Mam prvé dieťa. Malý bude mať 8 mesiacov. Je to skvelé bábätkom, kľudné, pekne spi, prehrá sa aj sám ale jasné že sa mu aj venujeme. Teraz ako boli sviatky, každý deň skoro buď bol niekto u nás alebo my niekdy čiže stále sa mu niekto venoval. No už sme doma, muž v práci, rodina v práci tiež. Od včera je malý umrnkaný, len čo odídem z miestnosti mrnčí, položím ho ma podložku nech sa trochu realizuje, nie, začne mrnčať.
Zoberiem ho ma ruky a už je lepšie ale niekedy ani to nepomôže, proste je taký iný. Nesťažujem sa, len ma zaujíma či to môže byť z toho, že stále sme s niekym boli. Alebo je to typické pre toto 8 mesačne obdobie? Niekedy sa aj bojím, či ho niečo nebolí, netrápi. Zuby má už vonku, teda tých 8 čo by mali byť okolo roka vonku.
Tak neviem. Poraďte skúsenejších.
Tazko povedať. Podľa typu dieťaťa. Dcéra nemala rada zmeny a patrične nám to potom dávala mrzutostou najavo. Môžu to byť zúbky, lezie na neho choroba, separacna úzkosť býva už bežná v tomto období, viac si seba uvedomuje. Po pár dňoch sa uvidí čo z toho . Držím palce
My mame 10mes.chlapceka. A uplne to iste.segra 5rocna bola u starych rodicov a manzel v praci cez sviatky.akonahle sa vratila domov a manzel uz nerobil, maly sa prebavil aj s nimi a prestal mrncat.mozno je iba spolocensky ako nas a ano aj separacne obdobie moze byt,dat do nosica na chrbat a uplne v poho fungovat,porobit,varit,poumyvat riad,sit,hocico.
Separačná úzkosť. Nebojte prejde to.💗
separačná úzkosť... to je také "veselé" obdobie... trvá asi tak do jedného roka.