Kedy ste začali chodiť s deťmi medzi ľudí?

bora0123
6. apr 2023

Ahojte maminy,

Zaujimalo by ma kolko mali vase deticky mesiacov, ked ste s nimi zacali chodit medzi ludi?

Mam na mysli take rodinne posedenie v restauracii/kaviarni, nakupy v potravinach, cesta mhd a podobne, prosto niekde kde je viac ludi 😊

andrea_82
6. apr 2023

úplne od začiatku. Keď mal mesiac, mali sme krstiny, chodila som s ním do mesta autobusom, na nákup bolo treba tiež ísť.

dominidi
6. apr 2023

My hned od narodenia, bolo ale leto a chodili sme po terasach..v inom rocnom obdobi by som sa asi zachovala inak kvoli roznym chrtipkovym sezonam a podobne, tazko povedat, riesila by som pocitovo..

viestta
6. apr 2023

Od prveho dna kedy mohol ist von sme cestovali MHD, chodili na nakupy, stretavali sme sa s pribuznymi u nich, u nas, stretavali sme sa s kamaratmi u nich, u nas, vonku. Normalne sme zili svoj zivot, aj ked prisposobeny potrebam dietata.

maryetta
6. apr 2023

Cca mesiac.

zorkahorka
6. apr 2023

Starsi syn je letny, takze hned. Mladsi jesenny - po narodeni dostal zapal pluc, takze po dobrati atb som s nim isla von na 4. Den a medzi ludi minimalne. Kedze bol covid.
Osobne by som v tomto prechodnom obdobi, kedy je vela virusov, medzi ludi este velmi nesla. Skor von na prechadzky. Pockala by som mesiac-dva s návštevami

jesenzima
6. apr 2023

@bora0123 keď nás pustili z pôrodnice 🤷

jaond19
6. apr 2023

@bora0123 vonku od narodenia, samozrejme s tým, ze neboli chytané od kade koho, ale "v bezpecí" kocíka. Na navstevu sme isli cca po sestonedelí, ked som sa citila aj ja fit.

kris_tin257
6. apr 2023

Obchodných centier som sa vyhýbala asi až do dvoch rokoch, ale neboli ani príležitosti aby som tam s ním išla, MHD nebolo treba všetko potrebné máme na peši a keď trebalo ísť ďalej išli sme autom, nákupy riešil buď muž alebo som objednala online... V podstate až po dvoch rokoch sme pomaly začali detské kútiky interiérové obchodné centrá a podobne. Kaviarne reštaurácie sme chodili ale vždy na terasy nikdy nie vnútri. Ale zas treba povedať že malý mal pol roka keď začal covid takže to to dosť ovplyvnilo 😊

abbey1
6. apr 2023

V deň odchodu z pôrodnice.

bora0123
autor
6. apr 2023

@kris_tin257
Nas starsi bol tiez covidovy 🫠 takze to neviem poriadne posudit, mladsieho mame uz v postcovidovom obdobi 😄 davali sme si mega pozor na zaciatku a aj tak sme schytali covid ked mal 2 mesiace, pravdepodobne v cakarni 🙃 len ma zaujimalo kedy ostatne maminy zacali takto "kulturne zit" aj s detickami a ci neboli potom drobci stale usopleni 😂

petamich
6. apr 2023

@bora0123 uplne od zaciatku 🙂 chvilu viac exterier, interier len blizka rodina a nemal ani 3 mesiace, ked sme sli na 70tku a to boli vtedy este aj posledne covidove vlny

aktualne bude mat 2 roky a okrem covidu, ked mal 8-9 mesiacov nebyva chory, ziadne sople (okrem tych od zubov), ziadne virozy nic...ale teda ja som extremny extrovert a stale sme niekde - plavanie, detske cvicenie, ihriska, ...

deti95060810
6. apr 2023

jedna dcéra sa narodila v júni a my už rovno z pôrodnice sme si išli s bábom sadnúť do reštiky - vonkajšie sedenie, ale zas plno ľudí... keď sme si s manželom posedeli , potom sme sa pobrali domov...
malú sme položili na stôl v prenosnej taške - zopár ľudí sa prišlo aj pozrieť na novorodenca...

patka06
6. apr 2023

Dcéra mala 5 dní, keď sme začali "normálne" fungovať, cez de§ sme boli samé, musela teda všade so mnou - na nákup, na úrady, keď bolo nutné tak aj do obchoďáku.
Zo začiatku viac návštevy chodili k nám, starí rodičia a pár známych. My sme boli 1x keď mala cca 2 mesiace.
"Veľké" rodinné stretnutie absolvovala 1.x ako 4 mesačná
Vnútorné ihriská od roka, keď už sama chodila.
Do nástupu do škôlky bola chorá 1x.
Ono prílišné vyhýbanie sa "infekcii" a vytváranie sterilného prostredia okolo dieťaťa je viac na škodu ako na úžitok.

deti95060810
6. apr 2023

spolužiak s manželkou išli v dedinskom autobuse s novorodencom domov - rovno z pôrodnice - ešte som im povedala že si mohli zavolať taxi....

beata_k
6. apr 2023

@bora0123 V nakupnom centre v roku, v potravinach asi ked mal 6 mesiacov. Keby som s nim musela, tak by som isla aj skor, ale nemusela som. Nevidela som zmysel tahat male dieta kade tade. Od toho tu bol, tak velmi na MK ospevovany otec. Ten sa postaral a ja som v klude nakupila.

zuzanockamt
6. apr 2023

@bora0123 Od narodenia.

lauriik
6. apr 2023

V restike sme boli ked mala necelych 6 tyzdnov, navstevy sme prijmali od prichodu z porodnice, na navstevy sme zacali chodit tiez po tom sestinedeli cca.

kiki68
6. apr 2023

@bora0123 po 3 dnoch, bolo leto a tak sme isli na terasu do restiky so svokrom. Ja som neriesila, maly vydrzal oki. Rovnako som hned isla s kocikom von, mna pustili hned na dalsi den z porodnice ( tu v Rakusku bolo tak plno, ze zeny lezali na chodbe a cakali ma volnu postel)

bora0123
autor
6. apr 2023

@patka06 s tym prilisnym vyhybanim suhlasim 😊 my uz mame za sebou aj kaviaren aj restauraciu, priznam sa ale ze do takeho obchodu som sa s nimi prilis neodvazila 😅 starsi je ten typ co musi vsetko pochytat a tento rok bolo dost zle chripkove/virozove obdobie...akurat tyzden dva pred ockovanim si davam pozor aby boli fit 😊

kiki68
6. apr 2023

@deti95060810 taxi nemusi vziat, ak nemali vajicko, tak taxi nemoze prepravit babatko. Je to blbe, ale naozaj je to komplikacia. Taxi ma totiz iba podsedaky ako detske sedacky ( mame skusenosti)

majlo1234
6. apr 2023

@bora0123 my sme chodili tiez vsade, ale u nas to znamena max. restika, nakup v potravinach. Do nakupnych centier moc nechodim ani ja, tak nebol dovod ist hned, ale do ikei, do hornbachu tam sme chodili. Usopleny zacal byt hned, ako ame zacali chodit do detskeho kolektivu(hernicky, cvicenia…) dovtedy zdrave dieta tahalo sople az po zem😃

bora0123
autor
6. apr 2023

@kiki68 bez autosedacky by som do auta nesla ani so starsim ale poznam expertky co supnu dieta do nosica a idu do taxika 🙈 to by som sa neodvazila teda

bora0123
autor
6. apr 2023

@majlo1234 toho sa aj ja trochu bojim, toto leto prvykrat ideme do kolektivu, skor tak sirsia rodina a priatelia ale fura deti hlavne takych co chodia uz do skolky, tak ocakavam sopliky aj ja 🥲

majlo1234
6. apr 2023

@bora0123 mozes to ocakavat😃 lwbo ono je to tak, dieta jedinacik je vacsinou doma a vonku v pohode. Ale ked sa stretnu viacere male usoplene deti, vsade sliny, sople, je proste velka pravdwpodobnost, ze ho nakazia😣 my sme nakoniec prestali chpdit na tieto detske veci, a do indoor herni teraz cez zimu, lwbo uz na to nemam nervy

syslik81
6. apr 2023

v sobotu som porodila v nedelu na obed doma a v utorok uz v meste vybavovat papiere ... takze mala 3 dni - inak sa nedalo ...

mia2712
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mia2712
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka567899
6. máj 2023

@bora0123 po šestonedelí keď som sa už cítila fit sme chodili všade