Kedy začať s príkrmami u dojčeného dieťaťa?

veronika2503
23. jan 2019

Dobrí den .Moje dievčatko bude mať 5 mesiacov o 2 týždne a chcela by som ju začať prikrmovať .Malicka je Kojená a chcela by som prosim poradiť môžem začať z prikrmovanim skôr ako keď dovŕši 6 mesiacov ??Kedy ste začali vy prikrmovať detičky keď ste kojili ??

pininka
23. jan 2019

Ja som kojila a začala som prikrmovat v 5 mesiaci. Tak isto ako aj synov ktorých som kojila kratsie. Nič sa nestane. Skús ako bude reagovať. Začni pomaly zeleninkou a postupne žĺtok, mäsko a pod. Potom ovocie.

monikafeliz
23. jan 2019

@veronika2503 môj huncút bude mať 7 mesiacov, ja som začala s príkrmami ked mal 5mesiacov a dva týždne. Ako prvé som mu uvarila zemiak, za tri dni mrkvičku, za dalšie tri dni dokopy zemiak s mrkvou, a potom som už pridávala rôzne druhy zeleniny, pozrela som na internete čo odkedy môže. Asi po mesiaci som pridala masko, a o týžden na to aj presnidávky. Synček bude mať v sobotu 7 mesiacov, a dávam mu doobeda presnidávku, na obed cecika =) okolo druhej zeleninovú kašu s meskom, olovrant cecik, a na večeru zarábam ryžové kašičky a ešte dokojím (zaspáva pri dojčení)

hama007
4. feb 2019

@veronika2503 my začneme od ukončeného 3. mesiaca. Vynechať obedňajšie dojčenie a dať najprv mrkvički uvarenú v dojčenskej vode, pptom popučiť, aby bola kašovitá do nej nalejte buď dojčenskú vodu alebo vytlačené mlieko z prsníka. Dávať ochutnať a až potom nadojčiť. Len cez obed. Po 3 dňoch pridať zemiak (keď sa z neho vysype, tak ho nedávať). Potom podľa už vášho uváženia pridávať aj iné zeleniny, ale naše slovenské + sledovať alergické reakcie. Toto bolo odporúčanie dcérinej pediatričky. Kľudne môžete prikrmovať 🤗

hama007
27. feb 2019

@hama007 od ukončeného 4. mesiaca, nie 3. Chyba se vloudila 😱

mimurybka
9. jan 2020

@veronika2503 moja sa narodila 24.8 a plne kojim
Skusila som jej dat vcera za malu lyzicku babaniku a pacilo sa jej to
Dnes 4 male lyzicky presmedavky od 4 mesiacov a tiez sa jej páčilo
Zajtra planujem vyvar z domacej kury bez korenia a soli len kmin tak uvidime
No flasu mi nechce
Cajik jej davam denne po dabkach zo striekacky z nurofenu a pribere krasne, mame 6200g