Dcera mala 9 mesiacov, a stale spi 3 spanky. Vstava o 6, prvy spanok ma cca 45 minut (jasne ze niekedy menej) okolo 8.30, druhy spanok ma cca o 12tej asi hodinu a pol- dve, a treti ma okolo 5-6tej asi 30 minut, spat chodi o pol 9. Skusali sme prejst na 2 spanky...ale uz o 5 bola velmi unavena, nervozna,.. cele zle. Starsia dcera presla na 2 spanky okolo 7-8 mesiaca. Myslite ze je to ok, kedy ste presli vy? Presli ste niekto aj neskor ?
Riad sa potrebami dieťaťa a nie tabuľkami.
Dcéra je narodená v lete a ešte celé leto mala 3 spanky do 1. narodeninách co bolo super lebo keď boli horúčavy mohli sme byť dlhšie vonku... Rešpektovala som jej potrebu.
@hruska91 vtedy, keď uspavanie trvalo dlhšie, ako samotný spánok.
okolo roka
Dcera mala 2 spanky v 2r trvali hodku v 3r prestala uplne s dennym spankom. Maly mal 2 spanky tak od pol roka do roka a od roka spi len raz denne 1-2h . Keby potom zaspal o 9 tak som stastna. On je nezmar neunavny do 11. Ale denny spanok mu nezrusim umelo to by bol mrzuty.
Mne prešla dcérka na 2 spánky asi v 3-4 mesiacoch. Spávala do cca 7 potom spala od 10-12 a od 15 do 17. Spávať chodila o 19:30.
Teraz bude mať rok a stále spí cca rovnako akurát doobeda od 10-11 a poobede od 14 do 16
Tak ako vidis je to strasne indivuduálne
ahoj, prvorodena spavala tri spanky do 11.mesiacov, druhorodena do nejakych 9.mesiacov..
Do 10 mesiacov 3 spanky, 2x 2hod a 1x30 min, to bol taky slofik pred večerou, potom prestala v 10,5 mesiacoch cca.
Moja nemala 3 spánky nikdy a veľmi krátko mala ak 2….úplne prestala okolo 2 rokov - sem tam zaspala, do škôlky šla keď mala necelé 3 roky, tam spáva doteraz a ma 4,5 roka…doma veru vôbec …
Môj syn má 9 mesiacov a už asi mesiac má len dva spánky. Ale on ráno vstáva o 9:00 🙈 Ja sa neriadim žiadnymi tabuľkami, ale sledujem dieťa. Veď to je v podstate jedno, kedy prejde na 2 spanky, hlavne nech je spokojné
@hruska91 nieries iné deti ani tabuľky. My sme mali dlho problém ale z dvoch na jeden. Mala celkovo dlho spala dva spánky a odvsadial som počúvala aká je veľká a bla,bla... Celkovo to bol pre nás ťažký čas lebo dva bolo veľa a jeden málo. Bývalá mrzuta a niekedy az záchvaty plačú kým sa to utriaslo a zvykla si
Môj mal 8 mesiacov, keď prešiel na jeden spánok. 🤦 Každé dieťa má individuálne potreby. Keď som dlhšie uspavala ako spal, vedela som že je treba jeden spánok zrušiť. Len ju treba nechať.