Kolika u trojtýždňového chlapčeka

masenkamedvedova
9. mar 2018

Mamičky prosím poraďte čo zaberá na koliku? Mám 3-tyzdnove bábätko chlapčeka a máva silné kolíky. Pije mlieko Bebu HA a po dopiti mava kŕče, plače kričí . Nič nám nezaberá . Druhý deň plačem nad ním. Som zúfalá.

martinetaa
9. mar 2018

Ahoj masenkamedvedova,na tvojom mieste skúsim najprv zmeniť mlieko malý mi mával kolíky s nutrilonu HA a neskôr mal aj problém zo stolicou Kim som neprešla na babylove umelé mliečko. Na kolíky nám pomáhali kvapky SAB SIMPLEX a pupik masťicka okolo pupka ak ste nemali ešte skús ale SAB SIMPLEX mi predpisovala doktorka na recept

ivanamyl
10. mar 2018

Tak zrejme mu nesedi mliecko. Skuste zmenit. Joj nezavidim Vam, take male babo.
Su aj take male balenia dojcenskych mliek, aby ste zbytocne nemuseli kupovat cele, kym trafite to spravne.
Drzim prsty 😉

andy241
10. mar 2018

Kyblikuj...nekup vo vanicke ale v kybliku shantala...ja mam 6tyzdnoveho chlapceka, kupem kazdy den aby nemal koliku. Brusko ma pekne ponorene v teplej vodicke takze mu to pekne spusta crievka. Nemame ziadnu koliku. Vrelo odporucam 🙂 toto su fotky este ked mal len dva tyzdne, teraz uz si pekne v kybliku "hovni" ani nevie ze sa kupka 🙂

petrapod
10. mar 2018

Z mojej skúsenosti na koliky nič nezaberá mozno trochu stlmia kvapky mám odskúšané baby calm, sab simplex, coli prev, teplé obklady, pupik kremik okolo (ten bol fajn) a tuším najlepšie boli probiotiká bio Gaja. Každému bábätku sadne niečo iné čo trošku zaberie. Treba skúsiť piť ty ako mamička napr. Rascovy čajík. Ale hlavne mojkat, túliť bábätko nech cíti že si pri ňom. To mu pomôže najviac. Prejde to. Držím palce.

lilli19
10. mar 2018

vyskusaj "nosenie na tigrika" u nas zaberalo jedine to a zmena vigantolu na ine D-cko

mediksk
12. mar 2018

Koliky sú bežne u novorodencoch aj batoliat. Nemá ešte dostatočne vyvinutú črevnú funkciu. Navrhujem polohovať dieťa, masírovať brucho, najlepšie na chrbáte a hýbať mu nohami k brušku a od bruška a do strán rotačným pohybom. Pomôžete tak peristaltike v enterálnom systéme.