Kedy začali vaše detičky samostatne sedieť?

28. máj 2022

Zaujimalo by ma kedy zacali vase deticky sa same davat do sedu, neviem sa dockat kedy budem moct konecne pouzit sportovy kocik lebo moja mala je tak zvedava ze uz v kociku neoblezi :(
Dakujem

snehulak77
28. máj 2022

V 10tich mesiacoch. Fyzioterapeuti hovoria, že samostatný sed je vrchol vývoja, takže niektoré deti najskôr 4nozkuju, chodia a až potom vraj sedia. Naš to mal inak, ale ja som ho dala do športového kočíka. Ak ho budeš mat v ľahu, alebo v trosku sede, tak by to nemalo vadiť. My mame momentálne korytkove sedenie, tam to nebol vôbec problém. Bol v športovom asi o 8meho mesiaca. Plus mínus.

hennyinnsbruck
28. máj 2022

Moja bola v sportovom od 6mes (polosed)
Sediet zacala az v 9mes

diamond007
28. máj 2022

V 6-7mes som menila za športovú ale mám šikovné deti. Od 5mes stvornozkuju a vtedy začali aj sedieť (polosed).

syyykorka
28. máj 2022

V 5 mesiacoch si sadol a do 6. Uplne sam sedel bez padov, bez opory. Tiez mam doma sikovneho chalana v 6. Mesiaci sa aj postavil.

alexandra2468
28. máj 2022

V 9m

sapetka
28. máj 2022

Zacal sediet v 6m.

autor
28. máj 2022

prosim aj ste s nimi nejak specialne cvicili aby sa im tak svalstvo posilnilo?

diamond007
28. máj 2022

Nie, od narodenia na bruško sa dávali a samé sa posúvali.
Ako starý je? Daj ho do pololahu do sportiaku

autor
28. máj 2022

zatial len 3m1t :D a davam na brusko co najviac, je aktivna dost hh len som nedockava, kedze mi v kociku neoblezi uz a najradsej by videla vsetko naokolo 🙂)

aurora33
28. máj 2022

@diamond007 bez urážky ale naozaj vám deti v 5 m stvornozkovali?

diamond007
28. máj 2022

@aurora33 áno, pošlem video? 🙂 Ma 7m.a chodí okolo nábytku, obe su také.

diamond007
28. máj 2022

Joj tak ešte počkaj, je veľmi malinká. Ale nosič to vyriesi

mpg
28. máj 2022

Detská lekárka sa zvykne na kontrole opýtať, či už sedí, keď má dieťa okolo 7 mesiacov, to že je taký priemer, ale u každého dieťaťa to môže byť ináč.

aurora33
28. máj 2022

@diamond007 akože normálne aj bruško panva nad podložkou? Že proti gravitácii? Môj mal 7.5 mesiaca keď sa začal dvíhať v postieľke tak že sa zachytil o tyčky a šiel do stoja a to sa mi zdalo strašne skoro.

diamond007
28. máj 2022

@aurora33 áno, stvornozkovanie že po 4 prešla 2m za mnou a xy krát 🙂

diamond007
28. máj 2022

@aurora33 chcela som poslať video ale nejde to cez správy, iba foto ide pridať.

aurora33
28. máj 2022

@diamond007 v pohode nemusis posielať 🙂 tak to máš riadne vrtule doma :D

jaskolka
28. máj 2022

V 8 mesiacoch sedel už sám.V športovom kočíku v takom polosede bol už od 7 mesiacov, lebo rycal v hlbokom, nič z neho nevidel, chcel sledovať okolie.

zuzanaete
28. máj 2022

Starsi isiel do sportoveho od 3 mesiacov. Z vanicky nemal dobry vyhlad. Sportovy kociar mal v uplnom lahu s lepsim vyhladom.

elizabet173
28. máj 2022

@aurora33 mne sa patmesacny este len plazil, ale polrocny sa postavil v postielke. A do pol roka sa nepretocil z chrbta na brucho vobec, bol furt mimo tabuliek, v deviatich behal sam.

aurora33
28. máj 2022

@elizabet173 ja si pamätám ako ma dokorka zdusila ked som jej to v poradni spomenula. že ako 7,5mesacný sa postaví v postielke. ale že ON TO NESMIE! tak som na nu prekvapene pozerala že čo mám robiť, mám pri nom sedieť kým spí a dávať pozor aby ked sa zobudí sa nedvíhal? :D tak jej aj sestričky dohovorili že ved bedrové klbiky ma v poriadku a proste je to dieťa. pokial ho my neposadzujeme a nedávame na nohy tak je všetko ok 🙂

svetlonos
28. máj 2022

Ahoj, asi v 7 mediaci, v nasom kociku ma vanicka polohovatelne dno, tak bol vzedy v polosede a aby videl lepsie dala som za chrbat este vankus. Ale az ked uz sam sedel. A v nosici da mu tiez pacilo.

svetlana16
28. máj 2022

@diamond007 aj nas najstarší bol taky sikovny, ze v 6Mesiacoch sa uz postavil a chodil okolo gauca 😅 vsetci nasi chalani chodili od 10mesiacov 😅 co narobime ked su niektore rychle a potom pomalšie mam kamaratku ktorej syn zacal chodit ked mal viac ako 1,5roka kazdy ma svoje tempo 🙂
@autor nasi chalani aj ked boli rychly tak 3mesiac je naozaj este dosť času na športový kociar, my sme presli na sportiak keď mali cca 5-6mes.ale to skor preto ze najstarší bol velmi sikovny a v 5 mesiacoch uz stvornozkoval a nebolo mozne ho nejak spomalit a aj dlhý... Dalsi dvaja uz boli v 5-6mesaici na prelome zima-jar tak som to potiahla nech v sportiaku su az v jari.
Ak je velmi zvedave tak ho skuste dat do nosica na prechadzke 🙂

autor
28. máj 2022

Mali ste niektora kontrolu klbikov v tom 5tom mesiaci na ktorej vam doktor povedal ze mozete davat dietatko do polosedu aspon?
inak nosic neznasa :D (a ja mam dost bolave krize/chrbat od porodu tak nemam tolko sil ju nosit)
O tom sedeni som sa pytala aj preto lebo mam kamaratku ktorej dcera ma 13 mesiacov a este stale nesedi tak ma zaujimalo ako to mali ine, lebo mne mama tiez vravela ze ja som zacala sediet kol 7meho mesiaca tak ci je tu sanca ze by som v auguste mohla vytasit sportovy a aspon v polosede ju davat (bude mat 5m 15dni cca) ... ja viem casu kopu dovtedy a dietatko moze do vtedy prekvapit hh ale planujem navstivit mojich rodicov po sto rokoch a velmi by ma mrzelo keby si nemozeme uzit prechadzku lebo dcerka sa mi vzdy rozreve v kociku a to som skusala vsetko mozne :D

nikasmile
28. máj 2022

Starší chodil pri nábytku 7m a v 8m si sadol😄 v športiaku bol od 3.5m v pololahu...nezniesol vaničku keď nespal. Mladšia 7m nelozí nesedí. Vo vaničke je rada a dávam aj do športiaku keď nespí...ale tiež nie do sedu. Na kĺbikoch sme boli na kontrole v 6m a povedal, že môžeme dávať sedieť, ale my nedávame sedieť a nechávame to na malú nech si sadne keď bude jej čas. Kľudne ber k vašim športiak a prinajhoršom polosed. 👍🏻

autor
28. máj 2022

@nikasmile dakujem to si ma potesila ze ste to takto vyriesili a ze na tom nebude nic zle ked vtedy vytasim sportovy v polosede <3

nikasmile
28. máj 2022

🙂 Tam sa jej bude páčiť keď je zvedavá kukučka.

gabika42252
28. máj 2022

Sedieť zacala az v 10m, kocik (vanicku) neznasala od 3 mesiacov, stale len rev, 30 min spanky v nom, len som trpla aby som nebola daleko od baraku ked vstane, vydrzali sme do 5m na striedačku s vajickom. U nas to vyriesilo korytkove sedenie, sedela tam ako 5 penazi bez muknutia od tych 5 mesiacov... 😊

elizabet173
29. máj 2022

@aurora33 doktorka je múdra ako rádio, ako mu v tom môžeš zabrániť, keď som sa napríklad ráno zobudila na to, že stál v postieľke a džavotal? Alebo som varila, otočila som sa a stál pri stoličke? Keď by som ho chcela posadiť, rev.

zorkahorka
29. máj 2022

Moji esre nesedeli, do sportiaka som ich dala okolo 6-7 mesiacov. Prvy bol zvedavy a dvihal sa, druhy bol tak veljt, ze sa do hlbokeho uz nevošiel... daj do pololahu a je to ok