Ahojte žienky, ja už ozaj si neviem rady. Každé jedno uspavanie je u nás boj. Môj malý bude mať čoskoro 1,5 roka, posledné už 4 dni mi odmieta denný spánok, alebo zaspí len na 40 min. A do večera ide stále ako na baterky. Večerné uspavanie potom katastrofa, ešte teraz nespí a to uspavame s mužom od 19:45 🤦 dneska spal na obed 1,5h, myslela som, že to bude ok už , vstával 14:30 a teraz sa v postieľke ešte smeje. Chodíme von doobeda, poobede, aktivít má dosť, ale ja som snáď unavenejšia a unavenejšia. A to sa mi budí ešte dvakrát v noci aj na mlieko. 🤷 Vstáva ráno okolo 7, potom uspávame medzi 12-12:30, spal najviac 1,5h na obed, a večer medzi 19-20. Takto nám to fungovalo nejaký čas a teraz zase zmeny. Zubov má už 16, nevyzerá, že by mu posledné stoličky šli von. Všade v teórii samozrejme ako deti obedný spánok majú až do troch rokov aj dlhšie, ale ja ozaj rozmýšľam, či mu ho postupne nezrušiť 🤷 ako ste to mali by s obedným spánkom??
18m je spankova regresia môj robil presne toto iste 😁 už som bola zúfalá. Nie a nie spat uspavala som ho nasilu na posteli asi po 2 týždňoch som už toho mala plne zuby dala som ho do postieľky a spi a hotovo. A nejako ako to prišlo to aj odislo a už opäť normálne spi. Asi také 3 týždne to trvalo ale nepolavila som dávala som ho spat tak ci tak. 1,5 ročne dieťa podľa mňa ešte ma mat denný spánok je ešte malé.
Proste keď zrušis obedny spánok bude večer nervoznejsi.
Chod podľa zabehnuteho rituálu o 12:30 lahat hoci nebude spat len lezte, keď nechce nech sa hrá ale v spálni kde spíte. A po čase sa to vráti späť k normálnu.
@laila18 moj bude mat 4r a este spi na obed. Tiez nevie zaspat potom vecer velakrat, vlastne ani dnes 🙈 ked mu zrusis spanok, to ti velmi nepomoze, lebo v skolke deti spia.. co urobis po nastupe do skolky?
Moja prestala asi takto v roku a pol spavat cez den
Nas mal 4r ked orestal spavat na obed aj to len preto ze som odisla do porodnice. Nebol pod mojou kontrolou 😂
V skolke ale spava.
No v 1,5r by som mu zrusila uz aj nocne mlieko to sa mi zda teda vela ze dva krat vstane.
Moj ma 3,5 r a stale spi na obed a bude dufam este dlhi spat
1,5r prestal spať. Okolo dvoch rokov býval hore od 6:30 do 23tej. Jeho sa nedalo uspať. Horor. Potom sa to zlepšilo, na 12 hodinový nočný spánok. Od 2,5roka vstáva cca o 7, ide spať o 21, od 23:30-4hod sa prehadzuje, veľmi nepokojný spánok, alebo je hore..a spí do 7. Môj je od narodenia slabý spáč 🤦♀️
@ariannazara áno viem o tejto regresii, akože dám tomu ešte čas, ale on nevie ležať len tak pri mne, keď ho chytím tak akoby som ho stála z kože, tie dni čo nespal na obed som ho nechala v postieľke, že teda aspoň nech si oddýchne a to celý čas len mrnčal až to po hodine prišlo do takého revu že keby bývame v byte už na mňa volajú sociálku 😂🤦
my prave teraz riesime tento problem.. syn bude mat v marci 2 roky.. najprv spaval cez obed 2-3 hodiny.. lenze mali sme problem, ze nechcel vecer zaspat, proste cista katastrofa kolkokrat o desiatej este nespal, alebo to dopadlo tak, ze isiel spat az s nami o nejakej 11 a to fakt ze este o pol jedenastej nejavil ziadne naznaky unavy.. tak sme skratili obedny spanok na hodinu.. to ako tak fungovalo, zaspaval (stale po relativne dlhom uspavani) o cca 21:00. No lenze potom som ho prestala asi pred dvomi tyzdnami uplne kojit a to uplne pokazilo ten obedny spanok, lebo on proste nevie bez kojenia zaspat, resp tak sa nejak ukludnit.. odvtedy bud na obed nespi, potom zaspi vecer o osmej (a spi rano do 7:30-08:00) alebo niektore dni je ochotny si so mnou lahnut na sedacke o takej pol tretej a na mne zaspi. Do postele ale odmieta ist, tam sa nevie ukludnit. Potom ho zobudim o takej pol stvrtej, a to je patricne nastvany zakazdym, lebo by spal este, a vecer zaspi o tej 21:30. Z tejto situacie samozrejme nie som nadsena, lebo rezim slabota, kedze je to raz tak-raz tak, a ja by som bola celkom rada keby si troska pobede pospal. U nas je ale aj taka specificka situacia, ze spi s nami v posteli (ma tam prisunutu postielku bez bocnice) tj ja ho tam neviem nechat lezat a cakat ze zaspi, lebo on vstane, skace, zide z postele a kedze si vie otvorit dvere, tak aj kludne odide zo spalne 🙂
@laila18 moj syn nemal ani 1,5 roka a cez deň už nespaval vôbec. Teraz má skoro 3 a stále sa to nezmenilo.
Spáva ešte aj 4 ročný syn a moja takmer 19 mesačná niekedy aj 2x denne. Nevydrží. Vstáva v noci viac x ako tvoj. Neviem si predstaviť ako tak malé dieťa vie vydržať celý deň, ale keď ti vydrží a nechýba mu to, tak vyskúšajte.
@alex2019 no práve preto je môj ešte stále v postieľke lebo inak by mi utekal stále a tiež nedokáže zaspať napríklad na manželskej že by sme ležali spolu...on stále len dole, alebo po mne skáče, každý kábel ho zaujíma, knižky stále chce čítať aj keď sme už všetky prečítali...však on aj v detskej izbe má len postieľku a komodu s vecami lebo keby tam mal hračky alebo čokoľvek zaujímavé tak on nezaspí a stále sa bude chcieť hrať atď...ja niekedy rozmýšľam čo to mám za dieťa 😂😂
Niektoré okolo 3r a iné neskôr. Švagrinin má 4 a pol a obcas ešte spava na obed, nie však vždy. Závisí od toho, čo robí, či behá po vonku, či ho unaví počasie..
Mne všetky 3 deti od roka.