Kedy začali mať vaše bábätká režim?

129oveciek
1. aug 2024

Ahojte, zaujimalo by ma kedy vase babatka zacali fungovat na nejakom rezime? Mam mesacne babatko a v nemocnici aj doktorka stale opakovali aby som sa snazila o 3hodinovy rezim a s davanim 100ml mlieka.. pre nas je ale toto nerealne.. ked sa drzim 3 hodinoveho rezimu tak mrnci alwbo place ze je hladny.. ked dam skor cucne si trochu, hned zaspi a za 20-30 minut pyta zas a toto dokaze robit aj cele doobedie vkuse kym zaspi aspon na 2 hodiny.. okrem toho je vkuse hladny skusala som mu dat aj viac ako 100ml mlieka na jeden raz.. dala som mu 120ml.. fungovalo to jeden den, pekne spal aj 4 hodiny, na druhy den zase pytal viac a nestacilo mu ani 120ml a to uz mu odmietam dat.. dnes cucal ako o zivot, dala som mu 120ml, vyzeral spokojne ale po hodine zase velmi vela vygrcal takze predpokladam ze som mu dala vela.. tak zase sa asi vratime ze mu budem davat papat po kuskoch ale to je zase nonstop nespokojny ze chce stale jest a nedokaze pekne zaspat.. uz neviem co s tym.. sme na umelom mlieku

lenuska9999
1. aug 2024

@129oveciek a skúsila si dať aj dojčensku vodu alebo čajik ? Keď pije umelé mliecko môže byt smädný. Hlavne v týchto horúčavách. A čo sa týka režimu, každé dieťa je iné a každá matka vie, čo je pre jej dieta najlepšie. Takže si to úprav ako to vám vyhovuje. Inak taký naozajstný režim moje deti mali myslím , že cca po 3 mesiacoch, ale nepamätám už presne. A keď ti veľa grcká, nebude mať reflux ? Ja som takto mala s oboma deťmi, že mi vracali a stále nespokojne boli. Tak som zmenila mlieko na antirefluxne (nutrilon) a od vtedy pekne spali spokojne a nevracali toľko. To mliecko je aj také hustejšie

tanyan
1. aug 2024

Ja som mala už pred 10 rokmi pocit, že sa od tohto "časovania" a odporúčania "režimu" odišlo, pretože sa uprednostňuje rešpektovanie individuálnych potrieb a viac sa dbá na fyzický a psychický komfort ako na tabuľky, teda aj kŕmenie na požiadanie či podľa potreby.

lucia13022023
1. aug 2024

Ešte je bábätko veľmi malinke. Ja som začala so synom riešiť režim asi keď mal osem mesiacov a od vtedy ho vlastne mame. Som zaň neskutočne vďačná, lebo od vtedy mi dieťa prespi celú noc bez zobudenia, aj cez deň pekne spinka, je spokojný atd.. Ale s takým maličkým ako máš ty, sa režim ešte veľmi robiť nedá. Papať by som dávala keď si vypýta a neudržala sa toho, že musí papať 100ml. Napríklad mne syn pil oveľa menej a bola som na nervy, že už by mal viac atď, ale mohla som robiť kadečo, nedostala som do neho viac mlieka. V roku a pol vypije max 150ml, čo iné deti vypijú na ex v 4m 🤣 ale priberá, prosperuje, je spokojny tak ma iné nezaujíma.
Bábätko môže mať aj reflux, skus kúpiť ar mliečko. Ono sa to u týchto bábätiek veľmi rýchlo mení, to co platí tento týždeň už nemusí platiť o dva týždne. Hlavne aby si bola spokojná ty a bábätko.

129oveciek
autor
1. aug 2024

@lenuska9999 skusala som dat vodu ale jedoval sa a nechcel to.. potom som skusila dat vodu a len trosku mlieka, to sa tiez jedoval ale vypil to ale potom aj tak plakal ze je hladny
Reflux nema, on mi negrckava, iba obcas.. on nema ziadny problem, zo zaciatku sme si mysleli ze ho boli brusko alebo ze sa mu hybu creva a preto je nespokojny ale zistili sme ze on je len hladny.. dame mu jest a on pekne spinka a je spokojny.. ale to je nerealne aby som mu davala tolko kolko si on ziada.. za dva tyzdne mi pribral 550g a to som mu zacala davat 120ml este len pred 3 dnami..

129oveciek
autor
1. aug 2024

@lucia13022023 no ja by som velmi rada ten rezim, lebo pred tyzdnom sa nam darilo asi na 2 dni mat 3 hodinovy rezim a to bolo super.. vedela som co kedy ako.. ale potom zacal pytat viac jest a bolo po rezime.. reflux nema

lucia13022023
1. aug 2024

@129oveciek ja ti rozumiem. Tak musíš skúšať co vám vyhovuje teda, no za mňa hovorím, že ja som režim vedela urobiť dieťaťu až v 8m. Dovtedy som dala mlieko alebo potom už iné jedlo keď si vypýtal. Držím palce

danka_gi
1. aug 2024

@129oveciek na režim je ešte malinký. Inak, čo sa týka toho papania. Nemá len rastový špurt? Vtedy pár dní chcú len stále papať a potom rýchlo vyrastú. Ja by som mu dávala koľko si pýta.

ivangeline
1. aug 2024

Keď si na umelom, dodržiavala by som režim. To, že mrci, neznamená, že je hladné. Od pocikal som sa až po veľa podnetov to môže byt hocičo.

129oveciek
autor
1. aug 2024

@ivangeline ano, toto mi aj doktorka stale hovorila a skusala som vsetko, prebalime, pestujeme, kocikujeme, skusali sme espumisan, cvicit s nozkami, dokonca sa aj hrat s hrackami aj ked ich este nevnima.. nic z toho nefunguje akurat z mrncania prejde do revu.. jedine co zaberie je vzdy len mlieko..

129oveciek
autor
1. aug 2024

@danka_gi toto aj mne napadlo ale na rastovy spurt to myslim trva uz dlho

kati301
1. aug 2024

@129oveciek určite nenavysuj dávky až toľko, mesačnému je 120ml strašne veľa.. určite sa treba držať dávkovanie na krabici a zároveň aj tomu čo hovorí dr.. bohužiaľ myslim si že ho trápi nieco iné než hlad.. dudlik má?
Rezim nabehne tak plus mínus po 3mesiacoch, u nás tak okolo 4mes sme mali rezim, keď mala prešla na dva spanky denne.

129oveciek
autor
1. aug 2024

@kati301 dudlik ma, ponukame mu ho stale ked pyta jest.. naozaj skusame vsetko mozne ale on aj tak place ze chce jest