Kľudný 8 mesačný syn začal byť umrnčaný

4. jan 2022

Mam prvé dieťa. Malý bude mať 8 mesiacov. Je to skvelé bábätkom, kľudné, pekne spi, prehrá sa aj sám ale jasné že sa mu aj venujeme. Teraz ako boli sviatky, každý deň skoro buď bol niekto u nás alebo my niekdy čiže stále sa mu niekto venoval. No už sme doma, muž v práci, rodina v práci tiež. Od včera je malý umrnkaný, len čo odídem z miestnosti mrnčí, položím ho ma podložku nech sa trochu realizuje, nie, začne mrnčať.
Zoberiem ho ma ruky a už je lepšie ale niekedy ani to nepomôže, proste je taký iný. Nesťažujem sa, len ma zaujíma či to môže byť z toho, že stále sme s niekym boli. Alebo je to typické pre toto 8 mesačne obdobie? Niekedy sa aj bojím, či ho niečo nebolí, netrápi. Zuby má už vonku, teda tých 8 čo by mali byť okolo roka vonku.
Tak neviem. Poraďte skúsenejších.

deti95060810
4. jan 2022

separačná úzkosť... to je také "veselé" obdobie... trvá asi tak do jedného roka.

fiafia
4. jan 2022

Tazko povedať. Podľa typu dieťaťa. Dcéra nemala rada zmeny a patrične nám to potom dávala mrzutostou najavo. Môžu to byť zúbky, lezie na neho choroba, separacna úzkosť býva už bežná v tomto období, viac si seba uvedomuje. Po pár dňoch sa uvidí čo z toho . Držím palce

dorotenka333
4. jan 2022

My mame 10mes.chlapceka. A uplne to iste.segra 5rocna bola u starych rodicov a manzel v praci cez sviatky.akonahle sa vratila domov a manzel uz nerobil, maly sa prebavil aj s nimi a prestal mrncat.mozno je iba spolocensky ako nas a ano aj separacne obdobie moze byt,dat do nosica na chrbat a uplne v poho fungovat,porobit,varit,poumyvat riad,sit,hocico.

terry2003
4. jan 2022

Separačná úzkosť. Nebojte prejde to.💗