Ahojte kočky, chcem sa opýtať... kedy začali Vaše ratolesti spávať samé v izbičke. My máme veľký 4izbový byt, obývačka, spálňa..klasika, a dve detské izby ktoré sme vyriešili tak že v jednej sa spí a druhú majú herňu a študovňu ..starší syn 9r., v tej izbe kde majú spálňu tam spí syn a manžel, ja spím s mladším u nás v spálni, mne to absolútne neprekáža, ale dnes manžel že by už bolo načase presunúť droba ..2r, k staršiemu do izby.... všetci vieme prečo 😀 , drobenko búva celú noc bez pohnutia už skoro pol roka... ja mám len problém zo sebou že ho tam nechcem presunúť.... dobre sa mi s ním spí, ale popravde už by som aj manžela mala rada vedľa seba 😉 .... čo robiť??? presunúť????
@jadodka ja som tiez za presunutie 🙂 ked ti bude v noci smutno za nim tak ho mozes ist pozriet ako si v izbe spinka 🙂))
Moja mala spi sama vo svojej izbe od 5 mesiacov🙂 mam videomonitor takze ju v podstate stale vidim
moj maly spi od narodenia sam vo svojej izbicke a vo svojej postielke. Nechcem kritizovat ale neivem si predstavit ze by som 2 roky spala bez svojho mm. Nepoviem ak je babätko ktore naozaj nechce byt samo do pol roka no max roka ale viac urcite nie.
Ja som maleho presunula v 9tich mesiacoch... Stale sa budi ale nie tak casto ako ked spaval s nami
Citim to rovnako 😅 Ale mam vyhovorku, mame este babetko a to spi kvoli kojeniu so mnou. Z jednej strany mam pol-rocnu, z druhej 2.5 rocnu a citim sa ako taky hamburger 😀 Ale je to krasne, coskoro to pominie, tak si to este uzivam 😅 😝 Asi som ti neporadila, co? 😀 Ale citim s tebou, tiez budem mat problem sa toho vzdat 😝
od 10 mes. a zacala spavat omnoho lepsie 😉
Starsia dcerka spi sama od 2 rokov a maleho sme k nej presunuli, ked mal rok.... Stane sa, ze sa niektory z nich zobudi s placom, tak idem k nim spat v noci, ale to je fakt malokedy.... Pekne si zvykli.... 🙂
u nás bola situácia nasledovná: syn mal 18 mesiacov keď mu pribudla sestrička. Už nejaký ten týždeň pred termínom išiel spinkať do svojej izbičky, aby si zvykol, aby nemal pocit, že ho bábätko vytlačilo z jeho postieľky. Logicky sme teda mali postieľky dve - jedna v spálni, druhá v detskej, chodieval tam poobede spávať takže si ľahko zvykal. Keď mal 2 roky, dali sme ho už do veľkej postele, a keď mala dcérka 1 rok, dali sme jej postieľku k bračekovej. To bolo radosti 🙂 Ráno, keď vstali skôr ako ja, preliezol k nej do postieľky a hrali sa, "čítali" spolu knihy... bolo to milé 🙂
Čo sa týka spánku, bolo to bez problémov. Občas bol nejaký mrnkot, ale navzájom sa nebudili a ja som nemala problém vstať a ísť pár krokov do vedľajšej izby. U nás jednoznačne zvíťazila súrodenecká láska 🙂
....moja mala ma 1 mesiac doteraz spala vnoci s nami v spalni v postielke co sa pripina k posteli a cez den pri nas v obyvacke v tej postielke, len sme tam dali mrezu, teraz ju zacinam davat pomalicky aspon cez den do detskej izby, a od troch mesaicov ak uz bude byvat kludnejsia a pominu koliky (dufam ze pominu omnoho skorej) tak ju tam budeme ucit davat aj na noc....
ak ti spi celu noc nerozumiem ti - bud chces alebo nechces preniest do samostatnej izby.Ja osobne neuznavam spanie v jednej izbe do neviem kedy ... cim starsie dieta tym horsie odnaucenie.A manzelia maju spat spolu, ziadne delenie ten spi so mňou starsi s tatom ... !!! kdeze ! toto neni vychova spravnou cestou
@demonique tiez som vstavala isla nakojit. dokonca aj ten prvy pol rok, ked som spala s nimi v izbe, som vstavala, lebo spali v postielkach. ja som sa nevedela vyspat ak lezali vedla mna. kratky poobedny spanok, ano, ale v noci nie.
od pol roka som kojila v podstate len nad ranom, pretoze spali viac-menej celu noc. a po odstaveni chodil a chodi v noci za detmi castejsie muz ako ja. a to z 2 dovodov:
1. kym si dam okuliare, on je uz naspat
2. castokrat sa ani nezobudim
@bubelko no, ja sa teda v noci moc nevyspim, lebo maly putuje po posteli a naraza do mna a manzela, ale kojim este asi tak 3x v noci, takze to by som si mohla rovno sadnut do obyvaku a byt poruke 🙂 myslim, ze kym sa budi na kojenie, tak si ho necham u seba. ale ak uz bude spat celu noc, tak zacnem presuvat pomaly 🙂 sak kazdemu inak vyhovuje
@jadodka presne toto riesim aj ja,mam chlapcov 3 a 2 rocnych a veru skoro kazde rano sa budime vsetci 4 naraz v posteli 😀 😝 ,ked ono je to tak pohodlne,raz som ich uz prelozila do detskej,ale nebavilo ma 3 krat za noc tam k nim chodit,lebo furt maminkaaa maminkaa.Takto ho dam do postele k sebe (maleho) a mam pokoj.Ale uz v lete sa chystame na velke stahovanie a uz nepolavim
moj maly spi vo svojej izbicke vo velkej posteli od 14mesiacov. Ties som bola ta co mala s tym problem ale on to zobral uplne super a sam sa do postele vecer pyta. No vacsinou to beru horsie matky ako deti 😀 . Myslim ze je najvyssi cas ho presunut :o))
fuha, ja by som teda rozhodne bola proti tomu presunut manzela do inej izby, je to velmi cudne a podla mna to nerobi dobrotu, netreba zabudat, ze aj manzel je niekto a aj na vztah s nim zena nemoze zabudnut ako ma dieta...ten ti raz ostane ked deti odidu🙂
tak ja by som zas spanie neriesila tak, ze jedno dieta s tatom, druhe s mamou.. my spime vsetci traja spolu.. a zachvilu budeme vsetci styria spolu 😀 .. a deti pojdu do vlastnej postele, ked budu chciet
vsak nech sa muz presunie k vam a hotovo, nie? alebo aspon daj malemu postel do vasej spalne
@jadodka Ja som tiez najprv nechcela..ze az ovela neskor. Aj ked my sme s priatelom spali na jednej posteli a dcerka bola vo svojej postielke u nas v spalni... ale ked sme prisli nedavno z dovolenky, taak ma napadlo ze dcerku dam do svojej izbycky...aj preto ze aby sa jej lepsie spinkalo, aby sme mali aj my cas na seba aj vecer, a aj som jej chcela jej izbicku pekne vyzdobit ... 🙂 a inak mala nedavno rok..teda presne rok aj mesiac a pol 🙂
môj spinkáva sám od 8 mesiacov. vôbec mu nechýbam, ráno sa vôbec nebudí s krikom, počujem len ako sa začne hrať v postielke...
Náš malý, keď mal necelé dva roky, tak sme mu kúpili veľkú posteľ, ale nechali sme mu ju v spálni u nás. A keď mal 3 roky a 4 mesiace, tak sme mu prerobili detskú izbu už nakomplet, tak aby tam mohol aj spinkať. Úprimne - naozaj si neviem predstaviť, že by sme my s mužom spávali oddelene - každý pri inom dieťati. Radšej by som sa v spálni potlačila tak, aby sa tam zmestili všetky postele, keď by si to dieťa vyžadovalo.
@dedenini my sme stále spávali spolu všetci traja v spálni na veľkom letisku keďže máme veľké a mieru robenú manželskú postel, k tomu sme mali prisunutú ešte drobovu postel, takže to bolo v poho, ale asi pred 2 mesiacmi sme nakomplet urobili detské izby a postel sme presunuli už do detskej, tak manžel spáva so starším nie dlhšie ako 2 mesiace..ale už mu chýbam 😀 veeeeeeľmi 😀
@jadodka ja som za presunutie inak si drobec navykne a z postele ho už nedostanete 😉 prajem úspešne presúvanie 😀