Kedy ste prosto náhle objavili, že dieťa vydrží dlhšie hore a spánok mu stačí 2x denne. Moje spávajú 3x denne, doobeda 1x, tesne po obede a potom este okolo 16. Niekedy je to však len 20min - 1/2 hod spánok. A tak omýšľam, či sa nepokúsiť udržať ich trochu dlhšie hore, aby bol spánok len doobeda a poobede, ale výdatnejší. Majú 7 mesiacov......Ďakujem 😀 🙂
Nas drobec predtym spaval 3x denne, ale cca od 7mesiaca spava uz len 2x, doobedu a poobede, ale niekedy je to po pol hodine, inokedy zase 2hodiny prespi... je to ozaj individualne... Ale zato vecer ho uz ukladam okolo 19tej a spinka do rana - s prestavkami na jedlo 😀
my budeme mat 7 mesiacov a spime 3x denne 30 min....tiez som rozmyslala ako ty ze ju udrzat dlhsie hore nech spi len 2x, ale takisto sa po pol hodinke zobudila....takze uz neriesim... 😉
nas spinka 2x, doobedu 2hod., poobede 1-2hod.
nechaj ich ked to potrebuju naco ich nasilu nutit🙂 moja asi mesiac spava len 2x ale to tak prirodzene prislo... dovtedy spala 3x po pol hodine a teraz spi 2x vyse hodinu...takze dokopy spi viac ako predtym🙂
nasa mala je asi unikat 😀 ...do roka 3x denne, teraz ma 16mesiacov a este spi 2x denne... to ale preto, pretoze od malicka ma budicek o 6tej a ja tiez ☹ ☹ ☹ ...spinkat chodi o 20tej...
to, ze by si mala vynechat jeden spanok spoznas tak, ze im proste dlho trva kym cez den zaspia, zacnu jeden spanok uplne bojkotovat, alebo ti vecer nechcu zaspat. ak ti v pohode zaspia 3 krat za den a vecer idu spat v obvyklu hodinu, tak ich nechaj. to ze spia iba pol hodky je uplne v pohode, ak im to staci. nasa je uz vacsia, spinkava 2 krat denne a tiez niekedy iba po pol hodinke. inac my sme spavali 3 krat denne asi do 9 mesiacov. no u kazdeho dietatka je to inac.
môj už niekoľko mesiacov spí 2x, ale ty určite nerieš, upraví sa im to samo, aj môj prešiel na 2 sám, jeden spánok má dlhší, druhý kratší. Síce cez den viac pospí, aj 3hodiny, ale v noci len 10 hodín, takže niekde sa to kompenzovať musí 😉
v 7.mes. spaval presne takisto 3krat denne, od 9.mes. 2krat denne,ale zas o to dlsie to boli spanky a od 14. spava len raz 😉
no moje dieta spi od 2 mesiacov len 2x 🙂 teraz ma 5 mesiacov, vstavame okolo siedmej - osmej, doobedu spi max. hodinku a poobede take 3, ale vonku, ked nejdeme von, tak spi 3x, ale len po hodine 😉
ja si myslim ze je to velmi individualne, asi by som to nejak neriesila..