Podla tabuliek viem cca ale zaujimalo by ma ako to je v praxi najcastejsie.
prve v 7m, druhej v 10m, je to velmi individualne
Je to individualne, syn mal 7 mesiacov.
Presne na 9mes si sadla
Dcéra mala 6 mesiacov keď sedela s oporou a cca 7 keď sedela sama pevne
Vzpriamene pekne sedela v 10m
7 mesiacov bez toho, aby sme mu nejako pomahali...
Syn mal 5m,dcéra 10m obaja sami zo sikmeho sedu
8m, ked začal loziť, dovtedy sedel len s oporou
Plazila sa po posteli v 4mes, prvýkrát si sadla v 5.5mesiaci SAMA. V 6mes už chodila okolo postieľky. ( Je to individuálne, teraz máme druhé bábo, má 4mesiace a ešte len pasie koníky, občas sa posunie o kúsok alebo trošku točí ale inak nic, je to pohodacka, kludacka, zatiaľ čo prvá bola raketa 😀 aj jej to ostalo 🙂 nedávala som sedieť s oporou ani jednu.
Nerieš to, či to bude v 5 alebo 10mesiacoch. Deticky majú svoje tempo.
V 11 m. Čakali sme, kedy si sadne SAMA
10mes
Rozne- jedno v 9m, druhe v 4-5m, tretie v 13m- vsetko same, ziadne podkladanie a pod. 2 "neskori" isli zo sikmeho sedu, to prilis skore sa hadzalo zo stoja do sedu🙈🙉🙊
Joj,no mne starsia v necelych 10 mesiacoch a mladsia mala 10,5 😃 bolo to niekedy na nervy,lebo ked sme aj niekam sli,nikde som ich nemohla normalne posadit,vyhodou bolo,ze obe hned ako zacali sediet,tak sedeli odzaciatku pevne,bez padov dozadu 😃
10m, este nestvornozkoval, zo stoja bacol na ritku a zistil, ze sedi. Pevne, bez opory, potom sa do sedu dvihal tzv. sikmym sedom.
6,5 mesiaca
v 10 mesiacoch si sadla uplne sama, ziadne pasivne sedenie zeby oblozena vankusmi u nas nehrozilo.
Moj v 9m. On to mal tak ze najprv lozil, v 7m stal s oporou, potom zacal obchadzat nabytok a az potom ho napadlo, ze by si mohol aj sadnut 🙂
9m
No ja som asi divná, ale mne ani jedno dieta sa neposadilo samé. Prvá na polroka behala po štyroch ale nesadla si sama. Až v 9m som ju posadila s oporou, druhý syn najprv sa platil, potom rovno vstaval na nohy ako 10m behal okolo nábytku a až keď spadol na zadok tak sa dokázal udržať. A teraz dcéra má 8m a tiež sa len plazí, dvíha, ale ani nesedí ani nestvornozkuje. Keď ich nedám sadnúť, nesedia. Ináč sedia vzpriamene a nepadali. Ale zo šikmeho sedu, ani neviem aký to je, ani jedno si nesadlo 🙈
Sam si sadol v 7 mesiacoch. Ziadne opory a vymyslaniny, cakala som, kym si sam sadne....pekne siel najskor zo sikmeho sedu az po normalny sed, kde ma krasne vystrety chrbat.
7 mesiacov si sadol v postieľke tak, že sa pridrzoval bočnice, o par dní už sa už udržal sám. Nebol posadzovany, sám od seba to urobil
V 9 mesiacoch sa posadil sám😊
Prvýkrát si sadla v 7mesiaci sama , najprv šikmé sedy a potom už vedela bez opory na začiatku 8 mesiaca
Obidve deti v 7 mesiaci.
Keď mala 1rok a 3 dni 🙂 Áno, neskoro, no to bolo radosti, keď to prišlo ☺️
9m sama.
Prvé v 10tichba druhé v 6tich
V 9 mesiaci si sama sadla
8m