Kedy ste prvýkrát strihali deťom vlásky?

0550
3. máj 2013

Milé maminky chcela by som sa opýtať že kedy ste prvý raz strihali alebo dali strihať vaše baby.No lebo náš má 9mesiačikov a vlásky dlhé.Môžem ho dať strihať alebo mám ešte počkať pokým bude starší Dakujem za odpovede

maja2039
3. máj 2013

Určite ano uplne nakrátko teraz na leto, pekne mu spevnejú po strihani......

0550
autor
3. máj 2013

no to by mu mohli lebo ich má fakt také páperičko 🙂 a to mu dáko strojčekom dať dole alebo nožnicami však on neposedí to si ani predstaviť neviem 😀

maja2039
3. máj 2013

Strojčekom, naša malá tak bola strihana a bola zlatá v lete najlepšie nosi klobúčik hlavička sa nepotí....

katkas1
3. máj 2013

dcere ked mala cca 8 mesiacov, synovi asi v roku ale on sa narodil plesaty a zacali mu rast len v zadu tak bol ako buro, pobehali sme mu strojcekom po hlavicke a teraz ho musime strihat kazdu chvilu lebo ma riadny porast 😉

gubcikova
3. máj 2013

my sme babu strihali teraz ked mala 3roky.ona nemala vlasy od narodenia a až v roku jej začali rásť tak sme ich nechali nech narastú.má ich už pod plecia,tak sme dali len končeky podstrihnúť a syn mal vlasy od narodenia-toho sme strihali v pol roku,lebo mu to padalo do očí

0550
autor
3. máj 2013

Dakujem vám maminky za radu takže spokojne sa do toho môžme pustiť som rada

betuska22
3. máj 2013

ja som adamka strihala ako 4 mesačného mal vasky dlhe a každy vravel že až do roka mam čakať tak som sa to spýtala na poradni doktora a ten ma vysmial že su to povery že kludne ho môžem ostrihať.... a od vtedy pravidelne striháme 😉

trasko
3. máj 2013

presne tak povery ako aj to,ze ked ostrihate strojcekom narastu huste vlasy!xexe ako sa tym akoze zmenia korienky?detom sa do 5rokov menia vlasky a posledne rastu kuty smerom k uskam.potom zmena opat v puberte.som kadernicka a niekedy mi rozum zastava.akurat davat pri babatkach pozor na fontanelu.tod vsio.a nerobte im stres.inak budu plakat a nervacit.trpezlivo a hlavne nie na silu po plac!

mimikas
3. máj 2013

maleho sme prvy krat ostrihali na jeho prve narodeniny a teraz v 15 mesiacoch sme ho strihali znova. Ak ma dlhe vlasku treba ich ostrihat, hlavne teraz na leto

monikajaco
3. máj 2013

ja som svoju herecku prvy krat strihala ( som kadernicka) ako 3 mesacnu a potom pravidelne kazde 2-3 mesiace ..mala huste dlhe vlasy a rychlo dorastali ... a dnes ma nadherne dlhe vlasy zdrave krasne 😉 takze sa neboj ....

0550
autor
3. máj 2013

a nemám ísť radšej ku kaderníčke nebude sa báť toho strojčeka Ved by sme to z manželom opatrne ale aj tak

elephant
3. máj 2013

@maja2039 Strihanie vláskov nemá so spevňovaním nič spoločné... Naše deti majú každé kvalitu inú, po strihaní sa to nemení. Akurát tie, čo mali vlasy jemné, a i začali rásť neskôr, tak trvá až do 5 až 6 rokov, než im zhustnú a spevnejú. Bez ohľadu na strihanie/nestrihanie....

katy1979
3. máj 2013

@550 posad pred zrkadlo a skuste strojcekom. mladsi sedel ako prikovany kedze mu to vrcalo okolo hlavy. Starsieho som zobrala prvykrat kadernicke. chvilku sedel ci sa hral na zemi a baba to zvladla uplne bez problemov. Strihala ho noznickami.

elephant
3. máj 2013

@550 Ak nájdeš takú, ktorá ochotne ostrihá tak malé dieťa, tak prečo nie, keď si vy sami na to netrúfate... Ale byť vami, tak to skúsim najprv sama 🙂 Pomätám sa, ako sme strihali najstaršieho. 🙂 Posadili do jedálenskej stoličky pred rozprávku a "nenápadne" strihali. Ale priprav sa na to, že sa bude neustále otáčať, čo mu to robíš... 😀

lucina7
3. máj 2013

@550
naša malá mala dlhú ofinu a sponku nechcela. tak som jej ju chytila a urobila z nej majku z gurunu 😀. u kaderníčky by sa viacej bála.

0550
autor
3. máj 2013

tak dobre nechám to na strojček 🙂 bude sranda a možná ani nie hádam ked ráno začnem večer skončím 😀 Dakujeme moooc kráát baby

marusik
3. máj 2013

staršej dcére strojčekom už v 3 mesiacoch, potom každé 3 mesiace asi do roka... potom už nie. Mladšia má už polroka, ale vlásky sme ešte nestrihali, tá ich nemá také smiešne ako staršia
🙂

zrka
3. máj 2013

ja striham pravidelne s masinkou, postavim alebo posadim maleho do vane, manzel ho pridrziava a za chvilu je to hotovo. osprchujem, umyjem a pozrieme sa do zrkadla 🙂

cecil36
3. máj 2013

Maly ma 16 mesiacov a my sme este nestrihali. Nie je co 😀. Krpec ma len par jemnych vlaskov, mozno o 3,5 vlasa viac ako pri narodeni 😅

lucikusik
3. máj 2013

Môžeš ho určite ostrihať. My sem prvýkrát strihali keď mal 1 rok a to strojčekom. A potom som to trochu ešte poupravovala nožnicami na druhý deň, lebo vlásky mal jemnučké, tak strojček všetko nezobral.

quanti1
3. máj 2013

My sme malu prvykrat ostrihali, ked mala 1 rok strojcekom na strihanie na 3mm.

boka79
3. máj 2013

Ja som maleho dala strihat, ked mal rok, ale nemal az take dlhe vlasy, len take neporiadne. a sekne mu to 🙂

lenka26386
5. máj 2013

ja som strihala asi v 5 mesiaci lebo mal dlhé vlásky a robili sa mu normálne dredy( šulce pomotané) a to som ho rozčesávala ráno a večer tak som ho šmykla mašinkou a super ! 😀

aadulik2110
14. máj 2013

ahoj, my sme malému zastrihli nad uškami asi v 8 mesiaci (kvôli zime, inak by som ho ostrihala) a potom v 10 mesiacoch sme ho ostrihali strojčekom a teraz už by sa mu zišlo znovu.

polacka
15. máj 2013

Ahoj, no my sme nasmu pristrihovali ofinu asi v 3 mesiacoch. Sak ked mu to islo do oci tak co. No a v 6 tich mesiacoch sme ho ostrihali strojcekom lebo to sa uz nedalo...

patkobo
15. máj 2013

moj maly ma 16mes a uz sme ho strihali 4x .. u mojej kadernicky 🙂 strojcekom uplne na kratko.