Ahojte mamičky.
V akom veku dieťatka ste prestali kupovať dojčenskú vodu a začali dávať piť normálne z vodovodu a bez prevárania?
Ďakujem.
@lenkakravcova
Ďakujem pekne za odpoveď. Môžem sa opýtať aký sirup a čajík ste dávali po 1roku? My kupujeme sunar čajik ale vyskúšala by som aj niečo iné.
Ani moje. Nikdy.
nikdy som nekupovala dojcensku vodu, ked tak na cestu maximalne - prevarili sme doma a od 8M uz ani to a davame z tocky
a sirupy a dzusy tiez nedavame, nevidim dovod, ked pekne pije cistu vodu, caj ked tak detsky sackovy/sypany bez cukru 🙂 ale tak kazda ako sme zvyknuta
nikdy som nekúpila vodu ktorú píšeš... moje deti pili len z vodovodu, ale zo začiatku prevarenú...
Ked bola dcéra malá odmietala inú tekutinu ako materské mlieko, úplne odmietala aj fľašu s čajom... Nikdy som nekupovala vodu... Sestra ešte zvykla prefiltrovať v brite prevariť a tak robiť mlieko... A to s tými fľašami je pravda, minule sme išli okolo nejakej výroby, videla som to na vlastné oči.. Potom je tá voda plná BPA
Nikdy. Prevátala som z vodovodu do cca 7 mesiaca
@lia2022 Dávala som sunarovy a potom bylinkové od nás, druhý vhodné pre deti (Pieninica sušené byliny), napr šípky, čučoriedky, jablkový, medovka, repík, podbeľ kvet.
@sissy27 presne. Nam ked robili rozbor vody zo studne, len tak pre zaujimavost sme dali spravit aj rozbor dojcenskej vody a vody z tocky, a teda vysledok ma riadne prekvapil. Zistili sme, ze voda z tocky je vhod ejsia na pitie ako ta dojcenska.
@simona1306 z akej tocky?
@lenkakravcova ahoj, poradis mi prosim ta ze caje z Pieninica v akom pomere robis/zalievas podla veku, teda odkedy najskor sa moze a ze ci sa mozu miesat? A z kolko druhov sa moze spravit zmes prichuti? Lebo dcere robim od nich cajiky ale od skolskeho veku iba, inak nemam skusenosti. Velmi pekne dakujem za rady.
@lia2022 my tiez sme nepouzivali vobec, dokonca ani neprevarali 🤷🏼♀️ maly je kojeny, okolo 5-6 mesiaca sme zacali s prikrmami a vzdy aj vodu z vodovodu do flasky, nech si zvykne... postupne si zvykal a teraz (ma 11mesiacov), pekne pije cistu vodu z flase... vsetko ostatne na pitie mi pridu ako uplne zbytocnosti (caje, dzusy, sirupy a neviemco este vsetko) 🤗
@nicole003 Ja som robila väčšinou zmes 2 alebo 3 rôznych. Ale najprv vyskúšaj po 1 zvlášť (ak by malo dieťa alergiu na nejakú bylinku, aby si dobudúcna vedela).
Miešať sa môžu tie vyššie spomínané akokoľvek (aj všetky spolu).
Zvykla som dávať šípku + jablko + niečo k tomu podľa nálady
Šípka má dosť vit C, tak kvôli tomu, jablko tomu dodalo takú "detskú" ovocnú chuť, a potom som niečo domiešala podľa potreby - medovka podporuje spánok, čučoriedka je proti hnačke, rovnako repík, ten je aj protizápalový, podbeľ je proti kašľu, a ešte som niekedy dala aj bazu (tá je tiež pri nachladnutí).
Od 8m dávam z vodovodu. Kúpili sme max 10 fliaš kojeneckej za ten čas, zvyšok som všetko prevarala
Dcerke som vyvarala lucku do pol roka a lucku neprevarenu som davala do 1 roka. Ci uz do sunaru alebo na pitie. Pri chlapcovi som pol roka prevarala lucku, do 8m som davala lucku.. A teraz ma 9 mesiacov a uz davam z vodovodu aj do sunaru aj na pitie. Dcerka ma 21m a chlapec 9m, okrem cistej vody nepiju nic ine. Ziadne caje ani nic. Su spokojni a vodu si pytaju sami
Nikdy som žiadnu dojčensku vodu nedávala
Čaje nepiju len čistú vodu,len v zime sem tam čajík
@lia2022 nikdy, na SK je kvalitná voda.
V plaste, na ktorý svieti slnko, uskladnené bohvie kde a bohvie ako....... To musí byť prudko zdravé 🤮
@lia2022
Ženy ja neviem. Včera som dala ročnému synovy prvý krat neprevarenu obecnu vodu z vodovodu, inak sme kupovali stále Lucku a dnes ma na brušku, chrbátiku a hlavičke také male červené fľaky. Ja neviem z čoho nakoľko včera žiadnu novú potravinu nepapal a ani aviváž sa nemenila. Čo si myslíte, môže to byť z tej vody🤔?
Že by to vašim deťom nič nerobilo a zrovna len môjmu? Príde mi to čudné ale ozaj neviem čo si o tom myslieť keďže som mu prvý krát dala včera piť obyč. vodičku a dnes toto.
@lia2022 skoncit s tym cajom. Vies, ked mu nedas alternativu v podobne toho caju, vypytovat ho nebude, a kedze je maly, lahko na to zabudne. K otazke, taku vodu som detom nikdy nekupovala. A rovnako aj sirup, nema to vo vyzive dietata co robit, a uz vobec nie nahradzat tym pitny rezim. Aspon moj nazor
@lia2022 po 1.r u syna, v 1.2r u dcéry, keď som prestala používať UM. Kravské mlieko som neriedila a inak už pili čaj a vodu so sirupom z vodovodu.