12t. skusali sme espumisan,sab simplex, probiofix, trosku sa to zlepsilo ked sme vymenili probiotika za biogaiu,davali sme rektalnu rurku..a nakoniec aj tak pomohol len cas.ale kazde babatko je ine asi treba leb skusat co zaberie u vas .drzim palce treba to naozaj len vydrzat :( bolo to strasne obdobie

nymphaea
27. mar 2018
feba8284
27. mar 2018

Ahoj, na koliku urcite zaberie Coliprev, su to original kvapky na koliku. Namiesto vigantolu daj "Baby D" kvapky. Vsetko zakupis v lekarni.

veronikatothova
27. mar 2018

@nherry mám doma. Prosím ťa to si ním bábätku natierala a masírovala bruško?

nherry
27. mar 2018

@veronikatothova ano ale malicko lebo su silne. Zmiesavam si to so san'aktivom. Hrasok jedneho a hrasok druheho.

somni
1. feb 2021

@zuzu1122 prosím ťa aká dula?

zuzu1122
4. feb 2021

@somni ahoj. Píšem IP.

m_o_n_c_a_k
11. feb 2021

@zuzu1122 môžeš dat prosím kontakt aj mne dakujem