Ahojte, od kedy ste davali sediet babo do klasickej jedalenskej stolicky ? Nasa ma skoro 7m ale ked ju tam posadim pride mi ze je taka zrhbena, nepride mi to spravne...ale zase vsade citam ze je nebezpecne krmit ked je v zaklone nakolko je vacsie riziko udusenia...kedy ste davali vy sediet ? vadi to ze je takto zhrbena ?
Do stolicky az vtedy ked si dieta samo sadne. Viem ze mamicky pouzivali polohovatelnu stolicku, ktora ide po polosedu, alebo vajicko.
Ked si same sadlo a aj to nie hned na druhy den. Az ked ozaj same pevne sedelo.
@klarissa25 nie nevie praveze...
No tak jasne ze nie....snáď jej nechceš ublížiť
@andreatytler ano lenze tam je zas vacsie riziko udusenia...tak ja uz ozaj neviem....co ked si sadne az bude mat rok? to ju mama az vtedy zacat krmit normalne ? akoze pyre jej uz davam len by som jej rada zacala davat nejake realne jedlo...
@klarissa25 a tym ze ju budem krmit v nespravnej polohe a bude sa dusit jej neublizim ? ja neviem co potom teda...
my mame rastucu stolicku, ta mala newborn set, kde bol v pololahu, takze tam bol velmi skoro a tam sme aj zacinali s prikrmom, do pokracovacej casti sme ho dali, ked vedel sam sediet
Nemôžeš dat dieťa sedieť keď si ešte samo sadnúť nevie...
@petamich vsak aj ja mam taku v pololahu, lenze tam je este v horsej polohe kedze krk dviha tak kolmoa je teda uplne zalomena....
@klarissa25 ale krmit by sa tiez nemalo ked si nevie same sadnut...teda nevadi ked ju nebudem krmit ja neviem do 10. mesiacov :D ?
Daj si ju na ruky
neviem aku mas stolicku, v nasej nebol nijako cudne zalomeny ani krk nedvihal 🙂 a u svokry sme bezne krmili napr. vo vajicku alebo bol o nas oprety
to som inak este nepocula, ze krmit by sa nemal, ked si nevie sadnut
Ale tak ju daj do polosedu do polohovatelnej sedacky, alebo na ruky
@beata_k no ved ale to bude tiez sediet. Ci ide o to ze bude mat lepsiu oporu v sede u mna ako v stolicke ?
@klarissa25 vsak ale pisem ze to je nebezpecne s ohladom na dusenie sa a uviaznutie jedla v dychacich cestach
Keď ju budeš mat na rukách tak tiež v polosede resp pololahu nie v sede 🤦♀️
A ty jej dávaš už celé kúsky? Nemyslím si
@petamich neviem ani ja aka je to znacka proste sa da dat do pololahu...niekedy je to ok inokedy divno dviha hlavu.....kazdopadne by sa dieta v pololahu krmit nemalo
až keď vedelo same sedieť
Keď vedel sám sedieť
Nie sadnut. Normalne na tvoj bok. Ved ako sa deti nosia.
A čím sa ma udusit Ved do 10mes minimálne dávaš mixované
@beata_k tak to teda neviem ako sa nosia na boku deri 🤔
@lavinis ved aj tym sa moze udusit....tebe nikdy nezabehla voda ????
To ze ma samo sediet myslim plati hlavne pri BLW metode, alternativou je krmenie v polohe na brusku 🤔 ale ak nechces ist vyslovene metodou blw, tak na normalne jedlo mas este celkom aj cas, ci? Prikrmujes od 4m?
Kazdopadne polosed, podopriet o bok alebo vo vajicku na tu chvilu nie je az taky problem… v stolicke je asi problem to, ze je velka a dieta v nej nema dobru oporu
Zabehnúť ti môže aj keď stojíš nie ?
no rob ako myslis 🙂 tvoje dieta, tvoje rozhodnutie
ja osobne som nepocula o tom, ze by sa v pololahu krmit nemalo, stolicku a jej polohu som konzultovala s pediatrickou, ta nam to odobrila, odporucila nedavat ho sediet, kym nesedi sam a tak sme postupovali
moje dieta sa inak prvykrat dusilo dnes jablkom, lebo si ho napchal do ust viac ako sa mu zmesti a to ma 1.5 roka ale tak to je jedno dieta, kazde to jedlo zvlada inak
@klarissa25 ano moze, ale vacsia sanca je ked by si pila v pololahu..navyse babatka maju uzsie dychacie cesty, preto im moze zabehnut lahsie
A vie sa posadiť sama ?