od kedy mam ucit dieta jest priborom? dakujem
Moja si chcela sama napichovat na vidlicku asi od roka, sama pouziva lyzicku a vidlicku asi tak od 1,5 roka, niekedy chce aby som jej pomohla a niekedy ani za svet, teraz ma 2,5r a chce aj nozikom krajat a natierat maslo na chlieb, necham ju alebo krajame spolu.
odkedy sami prejavili zaujem - od cca 7-8m dostali do ruky prve lyzicky plastove a skusali sa aspon +- trafit do ust - samozrejme sa nenajedli... starsia od 18m jedla sama polievku (sice ozbrndane vsetko okolo, ale bavilo ju to )
Myslím si, že to bude rôzne podľa schopnosti dieťaťa.
Ked ako predskolak mal aspon jeden den tricko bez dôkazov o tom, ze jedol obed a zvládol to s lyžicou a vidličkou, bola som šťastná.
Odkedy zacali sami jest. Ci jedli ruksmi, nohami 😀 vždy som im dala do ruky lyžičku, neskôr napichovali zemiacky, mrkvu, mäsko. A ked mali nastúpiť do skolky, tak som im prestala krájať a dala im aj nožík, ale az v skolke sa naucili správne používať, od ostatnych deti.
Dvojročný už používal aj nožík. Mladší syn dodnes nieje kamarát s nožíkom, ale zvláda to. Dcera má 17 mesiacov a už chce jesť len sama a v pohode zvláda vidličku.
@kuceravasue30 ale lyzicu mali ovela skor ako pred 2.rokom..,tu dostali hned,ako prejavilo zaujem.
Mna skor potom.stvalo,ze v skolke,hoci vedeli moji pribor pouzivat, jedli len lyzicou!
Odkedy sa prvykrat naciahla za lyzicou, v dvoch rokoch jedla kimpket priborom, poliwvka lyzicou, druhe vidlucja a noz
@kuceravasue30 dakujem vam mamicky ste skvele
@kuceravasue30 ja som dala okolo 2roku. Dostali taky detsky pribor.