Ahojte.
Nedavno som tu postrehla mamicku kt pridala fotku kde bol kocik za 100e a pre babiku
To baozaj je jiekto ochotny dat 100e za kocik pre babiku? Ved to mam novy pre dieta ...
A preco nie?
Kazdeho osobna vec, kolko je ochotny a schopny investovat € do hraciek pre dieta.
Niekto ma rod.rozpocet 2000€ aj3000€ cize 100€ za kocik je nic. Niekto ma 500€ 800€ aj menej tak je jasne ze nebude kupovat za 100€ pre dieta
a teba to prečo trápi? Možno šetrila po 20€ niekoľko mesiacov pretože vedela, že jej dcéra po ňom skutočne túži a ako vieme - pre šťastie svojich detí urobíme čokoľvek pokiaľ sa to dá a možno je jej príjem taký, že môže kúpiť ten kočík v jeden mesiac aj v piatich farbách a ani to na účte nepocíti. Nie je to jedno?
záleží podľa príjmov. Pre niekoho je 100€ = nasýtenie rodiny na dva týždne, a pre iného je to rozpočet na hračku pre dieťa.
a možno je to aj tak, ako to bolo u nás, radšej jednu kvalitnú drahšiu hračku, na ktorú sme sa zložili - babky, krstní a my ako päť činskych šmejdov. Potom v pohode aj kočik za 100 eur, prečo nie? A ak má niekto príjem, že si to bez problémov môže dovoliť? Ešte ho možno za dvacku predá.
to je kazdeho osobna vec, za aku sumu kupi vec/ darcek pre svoje dieta. Potom sa podme teraz zozierat tym, preco ten ma fabiu a onen zas bmw, preco sa ten oblieka z pepca a iny zas z HaM, Zary a dalsi Dior, atd..... a nezabudnime to vstepovat detom od malicka, nech sa to dobre v nich zakoreni :( ach jaj, to toto fakt niekoho trapi? Nech si kazdy zije zivot podla seba, podla svojich moznosti, svojich prijmov , nech sa prikryva takou perinou, na aku ma a neporovnavajme sa navzajom v takych veciach. Nebudem sa porovnavat s Rokefelerom, ked nim nie som a zivot je hned krajsi 😀 Preco sa nikto nepozastavi nad tym, ze niekto iny ma toho viac v hlave? viac dosiahol pracou? to nikto neriesi, len peniaze, v tom sa vsetci porovnavaju, taky je tento svet bohuzial.
@bobulka109 neexistuje problém, ktorý žena nevyrobí
Mne ide len o tu cenu preboha ved 100e neni 10e 🤔 ... aj my kupime pre malu ale za 100vku? Ved to dieta znici
A co, ze stoji 100€ 😳🙈🤷♀️
Ty kup lacnejsi, ked chces.
@veronikaszabova a ptm ludia revu ze nemaju peniaze ... ked kupia za 100e kocik 😒
My mame elektricke auticko za vyse 400€. Poskldadala sa cela rodina na narodeniny a nedostal 10 bludov ale jednu poriadnu vec z ktorej mal a ma velku radost. A nikto si bemusel lamat hlavu, co kupit 🙂
@via88 lenze auto dobre povozi sa ale kocik je
Mat tvoje problemy....
Nechapem, co ta irituje na tom, ze kocik za 100€. Aj keby jej kupili za 500€ kocik pre babiky. A?? Snad je to len a len ich vec.
Ten, kto kupi kocik pre babiky za 100 eur nebude riesit, ze ho dieta znici, a co? ved je to hracka, spotrebny tovar svojou podstatou, asi by ich vyrobcovia nevyrabali, ak by sa nepredavali , ak by neexistovali ludia, ktori na to maju, ak by o ne nebol zaujem. Je to len a len vec ludi, ktori ked na to maju prostriedky, tak si to zadovazia, je to ich volba. Do restauracie sa nepojdem tiez najest za 50 eur, lebo to aj tak vys....., ako jedlo z bufetoveho stanku, ked uz mam tak sprosto napisat? Ja fakt nechapem tuto diskusiu, prepac. Zi a nechaj zit, nech si kupi aj za 1000 eur, mam to v pazi. To fakt toto treba riesit?Ci co tou diskusiou sledujes? chces tu len negativne komentare burcovat, ci burcovat ludi proti sebe? negativna emocia len negativnu pritiahne, ja toto naozaj nikdy nepochopim
@bobulka109 tiez nechapem, o co jej vlastne ide
@bobulka109 ide mi o to ze ptm sa necudujem co z tych deti rastie. Trz hracky za 100vky eur a o par rokov budu vyrevovat ze decko im po hlave skace ...
Nehnevaj sa, ale uplne mam z teba pocit, ze ty tych € moc nemas a ziarlis.
Nasi chlani maju vsetko, co chcu a potrebuju. A nemaju tie veci lacne. A co? Po hlave nam neskacu.
Riesis sracky...co teba do toho kto co a za kolko kupil...ako keby vyhodenie 1000-2000-10000 € za posratu dajme tomu kabelku nieje tiez nezmysel ...ta ked niekto nato ma nech aj pampersky pre dieta kupi 100 €urove
Videla si koľko stojí reálne kočík pre bábiky? Ja myslím, že reálne sa v obchode, na nete kočík za 10 e nedá kúpiť.
Naši tiež kúpili malej kočík za 75€,ved lacnejší asi ani nekúpiš, teda pokiaľ chces novy! Hráva sa s ním skoro každý deň! A ako baby píšu, dieťa nepozná cenu danej veci, rovnako sa poteší nejakej blbosti za dve eurá alebo veci za 200€! Každý kúpi podľa svojho rozpočtu! Keď chcem niečo drahšie, tak si na to odložím trebárs z dvoch troch výplat, niekto si to dovolí kúpiť z jednej a nerieši!! A co to ma koho trápiť, čo malej kupujeme, ved je naša a nieje to o tom, že potom deti skáču rodičom po hlavách, to záleží od výchovy! Ja som tiež dostala od rodičov co som chcela a brat tiež a kvôli tomu nikto nikomu po hlave neskakal, rodičov si vážime za to, čo všetko nám dali a pomohli, keď sme potrebovali! K čomu to dieťa budeš viesť, tou cestou pôjde a keď mu budeš ty sama vtlkat do hlavy, že len značkové je super a druhí keď majú obyčajne zo sekaca, tak sú menejcenni, tak sa bude potom správať v živote
@laila22 tak cca ... mam to aj z FB ... ze stal okolo 100e a na sk sa neda zohnat
Tiež nechapem na čo take blbosti riešiš.to je každeho osobna vec či da tolko za kočik.ty ked na to nemaš tak zvol lacnejši normalne nechapem na čo je dobra tato diskusia
Ked si predstavim ze sme minule nechali za veceru pre dvoch v restike 80 eur. 🙈 mohli sme mat kocik na hranie ktory by vydrzal dlhsie ako ten pocit nasytenia ktory trval len do ranajok a zas prisiel hlad... 🙈
každé nezničí, moje zničilo jedno jediné auto na diaľkové ovládanie, vyťahoval zo svetiel žiarovky...tak, ako si neuvedomil, že tie žiarovky za pár centov môžeme kúpiť a auto ostane nepoškodené, tak si také dieťa vôbec neuvedomuje, koľko napr. taký kočík stojí. Keď vozí kočík pre bábiky, hodnotu peňazí ešte nepozná. A vôbec nechápem ten súvis - hračky za stovky eur a o pár rokov budú vyrevovať, že ide decko po hlave skáče. To vôbec nie je pravidlom, písala som ti ako to bolo u nás, že sme sa radšej poskladali na drahú a kvalitnú hračku, ako by mať viac hračiek v tej istej hodnote. Nechápem, prečo toto vôbec riešiš. Tiež sa mi zdá, že z teba srší závisť. Veď každý hádam pozná svoje možnosti a keď si to rodičia môžu dovoliť a nijako im to rozpočet nenaruší, nech kúpia aj za 500, je to ich vec. Pozri si ceny kočíkov pre bábiky na https://kociky-pre-babiky.heureka.sk/?gclid=EAI..., okolo tej stovky je bežná cena, ak nechceš, aby sa ti to rozsypalo po dvoch mesiacoch. A kupovať lacný plastový kočík v cene 10 eur nemá zmysel, o pár týždňov, ak nie dní sa mu zlomí koliesko a môžeš ho vyhodiť.
Ja by som tiež kúpila dcére kočík za 100 eur. Presne ako píšu maminky. Keď nán setris dlho alebo jednoducho možno malo dieťa sviatok dostalo peniažky od starých rodičov tak sa poskladali. To je jedno.... Proste je to každého vec a vieš existujú deti ktoré si hračky vážia. Mame doma všetky hračky tip top pretože si ich vazi
to je podla mna totalna hlupost, to je o vychove, o tom, ako budem svoje deti viest, ja pochadzam z dobrych pomerov, ale ziadne stopy si myslim to na mne nezanechalo a takto chcem viest aj svoje dieta, ked mu kupim domcek pre babiky, kocik slebo neviem co za 200 alebo 300 eur je to len moja vec, ono to vobec nevnima, aku to ma cenu, ale ja tym nebudem nahradzat lasku a starostlivost o neho, nebudem si ho tym kupovat, takze podla mna to nie je o hodnote veci, aj v socialne slabsich pomeroch, ked deti prichadzaju do kontaktu s inymi neduhmi, tiez mozu byt vselijaki, ale je to o vychove , nie o pausalizovani a kastovani teraz vsetkych podla majetku apod., vsade sa najdu aj taki aj taki, tato cela diskudia nema absolutne ziadny zmysel podla mna