Kedy môžem ísť z novorodencom von ak má 5 dní? A ako ho obliecť do takého pocasie ?
Ked sa na to budes ty citit. Neboj sa, nebude mat do konca zivota pakazenu imunitu ak s nim nepojdes hned von. A nenechaj sa znechutit alebo vystrasit matkami, ktore sa ti budu predbiehat, ktora isla skor. Oblec ho hlavne teplo. Ma par kg, nevie sa sam zahriat. A daj mu poriadnu ciapku. Najviac tepla odchadza cez hlavu.
Ja som išla hneď na druhý deň, ako sme prišli z pôrodnice a mám tiež zimné a jesenné deti, čiže teplo rozhodne nebolo. Obleč teplo, daj do fusaku a užite si prechádzku.
Ja mám zimné babatko,prv som ho poobliekala otvorila okno a postuplne zvykala na chlad 🙂 vonku sme boli cca po týždni a pol
Obliekaj podľa seba. Daj prvú vrstvu dupačky, na to overal a fusak. Pokiaľ nefuka silný studený vietor, kľudne už môžete ísť na prechádzku.
Ja som išla hneď na druhý deň čo sme prišli z pôrodnice. Ale bolo mi dobre. Nie je to o predbiehaní, ale o tom ako sa kto cíti. Ja som sa cítila dobre, išla som von. A teda ja som mala februárové novorodeniatko, čiže mal body, leginky, ponožky, na tom mackovy overal a kvalitný fusak. Samozrejme čiapka.
Mam januarove dieta, von pokojne chod. Oblecko-ja som ho obliekala ako seba takze body, polodupky, tenky svetrik, polozila do fleesovej zavinovacky a tak do fusaka
tiez mam decembrove dieta a ked mala tyzden, tak sme boli vonku prvy raz. Byvali sme vtedy na severe, sniezik, chladno. Bola oblecena dobre a este aj vo fusaku teplom, ako novorodeniatko, aby jej nebola zima. Ale boli sme vonku.
Každý novorodenec ide prvýkrát von, keď ide z nemocnice domov. A potom už záleží len na Tebe - ako sa cítiš a ako vládzeš. Prvé prechádzky bývajú kratšie a záleží aký máš kočík a aký fusak. Ak dieťa naobliekaš príliš, tak mu spôsobíš nepohodlie, ktoré žiadny kočík nevytrasie. Aj keď sme chodili do obchodu, tak som vždy najskôr povyzliekala dieťa primerane teplote a až potom začala nakupovať, aby nám bolo obom aspoň relatívne príjemne.
Máme zimné deti a už deň po návrate z pôrodnice sme chodili po vonku 🙂
zvykne sa prv na par minut dat na vzduch - k otvorenemu oknu, balkon, terasa, postupne von podla pocitu na prechadzku
kľudne môžeš aj zajtra. aspoň na pár minút.
overal, alebo fusak....
S novorodencom si už mohla byť vonku.
Ako obliecť záleží na tom, kde bývaš, či máš fusak alebo overal