Zase prosím o radu. Dnes nám namontovali bez prievanovu klímu Samsung, pretože bežné mame v byte aj 33 stupňov. Byt otočený na juh-západ, čiže slnko prazi, kým nezapadne. Mame 11 mesačného malého, má skoro rok. Neviem, či som dostala záchvat hypochondrie, ale ako sme ju pustili upchal sa mi nos a začala som odrhat. Teraz mam strach, či ju vôbec púšťať. Dávali sme ju viac-menej kvôli synovi, lebo ma bežné zapareninky, aj medzi láktami, prezliekam ho aj 5x za deň, mysleli sme, že mu trochu uľahčíme život. Lenže ako ju mam púšťať? Keď sme von? Lenže keď sa vrátime rozhoruceni, nebude to na chorobu? Aj keď mu nastavíme na 30 stupňov, čo je maximum, tak sa mi už zdá byť zima. Ako to prosím robíte vy? Ďakujem za každú odpoveď
@jaja23 30st na klime?
To ju nemusis mat ani zapnutu 🙂 🙂 🙂 🙂 ideal je tych 23-25
Tak tu pracuje psychika. Zbytocne ste si ju davali robit
No ja som myslela, či má niekto skúsenosti s klímou pri tak malých deťoch, ako to robíte, aby neochoreli. No ja som nikdy s klímou problém nemala, v robote išla stále a v pohode. Neviem, co ma to chytilo, asi strach o malého. A je pravda, že 30 stupňov akože kúrenie 😁 ono je to sranda, ale občas je tu peklo. 23 stupňov nastaviť nemôžem, keď je von 35.A v niektorých častiach bytu 29 aj pri zapnuté klíme, keďže mame debilne rozvrhnuty byt.No musíme vyskúšať 🙄
Uplne bezne nastvit 23 aj ked je vonku 35. A zapni v miesntostiach kde neni dieta
Ja som pocula ze 24stupnou je idealna klima pri dietati aj v aute by sa mala max na 24 davat....vtedy je bezpecna
Ja som do domu nedala lebo sa bojim ze budeme chory...kedze klimu zle znasame
@jaja23 žiadna panika, v mnohých vyspelých krajinách majú ľudia bežne klímu doma aj keď majú malé deti. 23 stupňov nie je žiaden extrém, to je akurát, ak sa ti to zdá moc zima, tak si daj na 25, čo je už fakt že teplo jak šľak. Nastavovať na 30? To ma aký význam?
U nás sú všetky verejne budovy klimatizované, vrátane nemocníc a v pohode nám tu žijú aj novorodenci, či už v nemocnici alebo doma...
Normálne nastavím na 23-24 stupňov a boli tam, aj tak malé deti. To nevadí, že je vonku 35. Na čo si ju kupovala, keď sa bojis používať. Ja mam aj v aute 23 stupnov
Ja mam 10 mesacneho drobca a klimu davam na 25 - 26 stupnov.
My máme klímu a zvykneme ju zapínať keď teplota v dome prekročí 25-26 stupňov. Nastavíme na 23 a necháme ísť kým sa nám nezdá, že už je to ok ☺️ máme ju v obývačke, ale umiestnenú tak že ju vieme nastaviť aby cez chodbu vychladila aj izby... Dávam si akurát pozor nech dcéra nestojí priamo pod ňou (nech na ňu nefúka) a nech nevychladíme dom príliš. Prípadne zvykneme robiť tak, že keď sme mimo, manžel cez aplikáciu pozrie akú máme teplotu doma a keď je doma veľmi teplo cez aplikáciu spustí klímu keď máme max 15minút do príchodu domov- to sa akurát tak ideálne vychladí dom, nech sa nám nezdá, že je veľmi veľký prechod z tepla do zimy. Dcérka bude mať dva roky a zvláda to v pohode. V byte predtým sme tiež mali klímu- tam sme bývali od jej narodenia do cca 10mesiacov a v pohode to zvládala, akurát že sme nastavovali na nejakých cca 24 stupňov.
@jaja23 Mam skusenost. Posledne dve deti (starsia dcera o mesiac 4 roky, mladsia dcera bude mat buduci tyzden 6 mesiacov) ziju od narodenia v Saudskej Arabii. Klimatizacia bezi cely rok. V zime nou kurime (kto si ale mysli, ze ked j´klimu nastavi an 30 stupnov, tak tam fakt bude amt 30 stupnou, nevie ako klima fuguje), a od jari podla pocasia zase chladime. V lete mame vonku 50 stupnov, v zime v noci aj po nulou. klasicke kurenie ako to pozname my, v Saudi neexistuje, takze aj an kurenie je klima. Nase ani ejdno dieta nemalo problem s klimou. Ani prechod z vonku dnu, ani v liedale, ani v Mall ani nikde inde. A hlavne v tych nakupnych centrach je ta teplota nastavena velmi nizko, ze tam ides zamrznut, to si vzdy berieme tenky svetrik. V Saudi od zhruba marca/aprila musime nechat bezat klimu cely den, v najväcsich letnych horucavach v juli/auguste aj v noci: V noci pustame a vypiname, kedze nam fuka priamo na hlavu. Deti maju v izbach postele otocene, takze tam to nie je az take hrozne ale nasa velka v spalni sa neda premiestnit, takze vypneme a ked sa zobudime na teplo, t´zase na chcilu zapneme a tka dookola. Ludsky organizmus je prisposobivy, zvykne si nrychlo. Rocne dieta uz nie je miminko. ma aj vlastnu termoregulaciu.
My mame tiez Samsung windfree klimu a 11-mesacneho syna a takisto byt scasti situovany na JZ. V miestnosti, kde sa prave syn nachadza, klimu nepustam, lebo dost silno fuka, aj ked je zaklapnute to bezprievanove veko. Preto zapnem v inej miestnosti, zvacsa na 21 stupnov (zatial ale nikdy ta klima realne neochladila miestnost na 21 stupnov, vzdy to bolo aspon o 2 stupne viac) a vzduch je taky akurat v celom byte. Ak nie sme doma, klimu zapiname vopred cez aplikaciu pred prichodom domov. Pred synovym spankom klimu v spalni pustim a ked ho uz idem ulozit, prepinam z chladenia na ventilator (mod 'Fan'), nech cirkuluje vzduch v izbe a ked v noci idem aj ja spat a vzduch vonku je uz chladnejsi, tak vypnem aj ventilator a otvorim okno.
Ôk ďakujem, tak vyskúšame, hádam malý neochorie, asi by som sa mala prestať báť zbytočne.
@jaja23 neboj sa neochorie, my mame v aute klimu na 19 mala ma pol roka jazdine aj 15 hod a nic jej nebolo. raz sa mi stalo ze som zaspala mali sme otvorene okno a mala bola lahsie oblecena pretoze u nas sa v noci rapidne schladi ked isla spat bolo v izbe 25 stupnov a v noci o 3 16,5 mala skoro hola bez periny uplne ako cencul ladova ja som zaspala... a nic jej nebolo bola zdrava
Dobry den. Aku teplotu moze dosiahnut odvazdany vzduch počas teploty 29 st. v miestnosti a behu cca 1 hodinu na schladenie na cca 25 st. ? Chcem vyvod dat do komina na PVC dalap koleno...aby sa mi neroztopilo 🙂 Dakujem.
Keď si v klimatizovanych priestoroch tiež sa ti upchava nos? Ak nie, tak to robi podvedomie, obavy.
Pri 30 stupnoch sa ti zda byt zima..nesranduj, ved to už kúriš. Tak by som v zivote klimu nenastavovala.
Len tak bežat, ked nie som doma tiez nenechavam, by sme sa nedoplatili a nema to vyznam...komu by som chladila. Pridem domov, zapnem na cca23, kym sa prezleciem, povykladam a poodkladam veci a pod sa mi miestnost schladi, potom zvysim teplotu a necham bezat podla potreby.
Nejako podobne to porieš...malý uz nie celkom mimco, neposadis ho rovno pod klimu, najdi si optimalnu teplotu, ale 30 je podla mna vela.