Kedy ste začali dávať bábätku vankúšik pod hlavičku?

smajluska
4. jún 2020

Mamicky chcem sa spytat odkedy ste davali vankusik pod hlavicku babatku do postielky?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
4. jún 2020

Nedávala som. Až od 2 rokov

selest
4. jún 2020

Ma 21 mesiacov teraz som mu dala ale len tak max 1cm vysoky co bol suprava k perinke. Normalny vysoky vankus sa nedava vraj je to riziko udusenia.

nika_m
4. jún 2020

Po ukoncenom 15m som dala ale tiez len ten tenky uplne co bol s paplonikom v suprave...dovtedy spal bez vankusa a v spacom vaku, aby si ani nestiahol na hlavu paplon

deniska2706
4. jún 2020

Moj ma 2 a pol roka a stále spí bez vankúša. Deti ho vôbec nepotrebujú.

malebiele
4. jún 2020

Mozno hlupa otazka, nikdy som babo nemala.. ale ked nemaju paplon ani vankusik, spia len tak v postielke, perinke alebo ako? 🤔 Ide o to ze akurat pozeram postielku a tam k nej maju perinku - presivanu deku a vankusik, nie je to teda vobec potrebne, az od vyssieho veku dietata?

selest
4. jún 2020

@malebiele nas par tyzdnov v perinke, potom dlho v spacom vaku az po roku pod dekou alebo pod perinkou ked sa vie odkopat keby sa nahodou prekryl

bibina666
4. jún 2020

@malebiele je to indivindi, ale vankusik do 1. roka sa neodporuca aj koli spravnemu vyvoju chrbtice. Paplonik ked tak taky tuhsi aby aa nim neudusíli, alebo niekto preferuje spaci vak, co je super aby sa deti neodkopali a nebola im v noci zima. Mne obe deti od 6. Mesiacov vaky nezniesli. Po cca pol roku som uz davala taky lahucky paplonik z ikei. Na vankus je vazne cas. Sama som zaviedla nizky z takej supravicky asi od 1,5 roka

daganov
4. jún 2020

@smajluska nedávala som vôbec, nechcel ho veľmi, ani keď bol starší

andrea_82
4. jún 2020

My sme dali od dvoch rokov, ked sa prestahoval do velkej postele.

malebiele
4. jún 2020

@selest
@bibina666 dakujem, takze si myslíte ze ten vankus a presivana deka bude zbytočná teraz? A radsek sa popozerat po nejakom spadom vaku? Deka ma rozmer 135x100 a vankus 40x60.

selest
4. jún 2020

@malebiele kupit to mozes ak sa ti to paci a pouzijes to az ked bude mat dietatko aspon rok a viac.

nika_m
4. jún 2020

@malebiele mat to kupene mozes, nam svokra tiez kupila hned ako sa syn narodil, nechala som to v original obale v skrini odlozene...na zaciatok urcite bud perinka/zavinovacka a potom skusit spaci vak, vela deti nema rado tie vaky ale napriklad moj si zvykol a aj chodit v nom vie v postielke :D v zime aspon istota, ze sa neodkope 🙂

malebiele
4. jún 2020

@selest
@nika_m dakujem vam 🙂

rachel36a
4. jún 2020

Ja som zacala davat v troch rokoch, ale aj tak na nom nespi

lucyluv
5. jún 2020

Cca od 2r

amelie2017
5. jún 2020

Okolo 2 rokov, lebo ho pytala. Uz si uvedomila, ze mama a oco maju vankus a ona nie, spavala s nami a stale si lahala na moj vankus. Tak som jej dala uplne tenucky.

emiliamilka
5. jún 2020

Vankúšik na tvarovanie hlavičky asi od pol mesiaca.. perinku -zavinovačku mal cca do 2 mesiacov a od vtedy má klasický perinu - samozrejme detskú veľkosť (spací vak neznáša ) a od 3 mesiaca má klin v postieľke namiesto vankúša ....

bibina666
5. jún 2020

@malebiele v pohode, kupte, vyuzijete neskor. Ale ak napriklad planujete zavinovat, nevyuzijete. Hlavne teraz v lete. Mne sa osvedcili take toe jemne decky z mikrovlakna. Tie si deticky lubia muchlat. Vak vam kludne podarujem za postovne ak chcete na skusku. Akurat mi z jedneho 0-6 vyrastla. Ak chcete napiste mi spravu 🙂

maryah
5. jún 2020

Môj bude mať v auguste 3 roky a ešte nemá vankúšik 🙂

saluda
5. jún 2020

@malebiele moji prvé týždne v zavinovacke, alebo v uličke, potom do minimálne 2 rokov v spacom vaku, paplón si odkopali. Kupujem radšej kvalitné, termoregulacne. Potom po 2. roku sme dali paplón, ale v letných mesiacoch.

saluda
5. jún 2020

V ulitke

deginko
5. jún 2020

Má 3,5roka a doteraz spinká bez vankúša...

tomcimka
5. jún 2020

@malebiele mám niekoľko dňové bábo a za mňa top spací vak aj s rukávmi

lubi40
5. jún 2020

@smajluska vraj sa ma davat az po 2 rokoch. Prvemu som dala ked mal 2, druhy nechce ani teraz a to ma 2,5r.

malebiele
5. jún 2020

@tomcimka
@saluda
@bibina666 no my este len cakame, narodit sa ma v decembri 😊 takze zatial len zistujem ako to chodi ale dakujem pomohli ste mi

sandrika1986
5. jún 2020

Ja som dala od 3 rokov dietata.

ajka0207
5. jún 2020

@smajluska moja ma 3 roky vankus si obcas pod hlavu da, prvykrat mala asi v dvoch rokoch.

andreatytler
19. júl 2020

Asi ked prestane v postielke putovat. Dovtedy nema zmysel davat vankus lebo ma hlavu vzdy niekd inde.