Kedy začalo vaše dieťa spávať 2x denne?

kablika
12. nov 2010

Kedy ste prosto náhle objavili, že dieťa vydrží dlhšie hore a spánok mu stačí 2x denne. Moje spávajú 3x denne, doobeda 1x, tesne po obede a potom este okolo 16. Niekedy je to však len 20min - 1/2 hod spánok. A tak omýšľam, či sa nepokúsiť udržať ich trochu dlhšie hore, aby bol spánok len doobeda a poobede, ale výdatnejší. Majú 7 mesiacov......Ďakujem 😀 🙂

gabrielkap
12. nov 2010

no moje dieta spi od 2 mesiacov len 2x 🙂 teraz ma 5 mesiacov, vstavame okolo siedmej - osmej, doobedu spi max. hodinku a poobede take 3, ale vonku, ked nejdeme von, tak spi 3x, ale len po hodine 😉
ja si myslim ze je to velmi individualne, asi by som to nejak neriesila..

kejtty
12. nov 2010

Nas drobec predtym spaval 3x denne, ale cca od 7mesiaca spava uz len 2x, doobedu a poobede, ale niekedy je to po pol hodine, inokedy zase 2hodiny prespi... je to ozaj individualne... Ale zato vecer ho uz ukladam okolo 19tej a spinka do rana - s prestavkami na jedlo 😀

sasikas
12. nov 2010

my budeme mat 7 mesiacov a spime 3x denne 30 min....tiez som rozmyslala ako ty ze ju udrzat dlhsie hore nech spi len 2x, ale takisto sa po pol hodinke zobudila....takze uz neriesim... 😉

alusha
12. nov 2010

nas spinka 2x, doobedu 2hod., poobede 1-2hod.

zuzkat1
12. nov 2010

nechaj ich ked to potrebuju naco ich nasilu nutit🙂 moja asi mesiac spava len 2x ale to tak prirodzene prislo... dovtedy spala 3x po pol hodine a teraz spi 2x vyse hodinu...takze dokopy spi viac ako predtym🙂

dadis
12. nov 2010

nasa mala je asi unikat 😀 ...do roka 3x denne, teraz ma 16mesiacov a este spi 2x denne... to ale preto, pretoze od malicka ma budicek o 6tej a ja tiez ☹ ☹ ☹ ...spinkat chodi o 20tej...

janulka182
12. nov 2010

to, ze by si mala vynechat jeden spanok spoznas tak, ze im proste dlho trva kym cez den zaspia, zacnu jeden spanok uplne bojkotovat, alebo ti vecer nechcu zaspat. ak ti v pohode zaspia 3 krat za den a vecer idu spat v obvyklu hodinu, tak ich nechaj. to ze spia iba pol hodky je uplne v pohode, ak im to staci. nasa je uz vacsia, spinkava 2 krat denne a tiez niekedy iba po pol hodinke. inac my sme spavali 3 krat denne asi do 9 mesiacov. no u kazdeho dietatka je to inac.

benne
12. nov 2010

môj už niekoľko mesiacov spí 2x, ale ty určite nerieš, upraví sa im to samo, aj môj prešiel na 2 sám, jeden spánok má dlhší, druhý kratší. Síce cez den viac pospí, aj 3hodiny, ale v noci len 10 hodín, takže niekde sa to kompenzovať musí 😉

sorciera24
12. nov 2010

v 7.mes. spaval presne takisto 3krat denne, od 9.mes. 2krat denne,ale zas o to dlsie to boli spanky a od 14. spava len raz 😉