Ahojte kedy vaše detičky prespali celu niekedy mám pocit že spinká ešte horšie ako keď bol malučky 🙂
Starší v šiestich rokoch, mladší ako novorodenec ☺️
Dcéra od 7 mesiacov keď jej vyliezli prvé dva zuby..
Obe dievcata od 6.mesiacov.
V 6.týždni
Od pol roka sa už v noci nebudil. Na druhej strane z ústneho podania viem, že mne sa také stalo až keď som mala skoro tri
Od 2m. Akonáhle sme ju my prestali budiť každé 3 hodiny na mlieko (museli sme, kvôli nízkej pôrodnej hmotnosti, tak kým nabrala váhu 3,5kg a následne sme už v nebudili).
Od 18 mesiaca.
@mara2010 moja dcérka už od nejakých 2-3 týždňom od narodenia, má už rok a pol skoro a spinka stále celú noc, aj keď jej išli zúbky tak v pohode spala dokonca som ani o veľa zubkoch nevedela, keby nezamrndzi, väčšinou v noci sa zobudila iba na to ze bola smadna alebo jej chýbal cumel. 🙂
@mara2010 starsia v roku, ked som ju odstavila od dojcenia, mladsia v pol roku ked som ju na noc odstavila od dojcenia.
Od 6 mesiacov.
7 mesiacov
@mara2010 6r dodnes nie, zive sny, namesacny, 5m dcera eaz hore kvoli mlieku
@mara2010
Syn okolo 5rokov, prostredná dcéra 4ročná, najmladšia má 3,5 a stále sa budí. Dôvody budenia: cikanie, strach, zlý sen, pitie a nie je to že úplne pravidelne každú noc. Kojení boli prvý 15mesiacov, druhá 17mesiacov, posledná 21mesiacov. Po odstavení sa budenie VÝRAZNE zredukovalo. Pri starších deťoch sa bavíme o jednom max. dvoch zobudeniach za noc.
@mara2010 no naša od dvoch týždňov spinká celú noc...zaspí o 21 a zobudí sa okolo 4 ..potom hajame ďalej 🙂
Uz tu bola kedysi podobna debata... A je dost podstatne, co si predstavujes pod pojmom "prespat celu noc"... Lebo niekto to vnima ako: vecer zaspi, rano vstane... A niekto dalsi zasa: vecer zaspi ale kazde dve hodiny vstane na kojenie ale po kojeni vzdy hned pekne zaspi....
Od 4 mesiacov, nakojená o 23tej, keď som išla spať a potom ráno medzi 5-6, za tým ešte minimálne na hodinu zaspala.
Od 3mesiacov
Dcera od 2m, syn od 9m
@mara2010 ja sa nechcem chváliť, alebo obaja spia od narodenia celú noc. Naozaj. A to som dojcila aj dcéru aj syna do 2 rokov. Naposledy o 21.00 a spali do rána do 6,00...aj dlhsie😄
@ikonica to potom aj moj spi vlastne celu noc 🤣🤣
Ale hej, to prespatie noci ma vlastne definiciu, tusim 5 alebo 6 hodín suvisleho spanku je prespata noc; to sa mojmu podarilo viackrat, ale co z toho mam, ked tych 6 hodin bolo napriklad od 8 do 2 😅 ale ked babo spi napriklad od 10 do 4-5, to aj rodicia vnimaju ako prespatu noc, pricom je to vlastne to iste
@queen_el no lebo v tej druhej diskusii dotycna tvrdila, ze dieta spi celu noc od narodenia ... Ale ze v noci je kojene cca kazde dve hodky (uz presne nepamatam)... V tomto pripade aj moje dieta tak spi... Ale ja povazujem za prespanu noc ' vecer lahne zaspi a spi az do rana bez akehokolvek prerusenia'... A takto mi spi starsia odkedy som ju prestala dojcit ...
@ikonica hej aj ja som to tu videla parkrat. Ale tak vies, dieta tu noc prespi, len my nie🤣 (aj moj ma take lepsie obdobia, ze sa v podstate nezobudi, iba zamrnci ze chce mlieko, nakojim ho a spi dalej, ale tiez to nepovazujem za prespatu noc. Az ked mi zaspi vecer a zobudi sa rano, ako pises. My to mame este daleko 😐
@mara2010 po dvoch rokoch