Maminy len sa vás chcem spýtať, tie čo vodite deti do škôlky a máte bábätko v kočíku, kde nechávate ráno kočík s bábätkom. Nás to čaká v septembri, len som si všimla,že v budove sú schody,takže dovnútra sa s kočíkom nedostanem. Ďakujem za vaše skúsenosti
ja som nechavala pod schodami aj dietatom, ak spal... ak nespal, odprakovala som pod schodami a brala som celu vanicku so sebou
my sme na dedine a ja som ho nechavala vonku, neni to hned pri ceste
Keď spalo tak vonku sme na dedine keď pršalo tak do vnútra na chodbu
U nas nechavaju pod schodami vnutri. Ja vozim autom, takze vajicko si vytrepem len. A to aj po schodoch dam.
tiez mame vela schodov do budovy skolky. bud mi s kocikom pomoze nejaka ina mamicka alebo ocino a beriem ho zo sebou, alebo si odpojim z konstrukcie len vanicku. nikdy by som nenechala maleho len tak sameho bez dozoru!
My sme mali škôlku len kusok od domu, tak som mala vajíčko pripnute na podvozku kočíka a vajíčko som vzdy odopla a zobrala dnu. Bolo to na nervy, ale zvladli sme to.
u nas kociky nechavali mamky vonku aj s dietatom, alebo ho brali dnu a kocik bol vonku. vzdy sa tam stretlo viac rodicov, tak aj mal kto postrazit, ak bolo treba
Ďakujem za skúsenosti, my máme škôlku hneď oproti bytovke, areál škôlky je veľký, a ja osobne teda vonku bez dozoru by som nenechala. Aj keď v areáli. Uvidím ako budú ine mamičky sa zariadia, ale pri najhoršom som rozmýšľala presne nad vajíčkom, aspoň zo začiatku. Predsa si neviem predstaviť nechať 2 mesačne bábo vonku samé.dakujem ;)
@bibadlo ja moc za nosenie nie som, resp malého som nenosila, odisiel by mi chrbát, ako sa narodil ako 3 kilovy, tak rýchlo naberal na váhe, teraz bude mať v auguste 3 roky a má 19 kíl, my s mužom sme obaja vysoký, takže aj malý. To by bolo riešenie len na prvé mesiace.ale ďakujem ;)
zväčša kočiare nechávajú vonku. nie je bohvie čo, ak sa zaprace chodba kočiarmi a potom sa nemáš ani kam pohnúť
u nás tiež nie je šanca ísť dnu s kočíkom, takže si malú vyberám z kočíka a beriem so sebou , alebo poprosím niekoho postrážiť, alebo šatka 🙂
U nas v skolke je na dverach zakaz vstupu s kocikom do skolky🤣
ja len nosím - satka alebo nosic. Ale zasa máme skolku oproti domu. S kocikom by som sa do chodby nedostala a vonku by som kocik bez strazenia nenechala.
my sme sa baby čo sme poznali a boli naše staršie deti spolu v triede tak sme dohodli že jedna dve stráži kočíky pred školkou a tá dalšia vyberá všetky deti ktorých maminky strážia kočíky.Ak sme sa náhodou nestretli tak pokial už bola starsia tak kočík som nechala vonku a malú zobrala na ruky a položila tam k lavičke . POkial zaspala tak smola bola vonku sama ale vždy sa našla mamka ked sa nahodou zobudila tak stála pri kočíku.To robím aj ja ked idem do školky a vidim kočík s bábom tak som pri nom kým nepride mamina aj ked sa nepoznáme veľmi evidujeme sa ale vykáme si oni podakuju a ja idme dalej
@lencocka U nás sú schody tiež a to ešte pred vchodom do budovy, ja som sa trepala s kočíkom vždy hore, nechala ho hned v takej prvej vačšej chodbe, aby nezavadzal. Neskor som sa skámošila so školníkom a upratovačkami, tak potom som ho nechávala už vonku, lebo školník tam ráno dáva pozor na deti, tak mi ho postrážil. Malý bol veľmi dobré a kludné bábo, takže nikdy neplakal. Ked bol vačší, tak som ho aj vybrala z kočíka a išli sme už peši dovnútra.
ja som si v škôlke mojej neterky všimla, že tiež zvyknú nechávať kočíky v chodbe alebo potom nemajú moc na výber a nechávajú vonku a niektorá mamička kamoška im ho stráži a podobne lebo tam sa zmestia možno dva alebo tri kočíky
Ja som za nosenie. Nosim len obcas, ale vie to fakt ulahcit v urcitych specifickych situaciach. A to moj maly sa narodil ako vyse 4a pol kg a teraz v roku mal nejak cez jedenast, sorry ale vaha je len vyhovorka. Ked spravne nastavis, tak tu vahu ani necitis, zvlast ked, ako vravis, byvas rovno oproti a ide o kratku vzdialenost. Na dedine by som mozno kludne nechala aj vonku, ale v hlavnom meste sa veru nechystam riskovat ani babo, ani ten kocik 🙂
Ja som bola dohodnutá s učiteľkami. Hore som len vybehla, že som prišla pre dcéru a ona sa zatiaľ obliekla a obula. Čakala som von 😂 s dvojickovskym kočíkom by som aj tak neprešla cez dvere. Teraz je už dcéra prváčka a keďže zas schody a dvere úzke, vybehnem zaklopať na okno.
Ja som trepala kočík po schodoch - sú tam síce štyri, ale dalo zabrať. V tomto školskom roku ale na nás čakalo prekvapenie v podobe drevenej rampy. Nejak sme sa rozrodili u nás 😁, každá druhá s kočíkom 😂😂
Ja som brala malu na ruky. Popri tom este pomahat starsej s obliekanim.... Ked nebol nikto v satni, tak som si ju na lavicku polozila. U nas su tak male priestory, ze by som tam s kocikom nevosla ani nahodou
A uz fakt neviem, kde som pisala, ze kazda musi nosit. Ach jaj...
@nikussss ja som napísala,že za nosenie nie som. Takže to bol myslím jasný znak toho, aby ma tu niekto nepresviedcal. Jednoducho nemám nič proti mamičkám ktoré nosia. Veď každého vec. Len mne je lepšie nenosit. Malého som skúšala nosiť, aj nosič mam po ňom. Ale hľadala som naozaj iné riešenie. A teda riešenie čo s kočíkom. Nie riešenie čo so šatkou či nosičom. Neber v zlom.
Nosila som v nosici
aha, prepac, necitala som vsetko. Ked som isla s kocikom, nechala som ho vo vnutri v kute pri schodoch. Ale u nas v skolke nie je problem nechat kocik aj pred vstupnymi dverami. Zalezi, ako mate stavebne riesenu budovu.
v budove skolky v chodbe... tam bolo babo v kociku kym som vychystala starsie do triedy. niekedy maminy nechavaju aj vonku pred budovou,ale to sa mi moc nezda - rovno pri ceste, kym sa mamina vymotka, tak stat sa moze cokolvek....