Kedy začať s nočníkom?

michaelabuzova
18. okt 2021

Ahojte kedy je vhodne začat s nočnikom?

maximilie
18. okt 2021

@michaelabuzova hneď ako je dieta schopné samostatné sedieť 😊

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zildo
18. okt 2021

@michaelabuzova začala som ju dávať,keď sa naučila sedieť. Teraz má 1rok 9mes., Vie si dať sama dole plienku,posadiť sa,ale to je asi tak všetko,stále sa len ,,zoznamuje,, počkám, keď bude mať 2 roky a pôjdem na to a uvidíme,či už je pripravená..prva dcéra sa začala pýtať,keď mala 2roky1mesiac.

ivangeline
18. okt 2021

Hmm. Kedy to vyhovuje tebe a dietatu. :D Moja ma rok a pol a uz si sada..ale to vidi od starsieho 3r.. Ten zacal az na 2pokus po 2r.. :D

deedol
18. okt 2021

ja som to takto skoro vobec neskusala, od roka a pol sme citali dve knizky o nocnikoch, cikani a kakani. nocnik bol vylozeny v kupelni, aby ho mal na ociach, ale neposadzala som ho nan. oducil sa, ked mal presne 2 roky, proste sme sa dohodli, ze to ideme skusit, vzala som mu plienky a do tyzdna uz neboli ziadne nehody. o polroka vyhlasil, ze nechce plienku uz ani na noc, a odvtedy sa budi aj v noci (ked potrebuje). taka je moja skusenost 🙂

jaskolka
18. okt 2021

Ja svojho posadím bez plienky ráno a večer pred kúpaním ma nočník v kúpeľni, akurát preto aby sa neskôr ho nebál. Ale iba tam sedí, to je všetko 😁zatial. Ani od neho nechcem, aby chápal princíp nocnika, má sotva rok.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saxana000
18. okt 2021

Skusala som po 2 roku nula bodov.skovala som a vytiahla potom kazde cca 2 mesiace ale zase nic.sedela a sedela od septembra sa islo do skolky prisiel maj teplo suknicky.plienku som uz nedala.boli nehody jasne a do travy cikat ani za svet vsade sme chodili so serblikom aj na ihrisko 😂 ale zvladla to za asi 2-3 tyzdne uplne bez problemov na prelome jula/augusta sme boli na chate a uz nemala plienku ani na noc.potom bol problem prejst na velky zachod lebo nasa chcela.len serblik ale v skolke su len zachodiky bala.som sa zbytocne zase preslo par tyzdnov a presli sme na velky zachid.skusaj uvidis.netlacit chvalit odmenovat..do od 2 do 3 rokov je casu habadej

yonce
19. okt 2021

ak myslis to prve take zoznamovanie, tak to som davala malu odkedy vedela sediet, aby si navykla. ak myslis odplienkovanie, tak to sme zacali tusim dva mesiace pred druhymi narodeninami. ale to je rozne, zalezi ako je dieta pripravene.