Dcerka ma tyzden a pol a v noci sa budi castejsie ako do teraz. Cecka desat minut, zaspi a potom place ze je hladna. Koli tomuto problemu som pri prvej dcere prestala kojit po 5 tyzdnoch. Teraz by som chcela kojit dlhsie ale neviem ako na to. Vie mi niekto poradit?
@lexilaracroft myslím si, že jej budenie nie je kvôli hladu. Moja dcéra sa nadojčila za 5 minút a spala, i keď málo, no jesť som jej opäť nedávala. Teraz má 2,5 roka a budí sa stále, teda v noci, čiže to s tým nemá nič spoločné. Možno potrebuje teba a tvoju blízkosť. Ozaj, prekonala som zápaly prsníka, musela som podstúpiť operáciu, napriek tomu sa dojčila do 2 rokov.
@lexilaracroft Po tyzdni a pol je este strasne skoro, aby to bolo inak 🙂 Ale odporucim ti urobit preventivne postielku tak, aby hlavicka bola vyssie ako telo (podlozenim matraca). Mozno ma mierny reflux a place preto, lebo sa jej mlieko vracia do krku.
Ale inak si myslim, ze plakat moze zo vselijakych dovodov, nemusi to byt od hladu. Este je uplny drobcek, este jej daj cas, aby si zvykla na tento svet. 9 mesiacov bola niekde uplne inde, kde sa potreby naplnali okamzite. 🙂
Ak mas pocit, ze mas malo mlieka, skus si po nakojeni este odsat odsavackou, nemusi nic ist, len nech mozog dostane signal, ze este daco treba navyrabat 🙂
Neboj, dobre bude, len treba byt trpezliva.
Nuuuz myslim ze kazda kojaca matka si tym presla. Vselijakymi obdobiami. Ak chces nadalej kojit musis len vydrzat. Dcera je este velmi malinka. Moj syn v zaciatkoch bol tak casto hore ze som ja nestihla zaspat. Bola to katastrofa. Bola som velmi unavena ale vydrzali sme a uz sa kojime 6m a je to oooooovela lepsie. Treba veela trpezlivosti
Ahoj, ja som od začiatku na noc odsávala. Cez deˇnie. Každý mi tvrdil že ak raz ochutná fľašu, nebude chcieť prsník. Z fľaše ide samozrejme rýchlejšie. Môjmu bolo jedno či fľaša alebo prsník. Okolo 20:00 som ho uložila do postieľky, dala fľašu a prespal do 2. v noci, potom už len prsník. A tak ako píšu kočky, podlož matrac. Nekupuj ten antirefluxný klinový vankúš, bude sa ti z neho šmýkať. Veľa šťastia.
Cez deň neodsávam, len raz večer pred spaním. Aspoň viem koľko vypil. Mne sa to osvedčilo. Každé je iné, niektoré chce menej a častejšie. Môj dostal fľašu a stačilo mu to na 6 hodín. Počas dňa to bolo zhruba každé 3 hodiny.
skús dávať umelé mlieko, možno je bábätko hladné..
Z odsavanim som to skusala pri prvej dcere a dopadlo to tak ze nakoniec odmietala prsnik. Teraz som sa rozhodla neodsavat vobec.
@lexilaracroft Ja som syna výlučne dojčila do skoro 4.mesiaca - potom začal mať málo, tak jeden večer dostával fľašku UM navyše a druhý večer s mojim odstriekaným - čo som odstriekala vždy po dojčení. Dcérku som prikrmovala od začiatku - mala som menej mlieka - dojčila som ju ako novorodenca cca každé 2 hodky ale ak som videla, že je hladná tak som jej dala normálne UM - všetko v poriadku-nič zlé na tom nie je, takto som dojčila do 10.mesiaca - samozrejme časom už aj s príkrmami. Do 3.mesiaca sa budili v noci tak 2-3x, od 3.mesiaca 1x a od 5.mesiaca ani raz. 😉
Myslím, že prvé 3 mesiace treba rátať s rôznym režimom detičiek, je ešte maličká, ak máš dosť mliečka tak problém bude inde, daj tomu čas..... radšej si odpočiň cez deň ak sú noci rušnejšie, režim sa jej časom upraví. Samozrejme, je to o Tvojich prioritách.... či chceš byť vyspatá alebo chceš kojiť a podriadiš tomu aj svoj pocit únavy.
Vobec to tak byt nemusi, ono zavisi od dietata... ja vravim, ze z velkej casti si maminky naucia dieta na to same, pri prvom pisknuti, mrnknuti prso do ust (ved to aj funguje) bez ohladu na to, ci je hladne, smadne, alebo len unavene, rozrusene, potrebuje blizkost ci si ublizilo... proste na vsetko jeden liek - prsnik... funguje to, ale je to nenormalne narocne. Tazko radit, ale ja som si po prvej dcerke (12x za noc hore daleko po prvom roku a mega kruhoch pod ocami) povedala, ze nabuduce to skusime inak a skutocne to nechala na syna, ignorovala mikro mrnkania prve dni, hladkala, cicikala, ale prso dala najskor po dvoch hodinach (myslim noc) no a napokon ono to aj fungovalo, spal uz prve dni cele noci (12h/1 zobudenie)... takze sa to da... tretorodeny takto tiez fungoval na dvoch zobudeniach - ale on bol uplne kolikovy... najmladsia zaba tiez veeelmi skoro isla na 1 kojenie na noc... dieta sa naje dostatocne navecer, nepotrebuje ziadne umele mlieko, materske je predsa rovnako zasycujuce... ved si odsaj a porovnaj hustotu ranneho a vecerneho mlieka, je to ine. Neviem, ci je to fakt ultimativna rada, ale nedrzala by som sa zlateho hesla mamily - prsnik liek na vsetko, upokojenie, bezpecie atp... svojim sposobom ano - ale dieta treba naucit ukludnovat a uspavat aj inym sposobom. Ved su aj ine velmi prijemne sposoby pre obe strany.
@anjelicek26 Presne tak - max.s tebou súhlasím. A potom sa časť týchto mamičiek za pár mesiacov bude sťažovať, že ako oni vstávajú 5-10x za noc k 2-ročným deťom lebo chcú prsník....... 😉
Uz som prisla na to kde bol problem keby ma to skor napadlo... teraz mam od nej pokoj aj v noci aj behom dna a mozem sa s kludom venovat aj starsej dcerke ktora ma dva rocky a zvika si na noveho clena rodiny. Jednoducho som babo zamotala do deky ako vrapicek ze jej len hlava trcala a do piatich minut bola tuha... videla som to uz davno na nete a neverila ze to funguje.
kazde dieta je ine niektore iac hore cez den ine v noci... casom sa to upravi... ja som spala s odopatou koselou a mala vedla mna..ked bola hladna casom ma uz ani nebudela len si vzala cicku a sama sa nakojila 😀 😀 😀 😀 😀 ale sme len dve takze sa to dalo 😝